StoryEditor

Sulík predstaví tieňovú vládu: Je lepšie dať hlas nám, ako niekomu, kto sa nedostane do parlamentu

07.04.2018, 11:18
Autor:
TASRTASR
Šéf SaS na kongrese zdôraznil, že strana pôjde do volieb samostatne.

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) predstaví tieňovú vládu pravdepodobne na jesennej programovej konferencii.

Predseda SaS Richard Sulík to povedal v príhovore k delegátom na sobotňajšom kongrese strany v Žiline.

"Roky trvalo, kým sa vykryštalizoval náš kvalitný tím, a ešte tento rok, pravdepodobne na našej programovej konferencii, predstavíme tieňovú vládu," povedal Sulík.

Sulíkov odkaz

​Zároveň zdôraznil, že SaS pôjde do volieb samostatne.

"Rozumiem želaniu mnohých našich voličov, aby sme sa spojili s ďalšími opozičnými stranami. Ale rozhodli sme sa takto, pretože na to máme. Do volieb pôjdeme v čestnej a férovej súťaži o najlepšie riešenia. Budeme vysvetľovať voličom, že voľba nie je o menšom zle, ale o väčšom dobre. A že aj keď nemusia s nami súhlasiť vo všetkom, tak je nekonečnekrát lepšie dať hlas nám, ako ho zahodiť voľbou strany, ktorá sa do parlamentu nedostane," podotkol líder SaS.

Až po voľbách bude podľa neho SaS hľadať programovú zhodu so stranami, s ktorými sa pokúsi vytvoriť funkčnú vládu. "Vládu, ktorá bude garantom spravodlivosti a slobody. Garantom jedného z najlepších podnikateľských prostredí v Európskej únii," dodal Sulík.

Ďalšie rokovania SaS neiniciovala

SaS prišla s návrhom dohody, v ktorej mali strany okrem iného odmietnuť spoluprácu so Smerom-SD, v čase, kedy boli v hre predčasné voľby. Po tom, ako vznikla vláda Petra Pellegriniho (Smer-SD), liberáli ďalšie rokovania neiniciovali ani to neplánujú robiť.

"Záujem rokovať o dohode prejavili všetky opozičné strany okrem Sme rodina. Po tom, ako došlo k schváleniu vlády Pellegriniho, strana SaS ďalšie rokovania neiniciovala, v tomto momente sú neaktuálne a v tejto fáze ďalšie neplánujeme," uviedla hovorkyňa strany Katarína Svrčeková.

Hnutie Sme rodina uviedlo, že spomínané rokovania sa nekonali. Na otázky o spolupráci odpovedalo hnutie tým, že jeho cieľom je pomáhať ľuďom, a tak podporuje aktivity a legislatívne návrhy strán, ktoré k takejto pomoci podľa jeho názoru prispievajú.

"Bez ohľadu na to, či sú z koalície, alebo opozície. Na báze pomoci ľuďom sa vieme, chceme a sme pripravení spájať s inými politickými subjektmi. S opozičnými stranami SaS a OĽaNO sme takto bez problémov spolupracovali už viackrát," doplnilo Sme rodina.

O spolupráci hovorí pravidelne aj líder hnutia OĽaNO Igor Matovič. Počas vládnej krízy, kedy sa hovorilo aj o predčasných voľbách, spomínal, že dozrel čas na nové SDK. Hovoril o potrebe spojiť sily opozičných strán. Na otázky TASR o spolupráci zatiaľ hnutie neodpovedalo.

01 - Modified: 2024-04-16 13:32:21 - Feat.: - Title: Poslanec SaS kritizuje, že rezort zahraničia riadi Fico a nie Blanár: Zaujíma ho len právo veta krajín EÚ 02 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh 03 - Modified: 2024-04-15 15:39:49 - Feat.: - Title: PS a SaS nepodporia schôdzu k odvolávaniu ministerky Dolinkovej. Zvolať ju chcelo Matovičovo hnutie 04 - Modified: 2024-04-15 11:47:28 - Feat.: - Title: SaS kritizuje Dolinkovej rezort za nečinnosť, niektoré zámery Fica však víta 05 - Modified: 2024-04-15 11:13:16 - Feat.: - Title: SaS a PS žiadajú odchod Kuffu z funkcie, minister Taraba jeho odvolanie neavizuje
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
17. apríl 2024 04:18