StoryEditor

Pellegrini kritizoval organizátorov protestov. Toto nie je slušné Slovensko, vyhlásil

06.04.2018, 14:27
Autor:
chocho
Premiér vytkol organizátorom protestov Za slušné Slovensko, že odmietli ponuku na stretnutie od ministra vnútra.

"Ako predseda vlády si nemyslím, že je slušné Slovensko stav, keď organizátori dovolia, aby včera napríklad v Martine na pódiu pred všetkými ľuďmi vystúpil človek, ktorý povie, že zatiaľ sa nenašiel človek, ktorý by zastrelil niekoľkých členov vlády. Na záver končí slovami: A to je škoda. A dav na námestí mu tlieska."

Vyhlásil to premiér Peter Pellegrini na dnešnej spoločnej tlačovej konferencii s ministerkou pôdohospodárstva Gabrielou Matečnou s tým, že toto nepovažuje za slušné Slovensko.

Zároveň vytkol organizátorom protestov Za slušné Slovensko, že odmietli ponuku na stretnutie od ministra vnútra Tomáša Druckera. Od šéfa rezortu pritom žiadajú, aby odvolal policajného prezidenta Tibora Gašpara.

Druckerovi organizátori protestov v reakcii odkázali, že sa s ním nestretnú, kým neodvolá Gašpara. Pellegrini vyhlásil, že ho takýto prístup mrzí a nie je si istý, či je správny.

Pellegriniho tiež mrzí, že "ľudia, ktorí chcú slušné Slovensko, odmietnu aj pozvanie ministerky kultúry, aby sa s ňou mohli porozprávať o tom, čo mieni v kultúre robiť a ako vidí jej budúcnosť."

Takisto vyjadril pochybnosť, či ide o správne rozhodnutie odmietnuť rokovania a "odkazovať cez videá ultimáta". "To nie je slušné Slovensko," zdôraznil.

Témou brífingu boli problémy farmárov na východnom Slovensku. Matečná kvôli ich riešeniu zorganizuje v Košiciach stretnutie predstaviteľov štátu a orgánov činných v trestnom konaní s nespokojnými poľnohospodármi.

"Prosím aspoň poľnohospodárov: Prijmite pozvanie a budete vidieť, že máme úprimnú snahu tie krivdy, ktoré sa stali v minulosti odstrániť a urobiť opatrenia, aby sa nikdy viac na Slovensku neopakovali," uzavrel premiér.

01 - Modified: 2024-04-25 08:59:06 - Feat.: - Title: Majk Spirit čelí kritike za fotografiu s ministrom vnútra. Konečne prelomil mlčanie. Bola Pellegriniho podpora zaplatená? 02 - Modified: 2024-04-24 16:47:31 - Feat.: - Title: Prichádzajú zmeny pre farmárov. Europarlament schválil revíziu spoločnej európskej poľnohospodárskej politiky 03 - Modified: 2024-04-24 16:00:00 - Feat.: - Title: Farmári mesiace krachujú, teraz ich Ficova vláda chce vytrhnúť z krízy. Pripravila pre nich bezúročné pôžičky 04 - Modified: 2024-04-23 10:54:00 - Feat.: - Title: Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho 05 - Modified: 2024-04-22 09:06:26 - Feat.: - Title: V ochrane prírody budem s odborníkmi hľadať vyváženú pozíciu, tvrdí Pellegrini
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 15:18