Krajmer sa objavil aj na mieste, kde zavraždili novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu KušnírovúTASR
StoryEditor

Šéf protikorupčnej jednotky NAKA Róbert Krajmer odstúpil. Drucker o tom vedel už dva dni

29.03.2018, 16:09
Autor:
redred
Nový minister vnútra Tomáš Drucker zvažoval Róberta Krajmera odvolať.

Šéf protikorupčnej jednotky NAKA, Róbert Krajmer odstúpil zo svojej funkcie. Prečítajte si spoločné stanovisko ministerstva vnútra a Prezídia policajného zboru. V spoločnom stanovisku o tom informovali ministerstvo vnútra a Prezídium policajného zboru.

Ako z neho vyplýva, minister vnútra Tomáš Drucker o Krajmerovom rozhodnutí vedel už predvčerom (27. marca 2018). "Minister vnútra bol o tomto zámere informovaný prezidentom Policajného zboru ešte 27. marca počas jeho oficiálnej návštevy na policajnom prezídiu s vedením policajného zboru a následne sa pracovne stretol s prezidentom PZ a riaditeľom NAKA na riešení tejto otázky 28. marca a 29. marca," píše sa v stanovisku.

Včera to nechcel povedať

Včera pri tom Druckera s možnosťou odvolania Krajmera konfrontovali novinári po zasadaní vlády. "Na toto nepotrebujem čas. Dnes budem hovoriť s pánom Hraškom. Ja budem s ním hovoriť o tejto situácii a potom sa budem vedieť vyjadriť a dať stanovisko. Ale na toto názor mám," povedal im na otázku, či potrebuje čas na to, aby Krajmera, ktorého manželka nevie vysvetliť pôvod majetku, odvolal.

Vyjadrenie ministra vnútra po rokovaní vlády:

Popoludní po stretnutí so šéfom NAKA však z ministerstva vnútra prišla len neurčitá odpoveď bez jasného vyjadrenia. "Minister vnútra Tomáš Drucker sa dnes stretol so šéfom NAKA Petrom Hraškom, ktorý ho informoval o fungovaní jednotlivých zložiek agentúry, dohodli sa, že zajtra prípadne v najbližších dňoch budú v rozhovore ďalej pokračovať a následne sa minister Drucker vyjadrí," napísal v stanovisku, ktoré pre HNonline.sk poslal Druckerov hovorca Tomáš Kuča.

Bol na neho vyvíjaný tlak

„Moje rozhodnutie som urobil po dôkladnom zvážení a vzhľadom na neprimeraný nátlak na moju rodinu a prácu protikorupčnej jednotky, ktorý vnímam ako nedôvodný a politizujúci. Mojou povinnosťou je zabezpečiť nestranné a nezaťažené fungovanie profesionálnej práce vyšetrovateľov a kriminalistov národnej protikorupčnej jednotky bez toho, aby bola ich práca a výsledky spochybňované." povedal Róbert Krajmer.

Podľa stanoviska, ktoré bolo zaslané médiám zostáva Krajmer v policajnom zbore, kde "nebude zastávať pozíciu v útvaroch kriminálnej služby." Velením protikorupčnej jednotky NAKA bude dočasne poverený zástupca riaditeľa.

„Intenzívny mediálny tlak smerujúci k osobe Róberta Krajmera nemôžem vnímať inak ako bezprecedentné zasahovanie do nezávislosti policajného zboru, ktoré nemôže byť zo strany príslušníkov policajného zboru akceptované,“ povedal riaditeľ NAKA Peter Hraško, pričom ako uviedol neakceptuje takýto postup, ale rešpektuje individuálne rozhodnutie šéfa protikorupčnej jednotky Róberta Krajmera.

OĽaNO: Odchod Krajmera nezabezpečí očistu NAKA

Odchod Krajmera z postu riaditeľa Národnej protikorupčnej jednotky NAKA nezabezpečí očistu NAKA od niektorých skorumpovaných policajtov, myslí si opozičné hnutie OĽaNO.

Krajmer sa podľa Igora Matoviča "nikdy nemal stať policajtom, nieto ešte šéfom kľúčovej Protikorupčnej jednoty NAKA".

OĽaNO bude sledovať, "ako sa minister vnútra Tomáš Drucker vyrovná s informáciami o Krajmerovej manželke a jej rôznych prepojeniach".

01 - Modified: 2024-04-05 21:04:57 - Feat.: - Title: NAKA pokročila v kauze únosu Vietnamca: Obvinila osem ľudí, je medzi nimi aj Ficov bývalý poradca 02 - Modified: 2024-04-05 10:56:31 - Feat.: - Title: Súd zamietol návrh na neodkladné opatrenie v prípade vyšetrovateľov NAKA, informuje rezort Šutaja Eštoka 03 - Modified: 2024-03-20 13:16:43 - Feat.: - Title: Minister vnútra by chcel reformu NAKA zrealizovať v najbližších mesiacoch 04 - Modified: 2024-03-16 16:30:27 - Feat.: - Title: NAKA zadržala počas protidrogovej akcie 11 osôb aj výrobňu heroínu 05 - Modified: 2024-03-15 07:38:07 - Feat.: - Title: KOMENTÁR: Správa o právnom štáte Slovensko nepoteší
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
17. apríl 2024 19:54