StoryEditor

Drucker u Braňa Závodského: Zatiaľ nemám dôveryhodnú náhradu za Gašpara. Ale nad Spišiakom neuvažujem

26.03.2018, 12:50
Autor:
lmlm
Súčasný šéf polície ministrovi vnútra povedal, že nepochybil a ani nezlyhal vecne. Ale uvedomuje si, aká je situácia a je pripravený na akékoľvek scenáre.

Minister vnútra Tomáš Drucker zdôraznil, že v tejto chvíli neplánuje odvolať policajného šéfa Tibora Gašpara. V relácii Braňo Závodský Naživo v rádiu Expres uviedol ako dôvod, že nemá zatiaľ dôveryhodnú náhradu.

Ak mám vôbec uvažovať nad tým, že ho vymením skôr, ako bude ukončený legislatívny proces volby policajného šéfa. tak musím vedieť, koho poveriť riadením. Nie, že sa stane, že ja niekoho vymenujem a po dvoch týždňoch bude táto osoba nedôveryhodná," povedal Drucker.

Na otázku moderátora Braňa Závodského, či neuvažuje nad návratom bývalého policajného šéfa Jaroslava Spišiaka, odpovedal jasne. "Čo sa týka pána Spišiaka, tak týmto smerom vôbec neuvažujem. Budem sa rozprávať s ľuďmi, ktorí sú momentáne v policajnom zbore."

Drucker v relácii povedal, že sa s Gašparom rozprával. Súčasný šéf polície ministrovi povedal, že nepochybil a ani nezlyhal vecne. Ale uvedomuje si, aká je situácia a je pripravený na akékoľvek scenáre.

Braňo Závodský sa Drucker ďalej spýtal, či je dobrou správou pre Slovensko, že on a ani jeho nástupkyňa na ministerstve zdravotníctva Andrea Kalavská, túto funkciu nechceli.

"Ja som nemal žiadny záujem sa tlačiť na ministerstvo vnútra, ale uvedomujem si ,aká je situácia. Čo sa týka pani Kalavskej, trochu som na ňu tlačil, aby to zobrala. Uvedomujem si, že to nebola jej voľba. Ale verím že to dá," hovorí Drucker.

Zdôraznil, že pokiaľ by nemal mať vo svojej funkcii požadované výsledky, tak nemá problém prijať zodpovednosť. "Urobím však všetko preto, aby som v záujme tejto krajiny pomohol k prinavráteniu dôvery tam, kde ju zbytočne postrádame," uzavrel Drucker.   

01 - Modified: 2024-04-17 14:28:48 - Feat.: - Title: Polícia upozorňuje na nárast podvodov na internete 02 - Modified: 2024-04-16 08:20:52 - Feat.: - Title: FOTO Deti bili reťazou a zamykali v izbách: Zatiaľ čo hladovali, rodičia sa im smiali. Slovenskom otriasol brutálny prípad 03 - Modified: 2024-04-15 16:11:47 - Feat.: - Title: Na území Žilinského kraja zistili 22 vodičov pod vplyvom alkoholu 04 - Modified: 2024-04-15 12:51:07 - Feat.: - Title: VIDEO Opitý Slovák sa preháňal po Brne na bicykli. Rovnováhu mu pomáhali udržať dva krígle v rukách, s policajtmi žartoval 05 - Modified: 2024-04-13 16:47:49 - Feat.: - Title: Kazašská polícia zadržala Rusa obvineného z verbovania Tadžikov do ozbrojených konfliktov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 21:11