StoryEditor

Do ulíc vyšli davy Slovákov, po ukončení pochodu sa dav presunul pred parlament

23.03.2018, 14:53
Zhromaždenie Za slušné Slovensko v Bratislave zrušili, vysokoškoláci však zorganizovali ako náhradu pochod.

Protesty po Slovensku 19:24 Ľudia si zaslúžia ukázať svoj názor Podľa jedného z organizátorov žilinského zhromaždenia Mareka Richtera dôvody stretnutí pretrvávajú a ľudia si zaslúžia, aby mohli verejne ukázať svoj názor. "Je dôležité povedať, že vzniklo veľa rôznych snáh potopiť túto iniciatívu. A ukázať, že nie sme slušní, že nám nezáleží na dobrej krajine, v ktorej chceme všetci žiť. To je niečo, od čoho sa chceme dištancovať. Naozaj nikomu neplatíme za účasť. Nikoho nenabádame k tomu, aby bol neslušný, aby bol arogantný. Práve naopak. Veríme tomu, že za slušnú krajinu sa môžeme postaviť iba slušne," zdôraznil Richter.

Zdroj: TASR/Erika Ďurčová
19:22 Niekoľko tisíc ľudí v Žiline Iniciatívu Za slušné Slovensko prišlo v piatok popoludní podporiť na Námestie Andreja Hlinku v Žiline niekoľko tisíc ľudí.
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová
18:27 Protesty v Michalovciach V Michalovciach protestovali aj farmári proti rozkrádaniu pôdy. Ich akcia je namierená proti Talianom Rodovcom a Vadalovcom, ktorí na východe Slovenska pôsobia. 18:16 Banská Štiavnica sa teší účasti Účasť na proteste v Banskej Štiavnici prekročila podľa slov organizátorov očakávania. Zišlo sa tu približne 250 ľudí. Hymnu na záver podujatia budú spievať štiavnickí baníci.
17:54 "Zradca Bugár," skanduje dav pred parlamentom ľudia si pred parlamentom žiadajú predčasné voľby. "Zradca Bugár, zradca Bugár," skanduje dav. 17:48 Policajti pred parlamentom Parlament strážia v tejto chvíli desiatky policajtov. 17:48 "Dosť bolo Smeru" Skandovanie nemá konca. Pred parlamentom sa ozýva "Dosť bolo Smeru, dosť bolo Smeru." 17:47 Do basy, do basy Dav ľudí sa presunul pred parlament. "Do basy, do basy," ozýva sa pred Národnou radou. 17:09 Študenti zapaľujú sviečky Študenti zapaľujú sviečky na Námestí SNP. Uctievajú si pamiatku Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. 17:08 "Počúvajme sa, rešpektujme sa, ale poukážme na neprávosť ak sa deje nám, ale aj komukoľvek v okolí," hovoria organizátori na Námestí SNP.
Zdroj: TASR/Marko Erd
17:05 Ľudia sa už schádzajú na Námestí SNP
16:49 Do tichého pochodu v Bratislave sa zapojili tisícky ľudí
16:38 Pochod v Bratislave sa začal Ľudia sa zišli na bratislavskom Šafárikovom námestí a odtiaľ sa vydali na pochod na námestie SNP.
Zdroj: HNtelevízia
16:19 Hlasovanie sa presúva na budúci týždeň Hlasovanie o dôvere vláde Petra Pellegriniho (Smer-SD) sa presúva na budúci týždeň. Dôvodom je veľký záujem opozičných poslancov zapojiť sa do diskusie. Rokovanie bude pokračovať v pondelok (26.3.) ráno. Písomne prihlásených ostáva ešte 34 členov snemovne, na začiatku ich bolo 39. 16:16 „Mafián Kollár, šialenec Matovič a človek snívajúci snehobiele sny ako pán Sulík nemôžu byť v riadení štátu," hovorí Danko. 16:09 Danko: Matovič je schopný využiť čokoľvek „Igor Matovič je schopný využiť čokoľvek, aj fotografiu mladých ľudí, ktorí zomreli, na to, aby získal popularitu," hovorí Danko. 16:09 „Verím, že v ďalších voľbách nebude šialenec Matovič v parlamente" „Verím, že v ďalších voľbách nebude šialenec Matovič v parlamente," hovorí Danko. 15:57 Reakcia Andreja Danka na vykázanie Igora Matoviča zo sály
15:29 Hlasovanie o dôvere by malo byť v stredu Rokovanie o dôvere vlády by malo trvať do stredy 11:00 hod., povedal predseda parlamentu Andrej Danko.
15:25 Pozrite sa, ako Andrej Danko vykázal Igora Matoviča zo sály
15:11 Programové vyhlásenie novej vlády hnutie Sme rodina nepodporí a bude hlasovať proti nemu. A to napriek tomu, že sú v ňom aj niektoré tézy, ktoré sa opozičnému hnutiu pozdávajú. Hovoril o tom predseda Sme rodina Boris Kollár v diskusii k vládnemu programu. 15:03 Dankova mozgová bunka by to ťažko znášala. Kapitána budem poslúchať, reagoval Matovič na vyhodenie z pléna
14:30 Danko vykázal Matoviča zo sály Šéf SNS Andrej Danko vykázal Igora Matoviča zo sály a vylúčil ho zo schôdze. Dôvodom sú jeho vulgarizmy a fotografia Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.
14:19 Matovič v parlamente cituje Milana Kňažka: Bugár je politický parazit. Keď do neho hodíte euro, vždy vypadne iný názor. 13:57 Matovičov odkaz Smerákom „Skúste sa vy v Smere spamätať. Sociálna politika má miesto na politickej scéne. Ale zločinecká organizácia Smer je na odchode. Skúste sa spamätať a vytvorte nejaké zdravé jadro," odkázal Matovič poslancom Smeru. 13:55 Matovič kritizuje Kaliňáka Robert Kaliňák iba preto, že si potreboval urobiť biznis, tak kvôli nemu ľudia logicky prestali dôverovať polícii, hovorí Matovič. 13:49 Slúžite zlu Ste ľudsky slušný človek. Ale slúžite zlu a to ma veľmi mrzí," prihováral sa Matovič ministerke zdravotníctva Andree Kalavskej. 13:46 "Fico a Kaliňák boli moje dva hlavné terče. Dva nádory, ktoré sme teraz vyrezali. Bojíte sa vlastného svedomia a rozhodnutia voličov," hovorí Matovič. 13:42 „Pľujete do tváre všetkým, čo chcú slušné Slovensko," hovorí Matovič v pléne. 13:41 Matovič: Povedal mi, že som psychopat "Neskáčte mi do reči pán predseda vlády. Psychopat? Teraz som si od Kažimíra vypočul, že som psychopat," sťažuje sa Matovič. 13:40 Matovič: Nekričte na mňa že som hyena Nekričte na mňa že som hyena pán Kažimír, hovorí Matovič. Dodal, že hyena je Kažimír, ktorý zakryl Kaliňákov biznis a kryl Bašternákove podvody. 13:34 „Sami policajti hovoria, že za posledné roky niekoľko desiatok ľudí prepojených na oligarchov zmizli. Dnes sú iba nezvestní," hovorí Matovič. 13:33 V pléne vystupuje Igor Matovič. Vyzval Pellegriniho, aby si zabezpečil poriadok vo vlastnej vláde. Nie všetci koaliční poslanci boli totiž v pléne. 13:20 Práve v tejto chvíli sa začalo rokovanie vlády. 13:17 Aktivistu prehľadáva polícia Aktivistu, ktorý vysypal pred parlament múku, prehľadáva polícia. 13:17 Rokovanie v parlamente sa ešte nezačalo, v parlamente sú ľudia v protichemických oblekoch.
12:52 Do parlamentu mieria hasiči aj polícia Do parlamentu mieri polícia aj hasiči. Poslancov nepúšťajú dnu ani von. Rokovať o 13.00 hod. zrejme nebude. 12:51 Aktivistov odpor Aktivista hovorí, že je občan, nechce povedať meno. Vraj sa mu nepáči, že premiérovi Petrovi Pellegrinimu niečo vypadlo z vrecka a nikto to nerieši. Podľa neho nešlo o špáradlo. 12:50 „Prekračujtete lajnu slušnosti" Pred parlament vysypal aktivista vrecko múky. Stojí tu a v ruke drží transparent: Prekračujtete lajnu slušnosti.
11:42 Poslanecký klub Mosta-Híd má nového predsedu Poslanecký klub Mosta-Híd má nového predsedu. Stal sa ním Tibor Bastrnák. Klub o tom rozhodol na zasadnutí pred schôdzou parlamentu. TASR to potvrdila hovorkyňa strany Klára Debnár. Bastrnák nahrádza Gábora Gála, ktorý z parlamentu odišiel do kresla ministra spravodlivosti.
"Viesť náš poslanecký klub je veľká pocta a zároveň veľká zodpovednosť. Pokračujeme v začatej práci a ja, ako aj členovia nášho klubu, si uvedomujeme obrovskú mieru zodpovednosti, ktorú musíme pretaviť aj do svojej politickej činnosti a poslaneckej práce," uviedol pre TASR Bastrnák.
11:11 Matovič: Nič sa nezmenilo Igor Matovič na Facebooku avizuje, že sa nič nezmenilo a poslanci hlasujú úplne rovnako ako pred výmenou vlády. 11:03 Pellegriniho prvý prejav v parlamente
10:42 Fico na rokovanie výboru nedorazil Na Výbor NR SR pre hospodárske záležitosti mal prísť aj poslanec Fico, ktorý však nedorazil. Rokovať sa na ňom má o programovom vyhlásení vlády. 10:15 Pellegrini ďakuje Ficovi Pellegrini za parlamentným pultom ďakuje Robertovi Ficovi. "Fico zanechal v slovenskej politike ako trojnásobný premiér výraznú stopu ako ešte nikto predtým," povedal Pellegrini. 10:14 Pellegrini: Môj odkaz v Bruseli bol jednoznačný „Môj odkaz v Bruseli bol jednoznačný, že Slovensko je úspešnou a modernou krajinou a je dmokratickým štátom. Považujem za nešťastné, ak opozícia prenáša vnútorný politický zápas aj mimo Slovensko," povedal Pellegrini. 10:12 Pellegrini odmieta názory, že Slovensko je len čiernou dierou Európy. 10:12 Pellegrini: Opozícia by len ustanovila zmätok Pellegrini je presvedčený, že opozícia by nič nevyriešila a v spoločnosti by len ustanovila zmätok. 10:11 „Nebudem hodnotiť opozíciu, je však logické, že sa pokúša dostať k moci a predčasné voľby by boli pre ňu veľkou príležitosťou," hovorí Pellegrini. 10:08 „Ostala nám tu základná povinnosť,vyriešiť dvojnásobnú vraždu a nájsť páchateľov. Toto je skutočný dlh štátu voči rodinám pozostalým," tvrdí Pellegrini. 10:07 Pellegrini odprezentoval hlavné ciele Pellegrini odprezentoval hlavné ciele: Rast životnej úrovne ľudí na Slovensku, debyrokratizácia štátu a ekonomický rast štátu. 10:06 Pellegrini v prejave hovorí, že Programové vyhlásenie je rovnaké ako mala predchádzajúca vláda, lebo ciele a plány sú identické. 10:05 Pellegrini žiada o dôveru Pellegrini žiada v parlamente o dôveru svojej vlády. Predkladá Programové vyhlásenie novej vlády. 10:04 Danko privítal Pelleginiho Andrej Danko v parlamente privítal nového premiéra Petra Pellegriniho. 09:47 Fico s Kaliňákom sedia úplne vzadu
09:46 Maďarič podporí Pellegriniho vládu Exminister kultúry a súčasný poslanec parlamentu Marek Maďarič (Smer-SD) plánuje podporiť novú vládu. Mrzí ho však, že vládny kabinet neupravil v niektorých častiach Programové vyhlásenie vlády. 09:29 Zmeny v parlamente Ešte pred samotným rokovaním o dôvere vláde dôjde v pléne k personálnym zmenám, ktoré si vyžiadal vznik nového kabinetu. Mandátovo-imunitnému výboru má po novom šéfovať Juraj Blanár (Smer-SD). Vo funkcii nahradí Richarda Rašiho (Smer-SD), ktorý z parlamentu odišiel na pozíciu vicepremiéra pre investície a informatizáciu. Predsedníčkou zahraničného výboru má byť Katarína Cséfalvayová z klubu Mosta-Híd. Doteraz post zastával František Šebej (Most-Híd), no ten sa vzdal mandátu. 09:28 Fico s Kaliňákom sa vrátili do poslaneckých ľavíc Bývalý premiér Robert Fico a bývalý minister vnútra Robert Kaliňák sa vrátili do poslaneckých ľavíc. 09:26 Pellegrini potrebuje aspoň 76 hlasov Na získanie dôvery potrebuje Peter Pellegrini aspoň 76 hlasov od poslancov, podporu novému kabinetu vopred avizovalo 79 členov snemovne. Najväčšie opozičné strany SaS a OĽaNO sa nepridajú, lebo Pellegriniho vláde neveria. 09:25 Danko otvoril mimoriadnu schôdzu Predseda Národnej rady Andrej Danko otvoril 30. schôdzu pléna, ktorej hlavným bodom je rokovanie o Programovom vyhlásení vlády Petra Pellegriniho a s tým spojená žiadosť jeho kabinetu o dôveru poslancov.

01 - Modified: 2024-04-18 14:04:40 - Feat.: - Title: Miliardový projekt mosta medzi Sicíliou a pevninou naráža na protesty miestnych obyvateľov 02 - Modified: 2024-04-17 12:49:11 - Feat.: - Title: Gruzínsky parlament schválil v prvom čítaní sporný zákon o zahraničnom vplyve. Opozícia hlasovanie bojkotovala 03 - Modified: 2024-04-12 08:30:00 - Feat.: - Title: Dovolenkový raj Slovákov už nechce turistov. Plánujú demonštrácie, hladovku aj paralýzu najväčšieho letiska 04 - Modified: 2024-04-09 16:30:00 - Feat.: - Title: Zrada v Budapešti. Člen orbánovskej elity dezertoval a vedie ľudí do ulíc 05 - Modified: 2024-03-13 11:35:24 - Feat.: - Title: Protivládne protesty na Slovensku si všimli zahraničné médiá. Demonštrácie pokračujú aj najbližšie dni
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 01:24