TASR/František Iván
StoryEditor

Kandidátka na ministerku kultúry: Od Sorosa idú rôzne hry, tretí sektor je príliš bohatý

20.03.2018, 14:50
Autor:
klkl
Ľubica Laššáková priznala, že podľa nej zaoceánske peniaze zasahujú do politík postkomunistických štátov.

Peter Pellegrini (Smer-SD) poverený zostavovaním vlády si na post ministerky kultúry vybral doposiaľ nie príliš známu regionálnu političku Ľubicu Laššákovú. V tomto roku sa stala krajskou predsedníčkou Smeru v Banskej Bystrici, vedie aj poslanecký klub v krajskom zastupiteľstve. Na kraji zažila aj pôsobenie Mariána Kotlebu.

Laššáková je presvedčená, že George Soros má vo svete stále veľký vplyv. "Hry od spomínaného pána idú (pýtali sa jej na Georga Sorosa, pozn. red.), aj keď sa často hovorí, že čo už môže taký osemdesiatpäťročný pán, niekde za oceánom, riadiť veci na Slovensku. Nielen na Slovensku," povedala Laššáková v rozhovore pre Denník N.

Následne spochybnila aj pôsobenie mimovládok, ktoré sú podľa nej príliš bohaté. "Tretí sektor je príliš bohatý vzhľadom na zdroje, ktoré uvádzajú. Musí byť nejaký iný zdroj, musí ich niekto financovať a myslím si, že sú to takéto zaoceánske peniaze," povedala Laššáková a dodala, že týmito peniazmi niekto zasahuje "do politík postkomunistických štátov."

Laššáková je bývalá novinárka, pred vstupom do politiky pôsobila dlhé roky ako redaktorka Slovenského rozhlasu, skúsenosti má aj s riadeným regionálnych kultúrnych organizácií. 

Po vypuknutí vládnej krízy "vytiahol" Sorosa aj premiér Robert Fico. Ten sa ním snažil zaútočiť na prezidenta Andreja Kisku. „Pýtam sa, prečo hlava štátu išla na súkromnú pôdu k človeku, ktorý má pochybné meno. Ten človek sa volá George Soros. Prosím si odpoveď od prezidenta, o čom bolo to stretnutie, na ktorom nemal Kiska so sebou žiadneho zástupcu slovenského ministerstva zahraničných vecí," vyhlásil Fico

Premiéra v demisii za to kritizovali opoziční aj koaliční politici. Predstavitelia Smeru sa ho zastávali s tým, že ide o úplne legitímnu otázku.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 03 - Modified: 2024-04-08 14:35:16 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Chystá sa politické zemetrasenie? SNS chce otvoriť koaličnú zmluvu, žiada posty Hlasu 04 - Modified: 2024-04-07 00:06:27 - Feat.: - Title: Hlas čaká veľký snem pred inauguráciou. Strana sa nestratí niekde v Smere, tvrdí Šutaj Eštok 05 - Modified: 2024-04-06 23:16:12 - Feat.: - Title: Fico gratuloval Pellegrinimu: Voľby dopadli skvele. Ľudia ukázali, že rozoznávajú, čo tejto krajne hrozí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 08:16