StoryEditor

Kočnerovo auto parkovalo pred hotelom, o ktorom písal Ján Kuciak. Spájaný je s bödörovcami

19.03.2018, 18:23
Autor:
klkl
Bielych Bentley nie je na Slovensku veľa, na jednom z nich zvykol jazdiť podnikateľ Marián Kočner.

V práci, ktorú už nestihol dokončiť zavraždený novinár Ján Kuciak, pokračuje medzinárodný investigatívny tím. Do projektu sa zapojili Aktuality.sk, denník Sme, Denník N, Nový Čas, Hospodárske noviny, denník Postoj, týždenník TREND, televízia Markíza, televízia Joj, Aliancia Fair-play, Český rozhlas, švajčiarsky Blic, poľský Onet a nemecký Die Welt. Článok o možnom stretnutí Mariána Kočnera s Miroslavom Bödörom v hoteli Zlatý kľúčik spracovali Aktuality.sk.

Bielych Bentley nie je na Slovensku veľa, na jednom z nich zvykol jazdiť podnikateľ Marián Kočner. Jedno také sa v nedeľu pohybovalo po Nitre, až zaparkovalo pred hotelom Zlatý Kľúčik, píšu Aktuality.sk.

Tento hotel je spájaný so skupinou bödörovcov a pred hotelom v tom istom čase parkovalo aj biele Audi Q7 registrované na firmu Bonul. Aktuality píšu, že podľa očitého svedka do neho nastupoval samotný majiteľ firmy Miroslav Bödör. 

Aktuality majú k dispozícii fotografie Bentley pohybujúceho sa po Nitre a následne parkujúceho pred hotelom Zlatý Kľúčik. Aktuality.sk

Cudzí agenti

Redaktori sa pokúsili spojiť s Mariánom Kočnerom, aby zistili, či v hoteli Zlatý Kľúčik bol. Ten ich odbil s tým, že sú zahraniční agenti.

 „Odkiaľ ste? To snáď nemyslíte vážne. Keďže Aktuality.sk patria zahraničnému subjektu, pre mňa sú tzv. cudzím agentom. Ja sa s vami baviť nebudem. Dovidenia!“ reagoval Kočner.

Napojenia na bödörovcov

O podnikateľovi Kočnerovi písal vo svojich článkoch aj zavraždený novinár Ján Kuciak. Kočner sa mu dokonca mal vyhrážať.

Kuciak však písal aj o biznise bödörovcov a ich prepojeniach na politikov Smeru. Jeho texty sa týkali aj priamo hotela Zlatý Kľúčik. Kuciak zistil, že tento hotel získal od pôdohospodárskej platobnej agentúry milióny eur. Na čele ministerstva pôdohospodárstva stál vtedy Ľubomír Jahnátek zo Smeru.

Miroslav Bödör má priame napojenia aj v policajnom zbore, policajný prezident Tibor Gašpar je jeho švagor. Manželka šéfa protikorupčnej jednotky NAKA Roberta Krajmera zase pracovala vo firme vlastnenej bödörovcami.

Miroslav Bödör s novinármi komunikovať nezvykne. Hospodárskym novinám pred časom poskytol rozhovor, kde hovoril aj o jeho podnikaní s politikmi zo Smeru.

01 - Modified: 2024-02-24 12:56:53 - Feat.: - Title: Premiér verí, že polícia vyšetrí všetky varianty pri vražde novinára. Opozícia ju zneužíva, tvrdí Fico 02 - Modified: 2024-02-21 17:56:40 - Feat.: - Title: "Nemôžeme vzdať tento boj." Pamiatku Kuciaka a Kušnírovej si pripomenuli aj v zahraničí 03 - Modified: 2024-02-21 15:39:59 - Feat.: - Title: Slováci v Bruseli si uctili pamiatku Jána Kuciaka a protestovali proti vláde 04 - Modified: 2024-02-21 12:00:25 - Feat.: - Title: FOTO Čaputová si uctila pamiatku Kuciaka a Kušnírovej. Od vraždy uplynulo šesť rokov, stále počujeme vyhrážky novinárom 05 - Modified: 2024-02-21 09:25:10 - Feat.: - Title: Šéfka europarlamentu pripomenula šieste výročie vraždy Kuciaka a Kušnírovej
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 03:19