TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Matovičovci už zháňali billboardy na predčasné voľby: S hrôzou sme zistili, že koalícia to nerobí

19.03.2018, 19:00
Autor:
chocho
Keď v hnutí "s hrôzou" zistili, že koaličné strany si nerezervovali žiadne plochy, vzbudilo to v nich podľa slov hovorcu podozrenie.

Obyčajní ľudia Igora Matoviča brali možnosť predčasných volieb vážne. Krátko po tom, ako v pondelok 12. marca večer šéf Mosta-Híd Béla Bugár oznámil, že jednou z hlavných alternatív riešenia krízy sú pre jeho stranu predčasné voľby, začalo OĽaNO riešiť zoznam voľných billboardových plôch na Slovensku. Pre HNonline.sk to potvrdil hovorca obyčajných Matúš Bystriansky.

"Hneď po tom, ako Béla Bugár oznámil, že budú predčasné voľby, sme reklamné agentúry požiadali o zoznam voľných billboardových plôch. Myslíme si, že každý relevantný subjekt by postupoval rovnako," tvrdí hovorca OĽaNO.

Keď však v hnutí "s hrôzou" zistili, že koaličné strany si nerezervovali žiadne plochy, vzbudilo to v nich podľa slov hovorcu podozrenie. "Odvtedy sme tušili, že zo strany Bélu Bugára išlo opäť len o podvod na voličoch a v skutočnosti žiadne predčasné voľby nechystajú," píše v odpovedi pre HNonline.sk Bystriansky.

Pri kritike opozície to dnes na svojej tlačovej besede naznačil aj šéf SNS a predseda parlamentu Andrej Danko. "Sú aj takí, ktorí už objednávali billboardy, pani Remišová vie, o čom hovorím," vyhlásil.

V nedeľu sa v podobnom duchu v mimoriadnej relácii TV Markíza Politická kríza vyjadril aj Bugár. Vyhlásil, že jedna opozičná strana si už objednávala billboardy. Nekonkretizoval však ktorá, povedal len, že nejde o SaS.

Bugár zároveň naznačil, že riešenie situácie formou predčasných volieb bola ich taktika, aby donútili premiéra Roberta Fica odstúpiť. "Na jednej strane bola to aj taktika smerom na koaličného partnera, ktorý sa dva dni vôbec odmietal zaoberať tým, že premiér by mal odstúpiť," povedal Bugár novinárom po odchode zo štúdia TV Markíza.

Priznal tiež, že víkend pred zasadnutím republikovej rady rokovali aj s predstaviteľmi Smeru a žiadali koniec Fica v premiérskej stoličke. "My sme museli nejakým spôsobom vynútiť, aby sa premiér takto rozhodol. Tým spôsobom boli aj predčasné voľby," povedal Bugár.

01 - Modified: 2024-04-04 05:50:27 - Feat.: - Title: Tlak sa stupňuje. Hlavný Netanjahuov rival Gantz vyzval na predčasné parlamentné voľby v Izraeli 02 - Modified: 2024-03-28 15:09:19 - Feat.: - Title: Bulharsko mieri k predčasným voľbám, zlyhal aj tretí pokus o zostavenie novej vlády 03 - Modified: 2024-03-25 13:17:57 - Feat.: - Title: Kandidátka na bulharskú premiérku stiahla kandidatúru, rokovania o vláde zlyhali 04 - Modified: 2024-02-04 12:16:40 - Feat.: - Title: Väčšina Poliakov nechce predčasné parlamentné voľby, ukázal prieskum 05 - Modified: 2023-09-29 10:55:47 - Feat.: - Title: Ďalšie voľby by sa mohli konať najskôr v januári. Prezidentka už rozpustiť parlament nebude vedieť
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 04:25