Ministerstvo zdravotníctva
StoryEditor

Jozef Ráž mladší: Syn známeho speváka roky spolupracoval s Tomášom Druckerom. Teraz bude ministrom vnútra

19.03.2018, 14:18
Autor:
klkl
Pre súčasného ministra zdravotníctva pracoval už počas jeho pôsobenia v Slovenskej pošte.

Koaličný Smer-SD nominoval na post ministra vnútra po Robertovi Kaliňákovi Jozefa Ráža. Nie speváka skupiny Elán, jeho syna.

Jozef Ráž ml doteraz pôsobil na ministerstve zdravotníctva ako šéf služobného úradu. Ten prišiel na ministerstvo práve so súčasným šéfom rezortu zdravotníctva Tomášom Druckerom. Aj predseda Smeru, Robert Fico, keď ohlasoval Rážovu nomináciu na kľúčový post poznamenal, že "je z Druckiho tímu," ako zvyknú označovať ministra zdravotníctva. 

TK, na ktorej predstavitelia Smeru predstavili nominácie nových ministrov:

S Druckerom pracoval roky

Z pozície šéfa služobného úradu ministerstva zdravotníctva zasadol aj do kresla podpredsedu dozornej rady Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb.
S tým spolupracoval už aj pred tým, obaja pôsobili v Slovenskej pošte. Drucker ju viedol, Ráž tam nastúpil v roku 2011 na post asistenta predstavenstva.

Neskôr sa vypracoval na riaditeľa sekcie správy majetku a od roku 2014 pôsobil ako riaditeľ úseku služieb a bol aj členom predstavenstva. V Slovenskej pošte sa venoval aj verejnému obstarávaniu.

Skúsenosti zo štátnej správy

Jozef Ráž mladší vyštudoval Obchodnú fakultu Ekonomickej univerzity v Bratislave a Bratislavskú vysokú školu práva. V rokoch 2005-10 pôsobil na

Ministerstve obrany SR. Tu vystriedal viacero riadiacich pozícií vrátane riaditeľa Úradu pre investície a akvizície.

Skúsenosti má aj s verejným obstarávaním – v rokoch 2011 a 2012 „pôsobil ako špecialista pre oblasť verejného obstarávania na Bratislavskom samosprávnom kraji pre európsky program INTERACT,“ píše jeho oficiálny profil na stránke ministerstva zdravotníctva.

Reakcia Joža Ráža

„On má svoju cestu a kariéru, a to, že je na ministerstve zdravotníctva, je len preto, že tam išiel spolu so svojím šéfom Druckerom z pošty, ktorý ho tam zavolal.

Má dve vysoké školy a je veľmi schopný, a keby nešiel na ministerstvo, mohol byť šéfom pošty a bol by niekto. Takto nebude nikto a ešte bude mať aj nebezpečné miesto, lebo tam bude musieť bojovať proti miliardovým mafiám. Ale je to jeho život,“ povedal o svojom synovi po jeho nastúpení na ministerstvo zdravotníctva spevák skupiny Elán Jožo Ráž.

S otcom sa vo svojich politických názoroch nikdy nezhodovali. „Od momentu, keď som nastúpil na ministerstvo obrany k Martinovi Fedorovi, vtedy ešte ako štátnemu tajomníkovi, otec na všetky strany a najmä mne vyjadroval nesúhlas s tým, aby som vôbec pracoval v štátnej správe,“ priznal Ráž ml. v roku 2016 v rozhovore pre SME.

Podnikateľ

Jozef Ráž mladší sa venuje aj podnikaniu. V Bratislave spolu s manželkou vlastní známy klub RockOK ako aj hotel Barok a reštauráciu Baroza. 

„My s manželkou od roku 1999 podnikáme v gastronómii. Dnes podniká ona, ja chodím do práce. A darí sa nám naozaj veľmi dobre. Začali sme kaviarňou, sedem rokov máme veľký nočný podnik, hotel aj reštauráciu. Vedel by som sa v živote venovať len tomu. A toto môj otec nechápe. Nechápe, načo ešte chodím do práce," povedal v spomínanom rozhovore.

01 - Modified: 2024-03-20 13:13:10 - Feat.: - Title: Šutaj Eštok nevidí problém v účasti v relácii s medzinárodne hľadanou osobou, opozícia namieta 02 - Modified: 2024-03-20 12:23:47 - Feat.: - Title: Zmena rýchlosti aj na našich diaľniciach? Kontroverzný návrh u susedov pretlačili 03 - Modified: 2024-02-23 12:21:44 - Feat.: - Title: Zmeny vo význame dopravných značiek chcú odložiť, platiť majú až v roku 2029 04 - Modified: 2024-02-17 10:25:50 - Feat.: - Title: Minister vnútra odmieta, že by sa mal zvyšovať vek odchodu policajtov do výsluhy 05 - Modified: 2024-01-31 12:55:45 - Feat.: - Title: Rezort vnútra už ukončil pôvodnú súťaž na radary, novú chce vyhlásiť čo najskôr
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
05. apríl 2024 09:08