StoryEditor

Zuzana Kronerová na proteste v Bratislave: Vzoprite sa, teraz máte možno poslednú šancu

16.03.2018, 17:46
Autor:
chocho
Dav na slová známej slovenskej herečky reagoval mohutným skandovaním.

"Je nás veľa, ale zrejme to stále nestačí, aby sa niečo skutočne zmenilo," vyhlásila v prejave na proteste na bratislavskom Námestí SNP známa slovenská herečka Zuzana Kronerová. "Musíme byť pevní a musí nás byť oveľa viac," dodala.

Vyzvala dodať odvahu tým, ktorí na proteste neboli.

"Koho mám na mysli? Myslím všetkých tých slušných ľudí, ktorí presne ako my cítia, že niečo nie je v poriadku. Ktorí sú svedkami podvodov a korupcie, ale ešte nenabrali odvahu vzoprieť sa svojim nadriadeným a povedať: Dosť, v tomto s vami nejdem."

"Prestaňte sa báť"
Spresnila, že má na mysli všetkých poctivých ľudí zo štátnej správy a ministerstiev či z polície a prokuratúry, ale aj z politiky.

Dav na jej slová reagoval mohutným skandovaním: "Poďte s nami."

"A povedzme im toto," pokračovala Kronerová: "Urobte niečo, na čo budete hrdí a čo ocenia vaše deti. Zamyslite sa, či to čo robíte, je správne a prospešné pre ľudí. Ak na vás niekto tlačí a núti vás kryť korupciu a robiť proti svojmu presvedčeniu, vzoprite sa. Teraz máte šancu, možno poslednú. Prestaňte sa báť. Poďte s nami."

Tisíce ľudí na Námestí SNP na jej prejav reagovali skandovaním. "Poďte s nami" a "ďakujeme" sa ozývalo centrom hlavného mesta Slovenska.

"Som smutná, znepokojená a rozzúrená"
Kronerová sa verejne vyjadrila k situácii na Slovensku už v nedeľu 11. marca na odovzdávaní Českých levov, kde dostala cenu za najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe za rolu vo filme Baba z ľadu.

Vo svojej ďakovnej reči vyjadrila znepokojenie zo súčasnej situácie na Slovensku a podporila úsilie slušných ľudí bojujúcich proti arogancii moci.

"Som smutná, znepokojená a rozzúrená. Nedopusťte, aby arogancia moci bránila slobode a demokracii. Držme palce všetkým slušným ľuďom," vyhlásila slovenská herečka.

Protesty sa v piatok 16. marca konali v desiatkach miest na Slovensku a vo svete. V Bratislave organizátori ohlásili vyššiu účasť, ako bola pred týždňom. Vtedy sa podľa odhadov v hlavnom meste zišlo približne 50-tisíc ľudí.

01 - Modified: 2024-04-17 08:43:16 - Feat.: - Title: Odchádzajú prokurátori, ktorí dozorovali prípad vraždy Jána Kuciaka 02 - Modified: 2024-04-17 15:30:00 - Feat.: - Title: Zlá atmosféra a koniec prokurátorov: Trauma sa predlžuje 03 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 04 - Modified: 2024-04-15 12:35:28 - Feat.: - Title: Potýčka v gruzínskom parlamente. Opozičný poslanec udrel člena vlády kvôli zákonu o zahraničných agentoch 05 - Modified: 2024-04-06 17:53:27 - Feat.: - Title: Švajčiarski farmári pred budovou vlády na protest pohodili ovce usmrtené vlkmi. Žiadajú od štátu akciu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 04:35