TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Bugár požiadal o policajnú ochranu. Vyhrážajú sa jemu aj jeho rodine

16.03.2018, 13:05
Autor:
lmlmTASRTASR
Béla Bugár zároveň bude žalovať Igora Matoviča za tvrdenia o tom, že Most ostal v koalícii kvôli eurofondom.

Líder koaličného Mosta-Híd Béla Bugár bude žalovať predsedu OĽaNO Igora Matoviča za jeho vyhlásenia, keď hovoril, že Most-Híd v koalícii udržali miliardy z eurofondov. Uviedla to hovorkyňa strany Klára Debnár.

„On sa zbláznil. On používa slová, za ktoré by mal inde sedieť ako v parlamente. Dosiahli sme, že na základe vybičovaných emócií opozíciou, nie ulice, mi píšu, nech mi mafia zabije dcéru,“ vyhlásil Bugár. Cituje ho portál webnoviny.sk. "Stretneme sa na súde,“ odkázal Matovičovi.

Bugár požiadal aj o policajnú ochranu. "Dnes som musel požiadať o zvýšenú policajnú ochranu. Dostal som výhražné emaily vyzývajúce na likvidáciu mňa a ľudí v mojom okolí. Toto je cez čiaru," napísal v stanovisku. 

"Takéto hrozby, ani podpaľovanie straníckych centrál nemajú s ústavnosťou, ani s demokraciou nič spoločné. Sem vedú štvavé reči opozície. Som presvedčený, že toto nechce nikto ani na námestiach," dodal. 

​Matovič na štvrtkovej (15.3.) tlačovej konferencii vyhlásil, že pre skorumpované strany ako Smer-SD, SNS, Most-Híd je jedinou motiváciou pre vstup do politiky a zostavenie vlády získať moc nad eurofondami. "Most-Híd dostal do správy 7,1 miliardy eur z eurofondov. A tie zvyčajne končia u kamarátov Bélu Bugára," povedal.

To je podľa Matoviča dôkaz, že Bugárovi išlo od začiatku o peniaze. "Zvíťazili peniaze, ako to u skorumpovaných politikov zvyčajne býva. Lákadlo sedem miliárd eur, ktoré Bugár ako kráľ môže rozdeľovať kamarátom, bolo dostatočne veľké na to, aby nás takýmto spôsobom zradil," dodal Matovič.

„Bélovi Bugárovi v politike nikdy nešlo o dobro menšín alebo o dobro Slovenska. V tomto prípade mu ide len o to, aby rozkradol čo najviac peňazí z eurofondov. Béla Bugár je pre mňa zákerný človek a škodná zver pre Slovensko. Jeho kroky v súvislosti so mnou ma vôbec nezaujímajú, pre mňa je Bugár nikto," reagoval pre HNonline.sk Matovič.

01 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 02 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 03 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 04 - Modified: 2024-04-12 22:00:00 - Feat.: - Title: Klimatické kladivo na vzbúrencov. Európske štáty čaká vlna žalôb, Thunbergová sa raduje 05 - Modified: 2024-04-05 11:00:00 - Feat.: - Title: Žena zverejnila na Facebooku negatívnu recenziu na paradajkový pretlak. Hrozí jej za to sedem rokov väzenia
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 23:39