StoryEditor

Za požiarom budovy Smeru sú radikáli, tvrdí strana. Most požiadal políciu o ochranu centrály

16.03.2018, 07:10
Na budovu Smeru v Žiline vraj niekto hodil horiacu pneumatiku.

Okolo polnoci zasahovali v Žiline hasiči pri požiari budovy, v ktorej sídli krajská kancelária Smeru-SD. Potvrdil to pracovník operačného strediska krajského hasičského a záchranného zboru v Žiline. Most-Híd dnes po vyhrážkach vypálením požiadal políciu o ochranu svojej straníckej centrály. 

Ide o krok radikálov
Podľa stanoviska Smeru ide o "krok radikálov, ktorí sa snažia zneužiť súčasnú politickú situáciu na destabilizáciu krajiny a demokratického systému." Smer v stanovisku ďalej píše, že takýto krok je v demokratickom štáte neprijateľný a strana ho jednoznačne odsudzuje. 

Ľudia by podľa predstaviteľov Smeru mali vyjadrovať svoj názor "pokojným a demokratickým spôsobom." Veria, že sa "polícia bude venovať aj tomuto prípadu a osoby zodpovedné za tento čin budú potrestané."

​Po výhražnom e-maily dnes požiadala políciu o ochranu svojej centrály strana Most-Híd. Uvádza sa v ňom, že centrálu koaličnej strany treba vypáliť. Informuje o tom portál webnoviny.sk s odvolaním sa na hovorkyňu strany Kláru Debnár.

TASR/ KR PZ v Žiline

Požiar v Žiline bol založený úmyselne
V budove na Komenského ulici, v ktorej sídli krajská kancelária Smeru-SD, sú aj poslanecké kancelárie primátora Žiliny Igora Chomu či podpredsedu strany Juraja Blanára. 

Podľa informácií TASR sa pri požiari, ktorý niekto založil úmyselne, nič vážnejšie nestalo. Požiar mala spôsobiť horiaca pneumatika zasunutá pod prístreškom, ktorý je prístavbou budovy.

Na budove sa objavil aj nápis
Ako informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), po príchode na miesto požiaru sa zistilo, že horí časť strechy a je zadymené podkrovie.

"Hasičom sa požiar podarilo dostať pod kontrolu do dvadsiatich minút od príchodu a úplne zlikvidovať pred druhou hodinou ráno," spresnila. Na spomínanej budove sa objavil aj nápis „Zlodeji. Vasky Jugent“.

Podľa informácií HaZZ pri požiari zasahovalo desať hasičov so štyrmi kusmi techniky z hasičskej stanice v Žiline. V prípade požiaru už polícia začala trestné stíhanie.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 03 - Modified: 2024-04-08 14:35:16 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Chystá sa politické zemetrasenie? SNS chce otvoriť koaličnú zmluvu, žiada posty Hlasu 04 - Modified: 2024-04-07 00:06:27 - Feat.: - Title: Hlas čaká veľký snem pred inauguráciou. Strana sa nestratí niekde v Smere, tvrdí Šutaj Eštok 05 - Modified: 2024-04-06 23:16:12 - Feat.: - Title: Fico gratuloval Pellegrinimu: Voľby dopadli skvele. Ľudia ukázali, že rozoznávajú, čo tejto krajne hrozí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 23:02