StoryEditor

Fico do basy, skandovali desaťtisíce ľudí v Bratislave. Organizátori hlásia vyššiu účasť ako pred týždňom

16.03.2018, 06:15
Autor:
TASRTASR
Podľa organizátorov verejných zhromaždení nestačí odchod Roberta Fica a Roberta Kaliňáka z funkcie.

Aktuálna politická situácia 21:36 Tisíce ľudí v Nitre Približne 3000 ľudí sa v piatok v Nitre opätovne zišlo na zhromaždení Postavme sa za slušné Slovensko. Účastníkom sa na Svätoplukovom námestí prihovorili zástupcovia mimovládnych organizácií, spoločenského a kultúrneho života, občianski aktivisti i podnikatelia. Viac čítajte tu 20:27 Protestovalo sa aj v Česku Na pražskom Václavskom námestí sa konala v piatok demonštrácia proti slovenskej aj českej vláde. Slovákom nestačí demisia premiéra Roberta Fica, žiadajú predčasné voľby. Česi sa zasa vymedzujú proti tomu, že premiér v demisii Andrej Babiš (ANO) chce odvolať šéfa Generálnej inšpekcie bezpečnostných zborov, informoval spravodajský server iDNES.cz. 19:53 Hymna na záver 19:39 Krstný otec vlády Viac ako tri tisícky ľudí prišli aj tento piatok na banskobystrické Námestie SNP, aby sa postavili za slušné Slovensko a v daždivom počasí vyjadrili aj nesúhlas s politickými udalosťami minulých dní. Z davu sa ozývalo skandovanie za predčasné voľby a z tribúny zasa obava, že nová vláda bude mať aj "krstného otca".
"Kto tvrdí, že toto bude koniec? Toto je len a len začiatok. Bez toho, čo sa tu dialo minulý piatok, by premiér nikdy nerezignoval. Jeden jediný protest ho donútil vzdať sa svojej funkcie, aj keď iba naoko. My sa nedáme opiť rožkom. Musíme pokračovať a dať jasne najavo, že nie sme idioti a nenecháme sa uchlácholiť týmito kvázi riešeniami," zdôraznili rečníci.
19:38 V Trnave sa protestov zúčastnili dve tisícky ľudí Trnavskú Hlavnú ulicu pred radnicou zaplnilo v piatok popoludní zhruba 2000 Trnavčanov, ktorí prišli vyjadriť svoju nespokojnosť s vývinom na slovenskej politickej scéne. Že rekonštrukcia vlády s novým premiérom nezodpovedá ich predstavám o demokratickom štáte a jeho riadení, prejavili nielen pokrikmi, štrnganím kľúčov, ale aj transparentmi. V porovnaní s mítingom spred týždňa ich bolo viac a ich obsah bol ostrejší.
"Zlodeji patria do basy a nie do politiky, Nemáte dôveru-nemáte česť-ako nás potom chcete viesť?, Rozchodí to a kradne ďalej, Chceme opäť veriť v štát, Zmeníme smer, Fico do basy“, stálo na transparentoch, ktoré si účastníci na míting so sebou priniesli. Zhromaždenie Postavme sa za slušné Slovensko – Trnava zmenilo oproti predchádzajúcemu aj usporiadateľa.
19:31 Časť ľudí sa v Bratislave premiestnila pred Úrad vlády Skandujú "Fico je potkan", "Mafiánov do basy" alebo "Za mreže" a na bránu úradu vešajú transparenty.

Zdroj: Reprofoto
19:29 Obmedzenia MHD zrušili Bratislavské Námestie SNP a Mariánska ulica, z ktorých bola odkláňaná počas protestov doprava sú už prejazdné. 19:28 Zábery z Popradu
Zdroj: TASR - Adriána Hudecová
Zdroj: TASR - Adriána Hudecová
19:25 V Michalovciach dokázali, že na východe niečo je Zemplínčania počas piatkového zhromaždenia Postavme sa za slušné Slovensko oponovali tvrdeniu, že na východe nič nie je. Svoj názor prišlo pred michalovskú radnicu podľa organizátorov z Občianskej iniciatívy Zemplína prejaviť približne 500 ľudí. Tí hneď v úvode, tak ako minulý týždeň, vyzvali prítomných, aby bol priebeh zhromaždenia pokojný. Minútou ticha si uctili pamiatku zavraždeného Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej. 19:17 Nočné zábery z Bratislavy
Zdroj: Reuters
Zdroj: Reuters
19:16 Považská Bystrica V Považskej Bystrici ľudia podpisovali petíciu za zvolanie predčasných volieb.
Zdroj: TASR - Milan Podmaník
Zdroj: TASR - Milan Podmaník
19:13 Účastníci protestu v Nitre
Zdroj: TASR - Henrich Mišovič
19:09 Pohľad zo zadných radov na námestie SNP v Bratislave
Pohľad zo zadných radov na námestie SNP v Bratislave
Zdroj: HN/Tomáš Bakoš
19:08 Aj v New Yorku sa zišli ľudia, aby podporili protesty
Za Slovensko v New Yorku
Zdroj: HN
19:05 Odkaz z New Yorku
Zdroj: Facebook/Ivana Boska Brezinská
19:02 Ľudia protestovali aj v Revúcej 19:01 Falošné dlažobné kocky V kríkoch pri námestí sa našli “dlažobné” kocky z polystyrénu. Píše sa na nich Sorosova kocka.
Zdroj: HN
Zdroj: HN
19:00 4-tisíc ľudí v Martine 18:52 Slovenská hymna Na záver protestu znie slovenská hymna. Spieva spevák Korben Dallas Juraj Benetín. 18:51 Ľudí v Poprade dážď neodradil Po týždni vyšli opäť do ulíc stovky Popradčanov, aby sa pripojili k zhromaždeniam Postavme sa za slušné Slovensko. Ľudí neodradilo ani daždivé počasie a pred obchodným centrom na Námestí sv. Egídia sa ich zhromaždilo približne rovnako ako minulý piatok (9.3.). Popradčania však boli neporovnateľne hlučnejší, z davu sa často a hlasno ozývali pokriky žiadajúce predčasné voľby či väzenie pre zodpovedných za korupciu, ale aj vraždu Jána Kuciaka a Martiny „Odchádzajúcemu premiérovi chvíľu po tom, ako odovzdal abdikačné listiny prezidentovi, hral na tvári úsmev. Pochopili sme. Vládna moc sa iba preskupila a nie je nádej, že by sa vzdala svojho spôsobu vládnutia. Možno navonok bude menej arogantná, ale očakávať nejakú zásadnú zmenu, je nereálne, a tak je to stále v našich rukách,“ povedal vo svojom príhovore miestny učiteľ Pavol Krupka. 18:48 „Fico je mafián, Fico je mafián" „Fico je mafián, Fico je mafián," skandujú desaťtisíce ľudí na Námestí SNP. 18:48 Zábery z protestu v Komárne
Zdroj: TASR - Milan Drozd
Zdroj: TASR - Milan Drozd
Zdroj: TASR - Milan Drozd
18:45 Mikloško: Toto nemá v našich novodobých dejinách obdobu Toto nemá v našich novodobých dejinách porovnanie. Stalo sa to len dvakrát. V roku 1989 ľudia dosiahli, že podala demisiu posledná komunistická vláda. Teraz ste dosiahli, že demisiu podala táto vláda, hovorí na proteste František Mikloško. 18:43 700 ľudí v Považskej Bystrici Približne 700 protestujúcich prišlo podľa odhadu organizátorov v piatok popoludní pred Dom kultúry v Považskej Bystrici vyjadriť nespokojnosť so súčasnou situáciou v štáte v rámci série celoslovenských zhromaždení Postavme sa za slušné Slovensko. 
Podľa organizátora protestu Tomáša Bořutu vychádzajú každý deň na povrch nové skutočnosti o prepojeniach štátnych činiteľov. „Nepáči sa nám ani prístup vládnej koalície, ktorá ignoruje to, čo žiadajú ľudia v uliciach. Som milo prekvapený reakciami ľudí, cítia spolupatričnosť s pozostalými po Jánovi Kuciakovi a Martine Kušnírovej. Naozaj tá Považská Bystrica nikdy nebola nejaké protestné mesto, kde by sa bežne vychádzalo do ulíc. Ale teraz vidno, že ľudia citlivo vnímajú, čo sa v spoločnosti deje,“ povedal pre TASR Bořuta s tým, že ho teší, že aj v upršanom počasí prišiel protestovať takmer rovnaký počet ľudí, ako pred týždňom. 
18:42 Do Dolného Kubína prišli stovky ľudí Demisiu vlády, očistenie verejného života a dôsledné vyšetrenie vrážd novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej žiadali účastníci piatkového zhromaždenia Postavme sa za slušné Slovensko na Hviezdoslavovom námestí v Dolnom Kubíne. Počet zúčastnených ľudí dosiahol podľa odhadov hranicu piatich stoviek.
„Prišli sme preto, aby sme ukázali naše stanovisko k tomu, čo sa deje, a aby Slovensko videlo, že aj malé mestá vedia vyjadriť svoj názor v zmysle kultivovaného nesúhlasu,“ priblížil organizátor zhromaždenia Ondrej Bukna. Upozornil aj na dôležitosť eliminácie agresívnych prejavov v spoločnosti. „S týmto, samozrejme, nemôžem súhlasiť. No chápem frustráciu ľudí, keď vidia, že sa snažia o zmenu a nakoniec ich aj tak niekto oklame,“ povedal.
18:40 Teológ: Chceme politikov, ktorí sa nesprávajú ako nenásytné zvery „Hovorí sa, že národ ma takých politikov, akých si zaslúži. Dnes sme tu, aby sme ukázali, že si zaslúžime iných politikov. Zaslúžime si politikov, ktorí sú slobodní a nie otroci oligarchov. Chceme politikov slušných a nie takých, ktorí sa správajú ako nenásytné zvery," tvrdí Prostredník na Námestí SNP 18:40 "Verím, že píšeme nové dejiny," vraví herec Lukáš Latinák 18:38 Ľudia si vo Zvolene neboli istí, či majú prísť Okolo 150 ľudí sa v piatok podvečer zišlo na Námestí SNP vo Zvolene, aby podporili zhromaždenie Postavme sa za slušné Slovensko. Ľudia prišli aj napriek tomu, že ešte počas dňa nebolo isté, či sa podujatie v pod Pustým hradom uskutoční.
Ako ešte pred samotným stretnutím povedala iniciátorka zhromaždenia Martina Paulíková, o zvolenskom proteste síce už niekoľko dní informovala facebooková stránka údajného ohlasovateľa, na nej sa ale zároveň začali objavovať informácie, že podujatie v meste nebude. Sama sa preto vo štvrtok popoludní chopila iniciatívy a zhromaždenie sa rozhodla na poslednú chvíľu, ale predsa len zvolať.
18:38 „Slušnosť sa nedá vyjadriť paragrafovým znením zákona. Ak niekto tvrdí, že sa niečo deje v súlade s ústavou, neznamená že je to v súlade so slušnosťou a morálkou," hovorí Prostredník. 18:36 "Hanba, hanba" Davom sa ozýva: Hanba, Hanba. 18:36 Evanjelický teológ: Nech našu krajinu zaleje spravodlivosť „Nech našu krajinu zaleje spravodlivosť. Potrebujeme spravolivosť, aby sa vyšetrili všetky podozrenia z korupcie a z ohavnej vraždy Jána a Martiny. Potrebujeme spravodlivosť, lebo inak sa nám spoločnosť rozpadne," hovorí na pódium evanjelický teológ Ondrej Prostredník. 18:30 Zábery zo zhromaždenia Za slušné Slovensko vo Zvolene
Zdroj: TASR - Jozef Poliak
Zdroj: TASR - Jozef Poliak
18:27 V Bratislave prišlo viac ľudí "Je nás viac, ako nás bolo minulý týždeň," hlásia organizátori na bratislavskom Námestí SNP. Dav v reakcii skanduje "Dosť bolo Fica!" 18:23 Zaplnené námestie v Žiline 18:22 Na protest v Košiciach prišla aj mama zavraždenej Martiny Kušnírovej „Našej polícii neverím. Ani Janko a Martina im neverili,“ povedala Košičanom Zlatica Kušnírová s tým, že žiada, aby skončil policajný prezident Tibor Gašpar.
Zdroj: TASR – František Iván
Zdroj: TASR – František Iván
18:18 Zábery z protestu v Piešťanoch
Zdroj: TASR - Martin Palkovič
Zdroj: TASR - Martin Palkovič
18:18 Kronerová sa prihovára k Slovákom „Koho mám na mysli? Myslím všetkých slušných ľudí, ktorí cítia, a sú svedkami podvodov a korupcie, ale nenabrali odvahu vzoprieť sa svojím nadriadeným a povedať dosť. V tomto s vami nejdem." 18:17 Zuzana Kronerová: Musí nás byť ešte viac „Som šťastná, že tu môžem byť. Som rada, že vás je tu opäť tak veľa. Zároveň si však uvedomujem, že to zrejme stále nestačí. Musí nás byť oveľa viac," povedala na pódiu známa herečka Zuzana Kronerová. 18:15 V Trenčíne vyšli ľudia aj v daždi 18:14 Protest v Košiciach
Zdroj: TASR/František Iván
Zdroj: TASR/František Iván
Zdroj: TASR/František Iván
18:11 Ľudia v Bratislave sa nezmestili na Námestie SNP. Na fotke vidieť, ako zatarasili aj cestu na Kamennom námestí.
Zdroj: TASR - Martina Kriková
18:03 Ľudia vyšli Za slušné Slovensko aj v Michalovciach
Zdroj: TASR - Roman Hanc
Zdroj: TASR - Roman Hanc
Zdroj: TASR - Roman Hanc
18:00 Námestie je plné aj v Trenčíne
Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa
Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa
17:58 Tisíce ľudí sa zišli aj v Trnave
Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj
Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj
17:57 Zahraničné médiá Do Bratislavy prišlo kvôli protestom množstvo zahraničných novinárov z okolitých krajín, aj zástupcovia New York Times. 17:56 Budova na Námestí SNP v Bratislave
Zdroj: HN
17:55 Mojžiš: My si vás nevážime, pán Pellegrini "Nie, pán Pellegrini, my si vás nevážime, ste len figúrkou, ktorou bude hrať svoje hry Robert Fico," vyhlásil vysokoškolský pedagóg a novinár Martin Mojžiš. 17:54 Ľudia v Bratislave skandujú "Dosť bolo Smeru"
17:48 Herec Kemka: Fico sa nám smial do tváre „Včera ste sa nám pri vaše demisii vysmievali do tváre. Dobehli ste nás tak, ako sa snažili komunisti dobehnúť ľudí tým, že komunistu na čele vlády nahradili iným komunistom," hovorí na pódium herec Juraj Kemka.  17:48 V Košiciach sa podľa RTVS zišlo približne 5-tisíc ľudí 17:45 Raper Tono S: Nechajte sa počuť, nech sa vás boja „Ja som obyčajný raper. Sám o sebe som nič. Je to o vás, ktorí máte silu vytrvať a robíte veľké veci pre túto krajinu," odkázal na pódiu ľuďom raper Tono S. "Nechajte sa počuť, nech sa vás boja." 17:39 V Bratislave demonštrujú ľudia všetkých vekových kategórií.
Zdroj: Reuters
17:31 Prejav má Zuzana Wienk "Dvaja Robertovia sú len tvárou hydry," povedala Zuzana Wienk z Aliancie fair play. 17:30 Opäť "Fico do basy" "Fico do basy," mohutne sa ozýva Námestím SNP v Bratislave po prejave Richarda Stankeho. 17:29 Sľubujeme vám, že vydržíme, hovorí Stanke Z tohto miesta vám sľubujeme, že vydržíme, odkazuje Stanke. Dav ľudí kričí: "Ďakujeme." 17:28 Generálny štrajk Ľudia na bratislavskom námestí SNP skandujú: "generálny štrajk!"
Zdroj: HN/Romana Gogová
17:27 „Ani jeden z týchto pánov nepovedal: Ľudia rozumieme vám, prepáčte. Ani jeden z tých troch nepochopil, čo sa vlastne stalo. Ako nám to teda môže stačiť," hovorí Stanke. 17:26 Stanke: My chceme slušnú krajinu a vládu. My chceme slušnú krajinu a vládu. Nestačí nám, že sa na vláde zhodnú traja páni , namočení v tomto prúseri až po uši, tvrdí herec Stanke. 17:26 Zábery na námestie SNP v Bratislave
Zdroj: TASR - Martin Baumann
17:25 Stanke vyzval na predčasné voľby Stanke vyzval na predčasné voľby, dav mu skandovaním dáva za pravdu. 17:24 Richard Stanke: Stačilo "Vravíme vám z plných pľúc, že stačilo," vyhlásil na pódiu herec Richard Stanke. "Vy neodchádzate, ale naďalej chcete v pozadí ťahať nitky vašich poslušných lokajov," odkázal Ficovi Stanke.
Zdroj: Henrieta Kunová
17:21 Zábery z Prahy 17:20 Generálny štrajk Dav na Námestí SNP v Bratislave si pýta generálny štrajk. 17:11 Transparenty v Bratislave
Zdroj: Reuters
17:07 Na protest prišli známe osobnosti Na protest prišli aj známe osobnosti ako Zuzana Kronerová, Diana Mórová, Lukáš Latinák či Richard Stanke. 17:02 Predčasné voľby „Námestie SNP je už plné. Stále prichádzajú ďalší ľudia. Dav skanduje: “Predčasné voľby” a štrngá kľúčmi. 17:02 "Fico do basy" "Predčasné voľby," znie Námestím SNP v Bratislave. Následne dav skanduje "Fico do basy." 17:01 Ľudí v Bratislave pribúda
Zdroj: Henrieta Kunová
Zdroj: Henrieta Kunová
Zdroj: Michaela Dénešová
16:59 Video prichádzajúcich študentov
16:52 Kreatívne transparenty 16:50 Počet ľudí v Bratislave rastie
Zdroj: Michaela Dénešová
16:49 Študenti VŠMÚ prichádzajú skupinovo
Zdroj: Michaela Dénešová
Zdroj: Michaela Dénešová
16:49 "Dosť bolo Smeru" Zhromaždenie sa ešte ani oficiálne nezačalo a dav už skanduje: "Dosť bolo Smeru". 16:46 Na proteste zbierajú podpisy pod petíciu
Zdroj: Michaela Dénešová
16:45 “Nemôžu nám už vládnuť komunisti a eštebáci” Ľudia v dave hovoria o nutnosti predčasných volieb. “Nemôžu nám už vládnuť komunisti a eštebáci,” kričí starší pán. 16:42 Falošné udalosti Niekto začal na Facebooku masovo zakladať falošné udalosti k protestom. Organizátori varujú, aby si ľudia skontrolovali autora udalosti, na ktorú sa chystajú.
Zdroj: Facebook/Za slušné Slovensko
16:39 V Bratislave sú už stovky ľudí Na Námestí SNP sa už začínajú zhromažďovať ľudia. Pár minút pred pol piatou ich na začiatok protestu čakali stovky.  Dážď v hlavnom meste ustal. 16:34 Habera: Už nemôbem mlčať
16:28 V Bratislave sa zhromaďujú prví ľudia Na Námestí SNP sa už zhromaždili prví ľudia. V prednom rade sa bavili o tom, že organizátori by mali založiť stranu s novými mladými ľudmi. 16:15 Bugár požiadal o zvýšenú policajnú ochranu: Sem vedú štvavé reči opozície 16:13 Zhromaždenie sa pripravuje aj v Spišskej Novej Vsi 16:05 Polícia je pripravená zabezpečiť protesty Policajný viceprezident Ľubomír Ábel vyzval ľudí, aby dodržiavali pokyny organizátorov aj polície. 16:04 Výzva polície 15:54 Bratislavský dopravný podnik upozorňuje na zmeny v doprave 15:47 Aké bude počasie počas dnešných protestov?
15:35 Žitňanská: Ja som tlačila na odchod Fica. Odchádzajúca ministerka spravodlivosti tvrdí, že koniec Roberta Kaliňáka by mal nasledovať aj Tibor Gašpar. Viac sa dočítate TU.  15:32 Matečná zrušila embargo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR a Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) zrušili embargo súvisiace s talianskymi firmami na východe Slovenska. Viac tu. 15:24 Pellegrini začína rokovania Viac TU.  15:03 Most sa bojí o centrálu Strana Most-Híd požiadala o ochranu svojej centrály. Dôvodom je výhražný e-mail, ktorý dostali. Viac sa dočítate tu. 14:56 Pellegrini sa stretne s Dankom Budúci premiér sa so šéfom SNS stretne zajtra o 10-tej hodine v bratislavskej centrále národniarov. 14:29 Zatvára aj najväčší elektropredajca Svoje predajne dnes zavrie skôr aj spoločnosť NAY. 14:29 Zatvorená zostane aj kaviareň Ku kampani Za slušné Slovensko sa pridala aj kaviareň MLSkafé, ktorá sa špecializuje na psíčkarov. Jej prevádzka dnes zostala zatvorená.  14:27 Pridalo sa ďalšie kníhkupectvo K Martinusu sa pripojilo aj bratislavské kníhkupectvo Artforum, ktoré dnes zavrie o 17-tej. Premiéru filmu Kvetinárstvo posunulo kvôli protestu aj kino Lumiére. Začiatok tak bude až o 19-tej. 14:24 Viaceré podniky dnes zavrú skôr Aby umožnili svojim zamestnancom zúčastniť sa dnešných zhromaždení Za slušné Slovensko, dnes viaceré bratislavské ale aj slovenské podniky a obchody zavrú skôr.  Tak ako minulý týždeň, aj dnes zavrú skôr predajne Martinusu. 14:20 Bugár žaluje Matoviča Šéf OĽaNO o Bélovi Bugárovi vyhlásil, že mu od začiatku išlo o peniaze. Viac o téme sa dočítate TU. 13:52 Rečníci v Bratislave Na zhromaždení Za slušné Slovensko v Bratislave budú dnes rečniť: herečka Zuzana Kronerová, lídri Nežnej revolúcie Filip Vagač a Ingrid Antalová, bývalý diplomat a lektor kritického myslenia Ondrej Gažovič, novinár a vysokoškolský učiteľ Martin Mojžiš, herec Richard Stanke, občianska aktivistka Zuzana Wienk, herec Juraj Kemka, František Mikloško, či teológ Ondrej Prostredník a ďalší. 13:39 Tomáša za ministra nechcú Proti tomu, aby sa ministrom kultúry stal Ficov mediálny poradca Erik Tomáš má protestovať časť poslancov Smeru, píšu Webnoviny. Nominácia Tomáša by vyvolala protesty umeleckej obce, čoho sa poslanci obávajú. Svoju podporu novému kabinetu mali podmieniť práve tým, že Erik Tomáš nebude minister. 12:40 Nový minister spravodlivosti Do kresla uvoľneného po Lucii Žitňanskej by mal zasadnúť Gábor Gál (Most-Híd). Na svojom webe to píše denník Pravda odvolávajúci sa na zdroje z prostredia koalície. 12:35 Slováci sa zišli aj v Kalifornii 12:30 V Sydney sa už zhromaždenie uskutočnilo Ako prví sa Za slušné Slovensko postavili Slováci žijúci v Austrálii.  Približne štyri desiatky ľudí sa zišli pred slávnym Opera House v Sydney a spoločne si zaspievali aj slovenskú hymnu. Video tu. 12:14 Za slušné Slovensko sa postavia desaťtisíce ľudí Len za včerajšok narástol počet ľudí, ktorí prejavili záujem alebo sa plánujú zúčastniť zhromaždenia Za slušné Slovensko v Bratislave o viac ako 10-tisíc.   Počet ľudí v udalosti na Facebooku prekročil 51-tisíc.  11:52 Reakcie svetových médií Osud slovenskej vlády je aj po odchode premiéra Roberta Fica nejasný, píšu dnes okrem iného nemecké, rakúske, britské alebo ruské médiá. Podľa americkej televíznej stanice CNBC politický chaos v krajine odchodom šéfa kabinetu dosiahol vrchol. Slovensku predpovedá zahraničná tlač poľský scenár aj predčasné voľby. Čítajte viac tu. 11:00 Sulík: Žiadame predčasné voľby „Žiadame predčasné voľby, aby sme s poznaním nových súvislostí znova rozhodli o smerovaní Slovenska. Žiadame predčasné voľby, lebo máme strach, že organizovaný zločin zosilnie natoľko, že žiadne slobodné voľby už na Slovensku nebudú," tvrdí v stanovisku šéf SaS Richard Sulík.
Predseda SaS Richard Sulík
Zdroj: YouTube
10:56 Obmedzená doprava v cetre Bratislavy V centre Bratislavy bude v piatok popoludní kvôli zhromaždeniu Za slušné Slovensko obmedzená doprava. V čase od zhruba 16.30 h do ukončenia zhromaždenia bude obmedzená osobná doprava ako aj mestská hromadná doprava na Námestí SNP, ale aj v priľahlých uliciach Starého mesta, najmä na Klobučníckej, Uršulínskej, Špitálskej, Štúrovej, Jesenského a Medenej ulici a na Hurbanovom námestí. 10:49 Slovensko a Slovinsko doplietli svet Nie len podobné názvy, ale aj podobný politický vývoj spôsobuje, že ľudia si pletú Slovensko a Slovinsko.  Viac o tejto téme tu.  10:47 Opozícia stiahla podpisy Mimoriadna schôdza Národnej rady SR, ktorá sa mala uskutočniť v pondelok (19.3.) s cieľom vysloviť premiérovi Robertovi Ficovi (Smer-SD) nedôveru, nebude. Opoziční poslanci, ktorí rokovanie iniciovali, na piatkovom zasadnutí grémia informovali, že podpisy sťahujú. 09:47 Trošková realizovala neobvyklú bankovú operáciu Mária Trošková realizovala v roku 2011 neobvyklú bankovú operáciu v sume 540-tisíc eur, píše etrend.sk. Operácia má súvisieť s Antoninom Vadalom. Operáciu zaznamenala banka pri firme AV Real, mala sa týkať prevodu bytov. Viac sa dočítate tu. 09:45 Iniciatíva nedoverujem.sk „V piatok 16. marca 2018 o 14:45 h odovzdajú tvorcovia internetovej
iniciatívy nedoverujem.sk 60-tisíc fyzicky vytlačených znakov „X“ v
podateľni Úradu vlády SR. Symbol reprezentuje občanov Slovenskej
republiky, ktorí za posledný týždeň verejne vyjadrili svoju nedôveru
voči súčasnej vláde."
09:35 Organizátori zverejnili prvých rečníkov Na proteste v Bratislave budú rečniť herci Juraj Kemka, Zuzana Kronerová, ale aj bývalý politik František Mikloško a diplomat Ondrej Gažovič.  09:26 Ľudia vyjdú do ulíc aj vo svetových metropolách Ľudia vyjdú do ulíc v piatok v zhruba 30 mestách na Slovensku a 18 mestách v zahraničí, medzi ktorými je napríklad New York, Londýn, Paríž či Praha. 09:25 Dnes nás čakajú ďalšie protesty V Bratislave, Košiciach, Banskej Bystrici a ďalších desiatkach miest na Slovensku i v zahraničí vyjdú v piatok podvečer ľudia do ulíc. Konať sa tu budú od 17.00 hod. zhromaždenia Postavme sa za slušné Slovensko.

01 - Modified: 2024-04-17 08:43:16 - Feat.: - Title: Odchádzajú prokurátori, ktorí dozorovali prípad vraždy Jána Kuciaka 02 - Modified: 2024-04-17 15:30:00 - Feat.: - Title: Zlá atmosféra a koniec prokurátorov: Trauma sa predlžuje 03 - Modified: 2024-02-25 11:40:20 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Vláda uznala svoju krutú chybu, myslí si Šimečka. Taraba to vidí úplne inak 04 - Modified: 2024-02-21 12:24:21 - Feat.: - Title: Nevyšetrenie vraždy Kuciaka je "smutnou vizitkou" špeciálnej prokuratúry a NAKA, vyhlásil Taraba 05 - Modified: 2024-02-21 12:11:47 - Feat.: - Title: Nezabúdam na smrť Jána a Martiny. Čaputová si uctila pamiatku zavraždeného novinára Kuciaka a jeho snúbenice
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 21:38