StoryEditor

Protivládne protesty pokračujú, organizátori žiadajú predčasné voľby

15.03.2018, 07:43
Autor:
tbatba
Protivládne protesty, ktoré sa uskutočnili vo viacerých mestách po celom Slovensku boli najväčšími protestmi v dejinách samostatnosti Slovenska.

Organizátori protestov Za slušné Slovensko vo svojom najnovšom videu požadujú predčasné voľby.

"Pán Fico, pán Danko a špeciálne pán Bugár svojim rozhodnutím ponížili a oklamali celú občiansku verejnosť," tvrdia vo videu. 

Hovoria o snahe predstaviteľov koalície sa za každú cenu udržať pri moci. "Je to snaha zamiesť korupčné kauzy pod koberec." 

"Nesmieme zabudnúť na to, čo všetko za posledné dni vyplávalo na povrch," dopĺňajú organizátori najväčších protivládnych protestov v dejinách samostatnosti Slovenska.

"Celé to zastrašovanie, pohŕdanie slušnými ľuďmi a ľahostajnosť voči aktívnym občanom, to všetko je dostatočným dôvodom na to, aby sme sa mohli opätovne rozhodnúť o tom, komu odovzdáme moc."  

Na záver hovoria, že jedinou možnosťou ako obnoviť dôveru ľudí v štát sú predčasné voľby.

Fico odmieta predčasné voľby

Premiér Fico už začiatkom týždňa avizoval, že odmieta predčasné voľby, ako riešenie politickej krízy. 

Včera Fico ponúkol svoju demisiu ako riešenie politickej krízy po vražde Jána Kuciaka. Hovorí však, že má tri podmienky. 

Hlava štátu bude rešpektovať, že nového premiéra nominuje Smer-SD, že bude rešpektovať koaličnú zmluvu troch strán a výsledky parlamentných volieb, podľa ktorých má súčasná koalícia efektívnu väčšinu.

Prezidentova reakcia? Nateraz  sa z nej nedá vyčítať, či Ficov návrh prijme. „Prezident Kiska sa  včera stretol s predsedami koaličných strán, ktorí ho informovali o  ich návrhu riešenia politickej krízy. Informovali ho tiež, že prinesú 76 podpisov poslancov Národnej rady, ktorí budú podporovať riešenie vládnej koalície,“ uviedol hovorca prezidenta Roman Krpelan.

Ak Kiska nakoniec na Ficov návrh kývne, HN viaceré zdroje potvrdili, že novým premiérom by sa mal stať Peter Pellegrini. 

01 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 02 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 03 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 04 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu 05 - Modified: 2024-04-13 10:57:13 - Feat.: - Title: hn
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 07:51