TASR/Pavol Zachar
StoryEditor

Šéf ľudovcov v Európskom parlamente vyzval Fica, aby odvolal Kaliňáka

10.03.2018, 17:49
Autor:
TASRTASR
Manfred Weber tvrdí, že je neuveriteľné, že minister vnútra ako nadriadený polície, ktorá by spolu s prokuratúrou mala objasniť obe vraždy a ich okolnosti, je stále vo funkcii.

Premiér Slovenskej republiky Robert Fico by mal odvolať ministra vnútra Roberta Kaliňáka. Uviedol to v sobotu Manfred Weber, predseda Európskej ľudovej strany (EĽS/EPP), najvplyvnejšej politickej frakcie v Európskom parlamente (EP).

Weber v stanovisku, ktoré jeho kancelária zaslala TASR, uviedol, že po návrate šesťčlennej osobitnej delegácie EP zo Slovenska, ktorá mala za cieľ objasniť okolnosti vyšetrovania vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, upozornil na obavy, že zodpovedné slovenské orgány nerobia všetko pre to, aby boli obe vraždy objasnené.

"Správy kolegov z ich cesty na Slovensku sú veľmi znepokojujúce. Vzniká dojem, že zo strany najvyšších slovenských vládnych predstaviteľov nie je urobené všetko pre to, aby boli obe vraždy objasnené. Predstaviteľom strany Smer-SD sa nepodarilo vyvrátiť mediálne správy o prepojení strany premiéra Fica a najmä ministra vnútra Kaliňáka s mafiou. Toto nie je akceptovateľné," zdôraznil Weber.

Líder EPP zároveň spresnil, že je neuveriteľné, že minister vnútra ako nadriadený polície, ktorá by spolu s prokuratúrou mala objasniť obe vraždy a ich okolnosti, je stále vo funkcii.

"Ak chce premiér Fico ukázať, že má ešte štipku slušnosti a dôveryhodnosti, musí odvolať ministra vnútra," odkázal Weber do Bratislavy.

Weber v závere svojej výzvy uviedol, že Európska ľudová strana očakáva od najvyšších predstaviteľov slovenskej vlády, že s plným nasadením objasnia tento kriminálny čin, zabezpečia slobodu tlače a slobodu prejavu a ukončia svoju "hru na schovávačku".

01 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Štát sa chystá spustiť novú výzvu Obnov dom mini. Oproti tej predošlej prídu dve významné zmeny (+ tabuľka) 02 - Modified: 2024-04-08 09:37:29 - Feat.: - Title: Záchranné zložky môžu v rámci výzvy čerpať desiatky miliónov eur na techniku, ohlásil Raši 03 - Modified: 2024-02-06 13:35:37 - Feat.: - Title: Rezort informatizácie otvoril konzultácie k výzve za 50 miliónov eur, plánuje digitálnu transformáciu 04 - Modified: 2024-01-23 16:25:36 - Feat.: - Title: Je za petíciou proti Šimkovičovej: Pamela Anderson nebude reálny podpis. Skutočné mená máme a odovzdáme ich 05 - Modified: 2023-12-18 15:55:45 - Feat.: - Title: Úrady vyzývajú poslancov, aby neschválili novelu o kompetenčnom zákone
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 17:54