StoryEditor

Matovič obvinil Glváča, že dosadil na ministerstvo manželku zavraždeného mafiána

09.03.2018, 15:22
Autor:
TASRTASR
Bývalý minister obrany Martin Glváč obvinil šéfa obyčajných, že je klamár.

Bývalý minister obrany Martin Glváč (Smer-SD) nepozná a nikdy sa nestretol s Katarínou B., ktorá má byť podľa OĽaNO družkou zavraždeného kontroverzného podnikateľa Jozefa Mišenku.

V písomnom stanovisku to tvrdí sám Glváč, OĽaNO v piatok uviedlo, že exminister obrany "jej zveril bezpečnosť armády a všetkých armádnych objektov na Slovensku".

"Matovič je klamár"

"Pán Matovič je klamár, on sám nevie, kde má účtovníctvo od vlastnej firmy a podľa neho minister obrany v rezorte s viac ako 20-tisíc ľuďmi, má poznať manželov, partnerov, predchádzajúcich aj zomretých a to u každého zamestnanca," uviedol Glváč s tým, že podľa dostupných informácií bola Katarína B. radovou štátnou zamestnankyňou. "Nemala rozhodovaciu kompetenciu, tú mali jej nadriadení, bola až tretí stupeň pod riaditeľom," objasnil Glváč.

Tvrdí, že Katarína B. pritom pracovala aj pod nominantkou ďalšieho exministra obrany Ľubomíra Galka, ktorý je v súčasnosti jedným z predstaviteľov opozície. "Ale to pánovi Matovičovi asi uniklo," povedal Glváč.

Katarína B. nastúpila podľa Glváča na ministerstvo obrany štyri roky po zavraždení jej partnera, resp. manžela, "ktorý bol obeťou, pričom nejde o Viliama Mišenku, ale Jozefa Mišenku". "To však šialencovi Matovičovi nezapadlo do jeho trápnej hry," vysvetlil Glváč.

Piatkové Matovičovo vystúpenie označil Glváč za nepodarený útok, "ktorý nijako nemôže prispieť k vyšetrovaniu vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a je len potvrdením, že tancuje a vyskakuje nad ich hrobmi". "Jeho dnešné vystúpenie v tejto súvislosti má takú istú hodnotu ako tvrdenie, že Matovič okrádal svojich zamestnancov nízkymi platmi a živnosťami z donútenia, aby on sám neplatil odvody, čo je však oveľa pravdepodobnejšie," dodala Glváč.

Matovič: Glváč dosadil na ministerstvo družku zavraždeného mafiána

Matovič v piatok uviedol, že Glváč dosadil na ministerstvo obrany "družku zavraždeného mafiána". Tvrdí, že Glváč na začiatku svojej funkcie šéfa rezortu obrany v roku 2012 zveril Kataríne B. starostlivosť o integrovaný bezpečnostný systém vo všetkých armádnych objektoch SR.

Katarína B. mala podľa Matoviča kontrolovať všetky objednávky, doklady a faktúry s tým, že bez jej podpisov nešla žiadna faktúra za bezpečnostný systém na úhradu. "Každá zmluva na tieto zabezpečovacie systémy bola utajená a pochádzala len z jednej jedinej firmy švagra policajného prezidenta Tibora Gašpara, z firmy SBS Bonul z Nitry. O nej písal aj zavraždený novinár Ján Kuciak," skonštatoval Matovič.

01 - Modified: 2024-02-26 23:16:53 - Feat.: - Title: Prezidentský palác chceli obsadiť mimozemské sily aj „eštebák“. O post sa uchádzali mnohé výstredné mená 02 - Modified: 2023-12-15 09:21:49 - Feat.: - Title: 500 eur za voľby: Ľudia si požičali od úžerníkov. Únia Rómov podáva trestné oznámenie a vyzýva Matoviča 03 - Modified: 2023-10-03 13:35:36 - Feat.: - Title: Zachránili Matoviča rómske osady? Expert vidí zlom v preferenciách OĽANO inde 04 - Modified: 2023-10-01 08:35:04 - Feat.: - Title: Matovič bude v opozícii. Kolaborovať s mafiou nebudeme, zdôraznil 05 - Modified: 2023-08-21 22:00:00 - Feat.: - Title: Igorovi Matovičovi sa stala tá najhoršia vec
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 02:41