Úrad vlády SR
StoryEditor

Kocky, ktoré dnes vyplašili Fica, nechal pred Úradom vlády v lete reštaurátor

08.03.2018, 22:26
Autor:
TASRTASRlmlm
Premiér hovoril o mimoriadne vážnej situácii, na ktorú musela Bezpečnostná rada reagovať.

Premiér Robert Fico dnes po zasadnutí Bezpečnostnej rady varoval pred pravdepodobnosťou útokov na verejné budovy počas protestu v Bratislave. 

"Akumulovali sme obrovské množstvo informácií, ktoré hovoria o vysokej pravdepodobnostiútokov na verejné budovy. Nemôžem ísť do detailov. Prešli sme všetky informácie, ktoré sa týkajú ministerstva vnútra, policajného zboru, SIS, vojenského obranného spravodajstva, ale aj zboru väzenskej a justičnej stráže," vyhlásil Fico.

Dodal, že je to mimoriadne vážna situácia, na ktorú musela Bezpečnostná rada reagovať.

"Pred Úradom vlády sme zachytili prvé kopy kamenných kociek, ktoré boli nazvážané v čase, ktorý nemáme ešte identifikovaný. Sú nazvážané v kríkoch, pri stromoch a hľadáme momentálne záznamy z kamier. Chceme identifikovať, akým spôsobom sa tam dostali," skonštatoval premiér.

Ku kockám pred Úradom vlády, ktoré spomínal Fico, sa prihlásil reštaurátor Jakub Huba. Tvrdí, že si ich odložil, pretože nechcel, aby po rekonštrukcii Námestia slobody skončili v odpade.

„Zdá sa mi, že premiér pozerá príliš veľa filmov. Určite som ich tam nedal, aby som nimi išiel rozbíjať historickú budovu úradu vlády. Keďže som reštaurátor kameňa, práve mám doma aj jednu sochu z úradu vlády, ktorú reštaurujem,“ povedal Huba pre Denník N.

​RTVS na svojom oficiálnom facebookovom účte píše, že má zvukový záznam ženy, ktorá sa dovolala na záznamník Zelenej vlny RTVS a povedala, že dlažobné kocky na Námestí slobody nazbierala ona. Dôvod uviedla, že tam dlho ležali bez povšimnutia a chcela si ich vziať do záhradky. Telefonátom chcela predísť prípadnému poplachu.

Peter Horváth vo videu, ktoré sa rýchlo šíri Facebookom, vysvetľuje, že kocky sú na Námestí slobody, odkedy bolo v lete rekonštruované. Tiež vyhlásil, že dnes doobeda pri prechádzke so psom videl, ako si ich niekto fotografoval.

Členmi Bezpečnostnej rady sú premiér Robert Fico, minister vnútra Robert Kaliňák, minister obrany Peter Gajdoš, minister financií Peter Kažimír, minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák, minister hospodárstva Peter Žiga, minister dopravy Arpád Érsek, ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská a minister zdravotníctva Drucker.

01 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 02 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 03 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 04 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu 05 - Modified: 2024-04-13 10:57:13 - Feat.: - Title: hn
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 04:01