StoryEditor

Daniel Lipšic: Kaliňák musí byť v úplných úzkych, keď sa obhajuje mojím menom

08.03.2018, 23:00
Autor:
klkl
Podľa bývalého ministra vnútra Lipšica pravdepodobne hlavným cieľom účelovej kauzy voči Špirkovi bolo, aby sa mu odobrali prípady, na ktorých pracoval, vrátane prípadu B.A. Haus, kde bol podozrivý Kaliňák.

Bývalý poslanec a súčasný advokát Daniel Lipšic tvrdí, že minister vnútra Robert Kaliňák musí byť v úplných úzkych, keď sa obhajuje jeho menom.

Lipšic to povedal v reakcii pre HN na vyjadrenia Kaliňáka, ktorý pri obrane voči vyjadreniam prokurátora Vasiľa Špirka povedal, že Lipšic by nekryl nejaký fiktívny podvod z predchádzajúcej vlády.

"Ja na to jednoducho nepristúpim, lebo mi to príde ako taká hra ako so Sorosom, aby sa odpútala pozornosť," povedal Lipšic.

Spochybnil Kaliňákove tvrdenia

Podľa bývalého ministra vnútra Lipšica pravdepodobne hlavným cieľom tej účelovej kauzy voči Špirkovi bolo, aby sa mu odobrali prípady, na ktorých pracoval, vrátane prípadu B.A. Haus, kde bol podozrivý Robert Kaliňák.

Lipšic spochybňuje Kaliňáka, že by malo byť konanie Špirka účelové. "Neviem si predstaviť, aký motív by prokurátor Špirko mohol mať, pretože ak by on akýmkoľvek spôsobom sfalšoval akúkoľvek zápisnicu, čo sa nepotvrdilo, na to sa veľmi ľahko príde," tvrdí Lipšic.

Tvrdí totiž, že ak by v tej veci chcel, aby to išlo na súd, tak ak by ten prvotný úkon bol sfalšovaný, v zásade by zmaril celé vyšetrovanie. "Tam by absentoval nejaký reálny motív, prečo by to prokurátor Špirko robil."

Podľa Lipšica postupoval správne

Lipšic si myslí, že Špirko postupoval absolútne správne. "To že tie obvinenia boli zrušené, to je fakt, to znamená, že boli vydané nezákonne. To sa len tak pomimo obchádza, ale z toho čo ja poznám ten prípad, tak neporušil žiadne svoje zákonné povinnosti."

Podľa slov Špirka mu bola poskytnutá informácia, že bola nariadená jeho diskreditácia ako "diskreditácia prokurátora v súvislosti s vecami, ktoré som v tú dobu dozoroval a to aj vrátane trestnej veci B.A. Haus, bola nariadená konkrétnou osobou, bola nariadená autoritatívne v zmysle vlastného postavenia, v zmysle vlastnej kompetencie, bola adresovaná podriadeným, na splnenie podriadeným."

Konkrétnou osobou, ktorá mala nariadiť diskreditáciu prokurátora je minister vnútra SR Robert Kaliňák, vysvetlil Špirko.

Kaliňák považuje Špirkove obvinenia za absurdné. Odmieta tvrdenia o úplatkoch, praní peňazí aj o diskreditácii Špirka.

Pozrite si brífing prokurátora Vasiľa Špirka:

01 - Modified: 2024-01-13 13:14:02 - Feat.: - Title: Lipšic zahladzuje niektoré kauzy bývalej koalície. Je v konflikte záujmov, tvrdí Michelko z SNS 02 - Modified: 2023-12-04 18:21:26 - Feat.: - Title: Lipšic: Nechcú vymeniť mňa, na to by im stačila rýchla zmena zákona o mojom odvolaní 03 - Modified: 2022-12-07 18:16:57 - Feat.: - Title: Lipšic obvinil SIS z brzdenia vyšetrovaní, SIS to odmieta a žiada dôkazy 04 - Modified: 2022-04-23 15:08:29 - Feat.: - Title: Exminister Kaliňák ide do väzby 05 - Modified: 2021-03-30 15:28:48 - Feat.: - Title: Lipšic: Sátorovci boli najbrutálnejší gang a počet ich obetí môže byť sto
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 14:44