Andrej DankoTASR
StoryEditor

Spoločná deklarácia je dobrý nápad. Situáciu treba upokojiť, hovorí Danko

08.03.2018, 13:35
Autor:
TASRTASR
Andrej Danko sa pripojil k výzve prezidenta Andreja Kisku.

Predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) víta deklaráciu, ktorú predložila kancelária prezidenta SR Andreja Kisku. Čaká na návrh z Úradu vlády SR. Danko verí, že na piatkovom stretnutí pripravia traja najvyšší ústavní činitelia riešenie, ktoré upokojí "snahy o štátny rozvrat a zastaví túto štvavú kampaň".

A tiež, že rokovanie upokojí situáciu medzi prezidentom Andrejom Kiskom a premiérom Robertom Ficom (Smer-SD). Informoval o tom Dankov komunikačný odbor.

"Prierezový dokument - deklarácia, ktorá bude kompromisom všetkých strán, je nutnosťou v súčasnej situácii. Verím zároveň, že zajtrajšie stretnutie obrúsi hrany konfliktu premiéra s prezidentom. Slovensko potrebuje najmä pokoj a nie spor dvoch ústavných činiteľov," zdôraznil Danko, podľa ktorého sa situácia stále dramatizuje.

"Aj dnešný poplach na pôde NR SR o nahlásení bomby, ale žiaľ aj osobné vyhrážanie sa zamestnancom parlamentu, sú dôkazom toho, že situácia narastá a smeruje ku konfliktu," poukázal. Danko upozorňuje, že násilie plodí iba ďalšie násilie.

"Nie je možné, aby v našej spoločnosti boli takéto agresívne nálady. Preto je našou úlohou viesť dialóg a nie podporovať konflikt a vyjasniť si ústavné kompetencie," doplnil šéf parlamentu.

Prezident Kiska oznámil, že navrhne pred stretnutím troch najvyšších ústavných činiteľov prijatie spoločnej deklarácie o tom, že podniknú nevyhnutné kroky, aby upokojili napätú atmosféru a ukončili politickú krízu. Kiska to vyhlásil po stretnutí s delegáciou poslancov Európskeho parlamentu, ktorí prišli na Slovensko monitorovať situáciu po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

01 - Modified: 2024-04-17 08:43:16 - Feat.: - Title: Odchádzajú prokurátori, ktorí dozorovali prípad vraždy Jána Kuciaka 02 - Modified: 2024-04-17 15:30:00 - Feat.: - Title: Zlá atmosféra a koniec prokurátorov: Trauma sa predlžuje 03 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 04 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica 05 - Modified: 2024-04-11 17:59:10 - Feat.: - Title: Danko chce dusiť parlamentnú rozpravu, po voľbách má zelenú od Hlasu na zmeny v rokovacom poriadku
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 01:44