TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Zavraždený Kuciak minulý rok otvoril kauzu Technopol. Teraz pribudli obvinení

07.03.2018, 06:47
Autor:
redred
Ľudia blízki známemu podnikateľovi Mariánovi Kočnerovi v priebehu niekoľkých dní dokázali prevziať firmu Technopol Servis.

Zavraždený novinár Ján Kuciak minulý rok v januári zverejnil článok, v ktorom upozornil na zvláštne prevody majetku spoločnosti Technopol Servis v hodnote 20 miliónov eur. S kauzou bol spájaný aj podnikateľ Marián Kočner.

Dnes Aktuality.sk priniesli informácie, že v kauze pribudli k Denise Pávekovej obvinení. „Môžem iba potvrdiť, že sme boli upovedomení Národnou kriminálnou agentúrou o tom, že boli ešte vo februári vznesené ďalšie obvinenia, a to za obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmov z trestnej činnosti a obzvlášť závažný zločin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku,“ povedal pre Aktuality.sk Radovan Pala z advokátskej kancelárie Taylor Wessing.

Medzi obvinenými by podľa Aktualít mali byť ľudia, ktorí boli s kauzou spájaní od začiatku. V tejto súvislosti sa spomínajú najmä tri mená - Jozef Dučák starší, Andrej Šabík a Peter Horváth.

Prebrali firmu

Ľudia blízki známemu podnikateľovi Mariánovi Kočnerovi v priebehu niekoľkých dní dokázali prevziať firmu Technopol Servis a previesť jej nehnuteľnosti na katastri hneď dvakrát tak, aby sa dostali mimo dosahu pôvodných majiteľov.

Podľa portálu Aktuality.sk na ovládnutie firmy poslúžili akcie, ktoré nadobudla Denisa Pávková, manželka dlhoročného šéfa firmy Pavla Páveka. Bolo to v čase ich manželskej krízy. Polícia už predtým Pávkovú obvinila zo sprenevery akcií firmy Technopol Servis. Napriek tomu údajne ukradnuté akcie stačili na prepis firmy.

Kočner získal dom

Advokátska kancelária Taylor Wessing, ktorá zastupuje pôvodné vedenie firmy Technopol Servis a jej akcionárov, prostredníctvom partnera Radovana Palu uviedla, že na základe im dostupných informácií a dokumentov vychádzajú z predpokladu, že v tejto veci sa angažuje aj Marián Kočner.

Samotný Kočner mal podľa informácií, ktoré zverejnil Ján Kuciak minulý rok získať dom v Bernolákove, ktorý je tiež súčasťou sporu.

Kočner je zároveň spájaný aj s obvinenými - s Horváthom podnikal v 90-tych rokoch, Jozef Dučák starší bol s Kočnerom spájaný v kauze pezinskej skládky a Andrej Šabík zas v kauze Glance House.

01 - Modified: 2024-02-24 12:56:53 - Feat.: - Title: Premiér verí, že polícia vyšetrí všetky varianty pri vražde novinára. Opozícia ju zneužíva, tvrdí Fico 02 - Modified: 2024-02-21 17:56:40 - Feat.: - Title: "Nemôžeme vzdať tento boj." Pamiatku Kuciaka a Kušnírovej si pripomenuli aj v zahraničí 03 - Modified: 2024-02-21 15:39:59 - Feat.: - Title: Slováci v Bruseli si uctili pamiatku Jána Kuciaka a protestovali proti vláde 04 - Modified: 2024-02-21 12:00:25 - Feat.: - Title: FOTO Čaputová si uctila pamiatku Kuciaka a Kušnírovej. Od vraždy uplynulo šesť rokov, stále počujeme vyhrážky novinárom 05 - Modified: 2024-02-21 09:25:10 - Feat.: - Title: Šéfka europarlamentu pripomenula šieste výročie vraždy Kuciaka a Kušnírovej
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 01:27