StoryEditor

Fica za teóriu so Sorosom kritizoval aj Most. Dnes hovorí, že si s ním Kiska asi aj volal

06.03.2018, 13:19
Premiér Robert Fico vyhlásil, že opozícia a Andrej Kiska pracujú na destabilizácii Slovenska.

Prezident Andrej Kiska podľa premiéra Roberta Fica zneužíva vraždu dvoch ľudí na absolútny útok na vládu Slovenskej republiky. "Informoval som veľvyslancov o masívnom vyšetrovaní," povedal Fico po stretnutí s veľvyslancami. Premiér opäť zopakoval otázku, prečo sa prezident stretol s americkým finančníkom Georgeom Sorosom bez zástupcu rezortu diplomacie.

Na jeho slová zareagoval prezidentov hovorca Roman Krpelan. "Prezident Andrej Kiska zajtra začína rokovania s politickými stranami o stabilizácii situácie na Slovensku vzhľadom na to, že premiérovi sa to za viac ako týždeň nepodarilo, práve naopak každým krokom destabilizuje celú spoločnosť," napísal v stanovisku.

"Musím skonštatovať, že som očakával, že dobré meno Slovenska, v prvých dňoch týchto udalostí bude hájiť prvý muž štátu, prezident," pokračoval premiér.

"Keby som ja nevolal prezidentovi, tak mi asi nikto nezavolá," kritizoval Fico Kisku a tvrdí, že sa prezident pridal na stranu opozície.

"Na Slovensku opozícia a prezident nedávajú spravodlivosti žiadnu šancu," tvrdí premiér s tým, že sa im to strašne hodilo a pracujú na destabilizácii Slovenska.

Fico veľvyslancom oznámil, že štát poskytne novinárom, ktorí sa cítia byť ohrození, ochranu.

Zahraničný rukopis

Premiér znova vyhlásil, že to, čo sa deje na Slovensku po vražde Jána Kuciaka a jeho priateľky, je scenár, ktorý nie je pripravovaný u nás. "Za päť dní bolo všetko zorganizované," vyhlásil s tým, že "zrazu boli desaťtisíce odznakov vytlačené."

"Verím, že v najbližších dňoch o tom ešte budem s vami hovoriť, ako to celé bolo pripravené a potom použili prezidenta, aby tomu dodal legitimitu," povedal.

Fico zopakoval svoju otázku na stretnutie prezidenta a amerického miliardára Georga Sorosa. Práve za takéto vyjadrenia si vyslúžil kritiku aj od svojich koaličných partnerov. “V demokratickej krajine to považujem za absolútne neprípustný a neakceptovateľný prejav premiéra. Pre mňa osobne je to absolútne neprijateľné," reagovala včera Lucia Žitňanská.

Kiska si asi so Sorosom volal

George Soros na Ficovu tlačovku zareagoval. "Asi si zavolali pán prezident a pán Soros. Ak pán Soros a pán prezident hovoria, že sa bavili o postavení Rómov na Slovensku, musím sa smiať," povedal Fico s tým, že na stretnutí neboli predstavitelia ministerstva zahraničných vecí. "Kto mu má veriť?" pýtal sa Fico.

Na vyhlásenie premiéra Roberta Fica reagoval aj samotný Soros. "Pokiaľ ide o pripomienky premiéra Fica, pán Soros nehrá žiadnu úlohu v nedávnom prejave prezidenta Kisku ani v nedávnych demonštráciách na Slovensku," píše sa v oficiálnom stanovisku.

Chystá veľkú tlačovú konferenciu

Premiér nedal na brífingu médiám priestor na ich otázky. Novinárom povedal, že tlačová konferencia bude v priebehu tohoto týždňa a rovnako aj v budúcom týždni. "V pondelok bude veľká tlačová konferencia," povedal Fico.

Premiér zopakoval, že ak sa ukáže, že vražda súvisela s prácou Jána Kuciaka, bude to útok na slobodu slova.

Na dnešnom rokovaní s veľvyslancami hovoril o tom, aké medzinárodné reakcie vyvolala vražda novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky.

"Jednorázový exces bol zrazu zámienkou na zobrazovanie nášho štátu, kde sa novinári unášajú a vraždia prakticky na dennej báze," popísal Fico.

01 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 02 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 03 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 04 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu 05 - Modified: 2024-04-13 10:57:13 - Feat.: - Title: hn
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 12:15