StoryEditor

Zaútočil na pudy, je nesvojprávny. Politici reagujú na prejav Fica

05.03.2018, 16:42
Autor:
redredTASRTASR
Pondelkový prejav premiéra Roberta Fica vyvolal reakcie celého politického spektra.

Premiér Robert Fico dnes na brífingu na Úrade vlády naznačil prepojenie amerického miliardára Georgea Sorosa na prezidenta Andreja Kisku.

Jeho prejav si vyžiadal búrlivé reakcie v opozícii, ale aj v radoch jeho koaličných partnerov.

František Šebej z Mostu-Híd: Je to absolútny nezmysel, som šokovaný. Teraz som začal rozmýšľať, ako sa s tým mám vysporiadať, viac odo mňa zatiaľ nečakajte.

Lucia Žitňanská, ministerka spravodlivosti: V demokratickej krajine to považujem za absolútne neprípustný a neakceptovateľný prejav premiéra. Pre mňa osobne je to absolútne neprijateľné.

Andrej Kiska, prezident: Premiér ignoruje, že sa mu rúca vláda. Dnes doručil demisiu prezidentovi jeho bývalý blízky spolupracovník Marek Maďarič. Jeho dodvaja koaliční partneri zvažujú čo ďalej. Odpútavanie pozornosti konšpiračnými teóriami nezbavuje premiéra povinnosti riešiť hlbokú politickú krízu, alebo uvoľniť miesto niekomu, kto to dokáže.

Lucia Ďuriš Nicholsonová z SaS: Je to potvrdené. Je nesvojprávny a veľmi, veľmi, veľmi vystrašený.

Ľubomír Galko z SaS: Robert Fico práve obvinil na tlačovej besede prezidenta z účasti na dvojnásobnej vražde a destabilizácii štátu. Ten chlap sa podľa mňa chce vyhnúť base tým, že sa dá zatvoriť do blázinca.

Igor Matovič, OĽaNO: Fico sa rozhodol použiť najväčší tromf, najprízemnejšie ľudské pudy. Vie, že v mnohých voličoch sú pudy, ktoré nenávidia Židov a Maďarov. Povedal si, že to dokáže zosobniť v jednom človeku, a ním je George Soros.

Progresívne Slovensko: Z Fica sa stáva diktátor. Ak niekto doteraz vytiahol meno George Soros na Slovensku, boli to buď fašisti, konšpirátori alebo ľudia s úmyslom zvrhnúť demokratický režim na Slovensku. Robert Fico sa dnes zaradil do tejto spoločnosti.

01 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 02 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 03 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 04 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu 05 - Modified: 2024-04-13 10:57:13 - Feat.: - Title: hn
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 19:38