Ministerka spravodlivosti Lucia ŽitňanskáTASR/Michal Svítok
StoryEditor

Ostrá reakcia Žitňanskej: Fico cieli na najnižšie pudy atakované konšpiračnými teóriami

05.03.2018, 16:01
Ministerka spravodlivosti reagovala na dnešné vyhlásenie premiéra Fica.

Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská odsúdila dnešné vyhlásenie premiéra Fica. 

“V demokratickej krajine to považujem za absolútne neprípustný a neakceptovateľný prejav premiéra. Pre mňa osobne je to absolútne neprijateľné,“ povedala Žitňanská. Ako ďalej uvádza, premiér sa mal podľa ministerky rozhodnúť, "že bude cieliť na najnižšie pudy, ktoré sú atakované konšpiračnými teóriami."

Premiér Robert Fico na dnešnom brífingu útočil na prezidenta Kisku a naznačoval, že ho ovplyvňuje miliardár a filantrop George Soros. 

Vyhlásenie premiéra Fica:

"A za týmto názorom si stojím," povedal Fico. Nepriamo poukázal, že za prejavom, s ktorým vystúpil Kiska v nedeľu, môže byť americký miliardár George Soros. Kisku preto Fico vyzval, aby verejnosti vysvetlil, čo robil 20. septembra 2017 v New Yorku, "kde prebehlo stretnutie, na ktorom nemal Kiska so sebou žiadneho zástupcu slovenského ministerstva zahraničných vecí".

"Žiadam odpoveď, o čom bolo toto stretnutie s istým človekom, čo má pochybné meno," uviedol Fico.

Kiska vlaňajšie stretnutie so Sorosom netajil, vlani o ňom informoval na facebooku s tým, že riešili rómsku otázku.

​Fico je z Kiskovho nedeľňajšieho prejavu sklamaný. Podľa neho sa tým prezident ideovo zaradil k opozícii, "ktorá chce na Slovensku prevrat". "Očakával by som, že bude situáciu upokojovať," uviedol premiér.

Premiér odkázal, že prezident nemá diktovať, ako majú vládni predstavitelia vyriešiť politickú situáciu po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. "Riešime si ju sami, nepotrebujeme na to pána Kisku," uviedol Fico s tým, že prezident "zrejme poriadne nevie, čo sa píše v Ústave SR".

"Politické súvislosti totiž budeme riešiť v krátkom čase, koaličným partnerom odkazujem, že v Smere-SD sme na takéto diskusie pripravení," povedal premiér.

Ten opäť zopakoval, že policajti dávajú do vyšetrovania vraždy všetko a pracujú na ňom nepretržite. "Ak bol útok na novinára spojený s jeho prácou, je to útok na demokraciu," dodal.

01 - Modified: 2024-04-26 08:58:31 - Feat.: - Title: Fico informuje po rokovaní s Kmecom 02 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 03 - Modified: 2024-04-25 13:02:01 - Feat.: - Title: Konanie Fica vykazuje podľa Remišovej známky zastrašovania súdnej moci 04 - Modified: 2024-04-25 12:30:14 - Feat.: - Title: Ukazovatele sú pre Slovensko mimoriadne negatívne, priznáva Fico. Avizuje mobilizáciu všetkých zdrojov 05 - Modified: 2024-04-24 14:23:39 - Feat.: - Title: Šéf Najvyššieho súdu Šikuta reaguje na Fica: Ide o politický útok. Je nemysliteľné vydať celú databázu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 11:01