StoryEditor

Gašpar: Taliani nám žiadne informácie nedali. O spoluprácu sme ich žiadali my

02.03.2018, 19:21
Autor:
klkl
Policajný prezident dementoval informácie zverejnené talianskou prokuratúrou.

Policajný prezident Tibor Gašpar zverejnil na oficiálnom facebookovom účte polície vyhlásenie k aktuálnej situácie vo vyšetrovaní vraždy novinára Jána Kuciaka. Ako uviedol Gašpar, polícia stále preveruje viaceré verzie. "Aj dnes sme otvorili jednu novú," priznal Gašpar s tým, že viac informácií po dohode s prokuratúrou dnes nepodá.

​Gašpar sa však vyjadril k dnes medializovaným informáciám, podľa ktorých mali talianske úrady už "pred časom" zaslať na Slovensko informácie ohľadne Kalábrijcov pôsobiacich na východnom Slovensku. Tí boli včera počas policajnej razie zatknutí. Ich mená sa spomínajú v súvislosti s talianskou mafiou 'Ndrangheta, ktorá môže byť podľa jednej verzie za vraždou slovenského novinára.

"Z našich policajných databáz a z policajnej medzinárodnej spolupráce máme niekoľko súčinností s talianskymi zložkami, ale všetky sme iniciovali my," povedal Gašpar s tým, že to znamená, že Slovensko malo záujem o informácie a žiadalo o ne taliansku stranu.

"Bohužiaľ talianske zložky vybavovali niektoré naše žiadosti veľmi pomaly a obsahovo veľmi slabo," povedal Gašpar a dodal, že od Talianov žiadali aj informácie o zadržanom Diegovi Rodovi už v roku 2014.

Podľa Gašpara žiadali informácie aj o Antoninovi Vadalovi, ale "bolo nám oznámené, že nedisponujú žiadnymi poznámkami vo svojich databázach." Gašpar dodal, že to buď znamená, že buď tie informácie nemali, alebo mali a nechceli poskytnúť.

"Neviem, prečo sa objavujú zavádzajúce informácie a výroky talianskych prokurátorov o tom, že nás varovali," povedal Gašpar. "Opäť sa raz zavádzala verejnosť a teatrálne opozičným politikom, že polícia na nejaké varovania neregaovala. Nie je to pravda."

"Chcem vás ubezpečiť, že intenzívne pracujeme aj v týchto chvíľach a budeme intenzívne pracovať v najbližších dňoch vrátane soboty a nedele, deň aj noc," uzavrel vyhlásenie policajný prezident.

01 - Modified: 2024-04-17 08:43:16 - Feat.: - Title: Odchádzajú prokurátori, ktorí dozorovali prípad vraždy Jána Kuciaka 02 - Modified: 2024-04-17 15:30:00 - Feat.: - Title: Zlá atmosféra a koniec prokurátorov: Trauma sa predlžuje 03 - Modified: 2024-02-24 12:56:53 - Feat.: - Title: Premiér verí, že polícia vyšetrí všetky varianty pri vražde novinára. Opozícia ju zneužíva, tvrdí Fico 04 - Modified: 2024-02-25 11:40:20 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Vláda uznala svoju krutú chybu, myslí si Šimečka. Taraba to vidí úplne inak 05 - Modified: 2024-02-21 17:56:40 - Feat.: - Title: "Nemôžeme vzdať tento boj." Pamiatku Kuciaka a Kušnírovej si pripomenuli aj v zahraničí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 17:25