StoryEditor

Dankova pravá ruka spolupracovala s Vadalom. To je dôvod, prečo mlčí, tvrdí Matovič

02.03.2018, 11:56
Igor Matovič na tlačovej konferencii uviedol, že Ján Hoľko mal spolupracovať s Antoninom Vadalom.

Líder opozičných Obyčajných ľudí, Igor Matovič, dnes na tlačovej konferencii uviedol, že štátny tajomník na ministerstve obrany Ján Hoľko v minulosti spolupracoval s Antoninom Vadalom. 

Meno talianskeho podnikateľa pôsobiaceho na východnom Slovensku sa spomína v súvislosti s pôsobením talianskej mafie 'Ndrangheta na Slovenku. O tejto mafii písal zavraždený novinár Ján Kuciak, čo sa spomína aj ako možný motív jeho vraždy.

Dankov človek

"Všetci sme sa celý týždeň čudovali, že Andrej Danko, je ticho. Andrej Danko mlčí a v prvom rade mlčí preto, že aktívny obchodný partner pána Antonina Vadalu je Dankov najbližší človek, pán Hoľko, ktorému zveril nákup za 1,2 miliardy eur," povedal Matovič.

"Hoľko nie je hocikto, je to dlhoročný sused, spoločník a obchodný partner Andreja Danka," objasnil Matovič. Zároveň vyzval premiéra Roberta Fica (Smer-SD), Gašpara a Kaliňáka, aby odstúpili zo svojich funkcií. 

Hoľko medializované informácie poprel. "Vylučujem akékoľvek priateľské vzťahy s uvedeným pánom. Opak je pravdou. Spoločnosť Sofos bola podvedená a oklamaná firmou uvedeného pána pri nákupe výpočtovej techniky. Pohľadávka od firmy uvedeného pána bola zo strany firmy Sofos vymáhaná a tovar vrátil. Uvedenú skutočnosť preveril v danom čase aj Daňový úrad v Košiciach. Žiadny kontakt s uvedeným pánom neudržiavam a dôrazne to odmietam," napísal v stanovisku.

Informácie z Talianska

Hnutie OĽANO chce vedieť presný dátum, deň a hodinu, kedy dostala slovenská polícia z Talianska informáciu, že sa na Slovensku nachádza mafia z Kalábrie. Poznamenal to počas piatkovej tlačovej konferencie predseda hnutia Igor Matovič.

"Ak tento dátum bol predtým, ako zomreli dvaja mladí ľudia, verím, že policajný prezident Tibor Gašpar a minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) budú loziť po kanáloch," povedal Matovič.

Poukázal aj na to, že Slovenská informačná služba (SIS) je podľa neho sprivatizovaná. "Medzi základné úlohy SIS podľa zákona platí aj zbieranie informácií o organizovanom zločine, o ohrození utajovaných skutočností, čo je aj podstatou tohto prípadu. Tajná služba firmu, ktorej majiteľom je Antonino Vadala, monitorovala," podotkla poslankyňa Národnej rady SR Veronika Remišová. OĽANO sa chce dozvedieť, čo tajná služba zistila. 

Majú čas do utorka

Matovič zhodnotil, že do utorka (6.3.) dali čas premiérovi, aby odvolal ministra vnútra a policajného prezidenta. Podľa Remišovej riešením situácie by boli predčasné voľby. "Pozrite sa na úradnícky riedené rezorty SNS, napríklad školstva, pôdohospodárstva a obrany. Úradnícka vláda riešením nie je. Riešením je vláda, ktorá bude mať silný politický mandát od ľudí. A tá môže vzísť len z predčasných volieb," uviedla Remišová.

Poslankyňa NR SR podotkla, že jediné o čo hnutiu ide, je, aby sa našli páchatelia vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky. "Budeme vyvíjať sústavný a politický tlak na inštitúcie, ktoré sú za to zodpovedné," uzavrela Remišová. 

01 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 02 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 03 - Modified: 2024-04-17 08:43:16 - Feat.: - Title: Odchádzajú prokurátori, ktorí dozorovali prípad vraždy Jána Kuciaka 04 - Modified: 2024-04-17 15:30:00 - Feat.: - Title: Zlá atmosféra a koniec prokurátorov: Trauma sa predlžuje 05 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 20:37