Andrej DankoTASR
StoryEditor

Národniari nebudú žiadať hlavu Kaliňáka ani Gašpara. Ich ministri ostávajú vo funkciách

01.03.2018, 10:30
SNS bude chcieť dôsledné vyšetrenie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.

Hlavu šéfa polície Tibora Gašpara ani rezignáciu ministra vnútra Roberta Kaliňáka SNS žiadať nebude. Národniari sa na tom dohodli na dnešnom rannom stretnutí poslaneckého klubu, na ktorom bol prítomný aj predseda strany Andrej Danko. So závermi zo stretnutia išiel šéf SNS na rokovanie koaličnej rady.

„Naším primárnym zámerom je, aby sa vec vyšetrila, aby sa dopátralo, kto je zodpovedný za to, či to bol nájomný vrah, ak áno, kto ho najal a na tieto veci potrebuje polícia pokoj, aby to mohla riešiť,“ povedal pre HN podpredseda SNS Anton Hrnko. S odvolaním sa na koaličnú dohodu nechcel komentovať prácu ministra vnútra.

Iná situácia je v radoch ďalšieho koaličného partnera, strany Most-Híd. Štátny tajomník ministerstva kultúry za Most Konrád Rigó na sociálnej sieti Facebook včera večer otvorene kritizoval zotrvanie Gašpara a Kaliňáka vo funkciách.

„Je zrejmé, že kým minister vnútra Robert Kaliňák a prezident Policajného zboru Tibor Gašpar neodstúpia zo svojej funkcie, prípad krutej dvojitej vraždy a vyšetrovanie politických kontaktov v talianskych mafiánskych kruhoch sa pre našu spoločnosť nemôže uspokojivo uzavrieť,“ vyjadril sa Rigó.

V strane podľa portálu Aktuality.sk silnie tlak na predsedu Mosta Bélu Bugára na vystúpenie z koalície. Dva nezávislé zdroje z prostredia strany však pre HN túto informáciu popreli.

V SNS zatiaľ podobnú možnosť nezvažujú a v súčasnej vládnej konštelácii zostávajú. Nechávajú si však otvorené zadné vrátka. „Ak by došlo k vážnym zvratom, sme pripravení na všetky varianty, nás nemôže nič prekvapiť,“ povedal Hrnko s tým, že to nie je otázka dňa.

Zároveň potvrdil, že ministri SNS nebudú nasledovať včerajšiu rezignáciu šéfa rezortu kultúry Mareka Maďariča a zostávajú vo svojich funkciách.

01 - Modified: 2024-04-22 16:13:48 - Feat.: - Title: Očista Harabinom 02 - Modified: 2024-04-22 13:58:22 - Feat.: - Title: Harabinov návrat na scénu? SNS ho chce dostať do Súdnej rady, vyhlásil Huliak 03 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 04 - Modified: 2024-04-18 09:29:58 - Feat.: - Title: Ide o významný posun. Dôchodcovia ocenili návrh SNS ohľadom prenosu rekreačných poukazov seniorom 05 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 05:58