TASR/Marko Erd
StoryEditor

Polícia spravila razie a zaistila jedného človeka. So zbraňami šiel do Veľkej Mače

28.02.2018, 16:46
Autor:
TASRTASRredred
Polícia vystopovala dvojicu osôb, ktorá sa v piatok dohadovala na tom, že so zbraňami pôjde na konkrétnu ulicu vo Veľkej Mači.

Polícia pri dokumentovaní trestnej činnosti vo Veľkej Mači zadržala jedného človeka, povedal na tlačovej konferencii Tibor Gašpar. Policajný prezident však zdôraznil, že zatiaľ nie je jasné, či zadržaná osoba má súvis s vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

S využitím informačno-technických prostriedkov vystopovali dvojicu osôb, ktoré páchajú drogovú trestnú činnosť. Tí sa v piatok dohadovali na tom, aby si zobrali zbrane a šli na konkrétnu ulicu vo Veľkej Mači.

V utorok nasledovala policajná razia. V rámci nej jednu osobu polícia zadržala. Pri troch domových prehliadkach polícia zaistila 160 gramov pervitínu, náboje, strelnú zbraň a množstvo chladných zbraní. Strelná zbraň je v súčasnosti na expertíze.

Novinárom Gašpar zatiaľ nevedel povedať, či ide o zbraň, ktorá usmrtila novinára Jána Kuciaka s priateľkou.

Vyzval novinárov, aby nezverejňovali špekulácie

V týchto chvíľach sa podľa slov Gašpara "zisťujú a verifikujú informácie, o čom mal byť ten piatok, o čom mali byť tie zbrane, a prečo to malo byť vo Veľkej Mači,“

Polícia tiež získala od jedného z obyvateľov Veľkej Mače informáciu, že sa obcou pohybovala cez ploty a pozemky v obci minimálne jedna osoba, ktorá potom nastúpila do motorového vozidla. Stotožnená podľa Gašpara zatiaľ nebola.

„Polícia sa nemôže výlučne sústrediť len na jednu verziu, prvá verzia je stále jedna z najpravdepodobnejších,“ vyhlásil.

Gašpar zároveň vyzval novinárov, aby nezverejňovali špekulácie a domnienky, pretože tie polícii sťažujú činnosť.  

Polícia sa stále venuje aj verzii, v ktorej figurujú Taliani

Policajný prezident popísal aj novinky, ktoré sa priamo týkajú vraždy Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej. „Otvorili sa všetky mobilné zariadenia a prístroje na analýzy,“ povedal.

„Zabíjala jedna zbraň, nábojnice nájdené pri oboch obetiach pochádzali z jednej zbrane – vražednú zbraň ale polícia nemá,“ povedal novinárom.

Zbraň zaistená počas razie je na expertíze, nedá sa zatiaľ povedať, či súvisí s vraždou novinára. Polícia zatiaľ nevie ani povedať, kedy presne k samotnej vražde došlo.

Gašpar potvrdil, že sa polícia naďalej intenzívne venuje najpravdepodobnejšej verzii, ktorá sa týka Talianov podnikajúcich na Slovensku.

„Ja sa rozhodnem o mojom odstúpení včas"

Gašpar uviedol, že zatiaľ nemieni odstúpiť zo svojej funkcie. „Ja sa rozhodnem o mojom odstúpení včas a dám vám vedieť,“ vyhlásil.

Reagoval na kritiku opozície, ktorá požaduje jeho odchod. „Ja im nechcem vôbec vstupovať do svedomia, nechcem hodnotiť tie osoby, ktoré hodnotia moje svedomie, každý z nich by sa mal pozrieť do zrkadla a mal by sa opýtať sám seba, či sa nestretol s najkontroverznejším podnikateľom na Slovensku, či náhodou nečelí trestným stíhaniam v tomto období za daňovú trestnú činnosť, prípadne nemanipuluje s utajovanými písomnosťami z polície,“ povedal.

01 - Modified: 2023-11-05 14:05:41 - Feat.: - Title: Najnebezpečnejšia krajina pre novinárov: Na Filipínach počas vysielania zastrelili rozhlasového moderátora 02 - Modified: 2023-05-22 13:37:58 - Feat.: - Title: Advokát Kubina: Hlavný problém rozsudku je už v prvej vete. Čakali, že Zsuzsová pošle Kočnerovi faktúru? 03 - Modified: 2023-05-19 16:07:41 - Feat.: - Title: Rodiny zavraždeného novinára a jeho snúbenice nerozumejú verdiktu súdu 04 - Modified: 2023-05-19 14:30:40 - Feat.: - Title: Rozsudok, na ktorý Slovensko roky čakalo. Zsuzsová je vinná v prípade vraždy Jána Kuciaka, Marian Kočner je oslobodený 05 - Modified: 2023-05-09 07:41:29 - Feat.: - Title: Na súde v Pezinku pokračuje proces v kauze Kuciak a prípravy vrážd prokurátorov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 02:24