TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Koniec Maďariča? Žitňanská bude len viac znepokojená, reaguje Sulík

28.02.2018, 13:58
Autor:
chochoTASRTASR
Podľa premiéra Fica ide o gesto solidarity so žurnalistickou obcou.

Prejav politickej kultúry a gesto solidarity. Tak hodnotí rozhodnutie ministra kultúry Mareka Maďariča skončiť vo svojej funkcii premiér Robert Fico. Šéf vládneho kabinetu zároveň Maďaričovi poďakoval.

„Vnímam to ako prejav politickej kultúry a gesto solidarity so žurnalistickou obcou. Chcem sa poďakovať Marekovi Maďaričovi za jeho dlhoročnú prácu na Ministerstve kultúry SR a pevne verím, že ako poslanec Smeru-SD prispeje k napĺňaniu Programového vyhlásenia vlády SR," stojí vo Ficovom stanovisku.

Predseda opozičnej SaS Richard Sulík hovorí v reakcii na Maďaričov krok o konci vlády Roberta Fica. Sulík predpokladá, že ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (Most-Híd) bude "len ešte viac znepokojená".

"Marek Maďarič desať rokov kryl zločiny vládnej strany Smer-SD. Preto jeho dnešný krok považujeme za síce neskorý, ale predsa len ohlas svedomia," reagoval na Maďaričovu demisiu líder OĽaNO Igor Matovič.

"Pán Maďarič už ťažko presluhoval. Pripadá mi to, ako keď pán Liška rezignoval, keď padlo lietadlo," povedal v reakcii na Maďariča podpredseda SNS a poslanec Anton Hrnko.

Minister v stredu oznámil, že podáva demisiu. Ako dôvod uviedol vraždu investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej. "Neviem si po vražde novinára predstaviť, že by som naďalej pôsobil vo funkcii šéfa tohto rezortu," uviedol Maďarič.

Zdôraznil, že je to jeho osobné rozhodnutie, vyplývajúce aj z toho, že k médiám a novinárom má práve najbližšie ministerstvo kultúry. Zároveň oznámil, že sa stáva radovým členom Smeru-SD.

Polícia v nedeľu (25.2.) našla v rodinnom dome vo Veľkej Mači v okrese Galanta telá investigatívneho novinára portálu Aktuality.sk Jána Kuciaka a jeho priateľky. Podľa policajného prezidenta Tibora Gašpara šlo zrejme o dvojnásobnú úkladnú vraždu, motív ktorej mal súvisieť s prácou novinára.

01 - Modified: 2024-02-26 23:16:53 - Feat.: - Title: Prezidentský palác chceli obsadiť mimozemské sily aj „eštebák“. O post sa uchádzali mnohé výstredné mená 02 - Modified: 2024-02-25 13:34:51 - Feat.: - Title: "Všetko, čo je zákonné, je legitímne." Taraba hovorí o práve koalície mať šéfa SIS, Sulík o obchádzaní zákona 03 - Modified: 2023-12-15 09:21:49 - Feat.: - Title: 500 eur za voľby: Ľudia si požičali od úžerníkov. Únia Rómov podáva trestné oznámenie a vyzýva Matoviča 04 - Modified: 2023-11-29 19:48:29 - Feat.: - Title: Smer podal návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze o Expo Dubaj, chce aby Sulík škody preplatil 05 - Modified: 2023-11-05 14:05:41 - Feat.: - Title: Najnebezpečnejšia krajina pre novinárov: Na Filipínach počas vysielania zastrelili rozhlasového moderátora
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 21:35