StoryEditor

Marek Vagovič: Bojím sa, že vyšetrovatelia budú mať trošku zviazané ruky, kontakty mafie idú k Smeru

28.02.2018, 10:12
Pozrite si rozhovor so šéfom investigatívneho tímu portálu Aktuality.sk Marekom Vagovičom v HNtelevízii.

Šéfa investigatívneho tímu portálu Aktuality.sk, pre ktorý pracoval zavraždený novinár Ján Kuciak, Mareka Vagoviča nemilo prekvapilo, že po tejto tragédii okamžite nenastali masové razie v podozrivých firmách.

"Keby sa stala takáto vražda v inej civilizovanej krajine, tak som si takmer istý, že by okamžite nastali masové razie vo všetkých firmách ľudí, ktorí sú podozriví," povedal známy reportér v rozhovore v HNtelevízii.

​Doplnil, že nerozumie tomu, prečo nebol okamžite zadržaný podnikateľ Antonino Vadala a ďalší, ktorí by s tým mohli mať niečo spoločné.

"Prešli tri dni, už vôbec nemusia byť na Slovensku. Oni ich budú teraz hľadať niekde?" pýta sa Vagovič.

V rozhovore tvrdí, že táto vražda bude mať politické následky. "Vyvinie sa strašný tlak na to, aby sa zefektívnili činnosti, aby sa netolerovali daňové podvody, bude obrovský tlak, aby sa toto zmenilo. Po pondelku bude Slovensko úplne inou krajinou."

Podľa neho je zodpovednosť Fica nedeliteľná, lebo Máriu Troškovú aj Viliama Jasaňa si na úrad vlády zobral osobne. "SIS monitorovala jednu z týchto firiem a už od 90. rokov mala informácie, že tu pôsobí táto skupina. Predpokladám, že premiér v nejakej forme dostával informácie, ale netuším, čo presne vedel," hovorí Vagovič.

Reportér zdôraznil, že chce vidieť výsledky. "To, čo robí Fico s Kaliňákom je krízový scenár. Ja chcem vidieť výsledky a nie to, čím chcú udržať svoje politické preferencie," tvrdí Vagovič.

Vyjadril aj obavy z toho, či sa vraždu podarí objasniť. "Trošku sa obávam, že ak by aj vyšetrovatelia chceli ísť úplne do hĺbky, trošku majú zviazané ruky v tom zmysle, že predsa len kontakty talianskej mafie na Slovensku idú k Smeru."

Viac sa dozviete vo videu.

01 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 02 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 03 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 04 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu 05 - Modified: 2024-04-13 10:57:13 - Feat.: - Title: hn
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
17. apríl 2024 01:48