StoryEditor

Fico prichystal na Úrade vlády milión v hotovosti. Neobviňujte nevinných ľudí, prosil médiá

27.02.2018, 13:30
Informácie o podnikaní a prepojeniach Márie Troškovej sú podľa neho staré.

Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) vyzval opozíciu, aby nezneužívala dvojnásobnú úkladnú vraždu na politické ciele. Ocenil ľudí, ktorí sa prípadu venujú. „Sú to desiatky ľudí, ktorí aktívne pracujú na tomto prípade,“ dodal.

Po skončení tlačovej konferencie sa premiér Fico stretol so šéfredaktormi viacerých médií na Slovensku. Počas tlačovej konferencie boli na stolíku umiestnené bankovky v hodnote jedného milióna eur. Ide o sumu, ktorú vláda ponúkla za informácie vedúce k objasneniu prípadu.

"Len sa politizuje. Ja však chcem hovoriť o vražde. Vôbec má netrápia výkriky a nezmysly opozície, ktoré sa šíria od rána. Tu je milión eur, sú určené pre toho, kto poskytne relevatné informácie o úkladnej vražde," uviedol premiér.

Fico na otázky, či vyvodí zodpovednosť voči Viliamovi Jasaňovi a Márii Troškovej povedal, že médiá nemajú obviňovať nevinných ľudí bez dôkazov. "Spájate nevinných ľudí s úkladnou vraždou. Prosím vás, nerobte to," vyzval Fico. 

Polícia vypočula v súvislosti s vraždou investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky okolo 20 osôb.

Podnikateľov Antonina Vadalu a Diega Rodu, ktorí sú údajne napojení na taliansku mafiu a médiá ich spájajú so slovenskými politikmi, zatiaľ nevypočula.

Pri vyšetrovaní polícia komunikuje aj s českými a talianskymi kolegami, a tiež s Europolom.

Policajný prezident v pondelok 26. februára informoval, že strelné poranenia hrudníka, resp. hlavy, boli pravdepodobne príčinou smrti investigatívneho novinára portálu aktuality.sk Jána Kuciaka a jeho priateľky. Pravdepodobne to bola dvojnásobná úkladná vražda, ktorej motív mal súvisieť s prácou novinára.

Aktuálne informácie k vražde Kuciaka 15:26 Fico Troškovú nezbavil funkcie Nespájajte a neubližujte ľuďom. Spájate nevinných ľudí s úkladnou vraždou, zopakoval Fico odpoveď na otázku, či vyvedie zodpovednosť voči asistentke Márii Troškovej.  15:23 Premiér Fico sa pýta prečo by mal poslať preč Viliama Jasaňa. Hovorí že má všetky najprísnejšie previerky. 15:18 Fico nevyvodil politickú zodpovednosť Fico politickú zodpovednosť zatiaľ nevyvodil. "Píšte čo chcete, len nespájajte nevinných ľudí s úkladnou vraždou," hovorí Fico. 15:10 Vypočuli sme okolo dvadsať osôb. Verzií máme stanovených viac, tvrdí Gašpar. 15:08 Gašpar informuje o aktuálnej situácii Vo večerných hodinách očakávam analýzy z mobilov, počítačov či mailov, povedal Gašpar. 15:06 Medzinárodná spolupráca Nadviazali sme medzinárodnú spoluprácu s Českom, Talianskom a Europolom, hovorí Kaliňák. 15:05 Kaliňák hovorí o podmienkach pre vyšetrovateľov Kaliňák tvrdí, že hlavnu úlohou je vytvoriť adekvátne podmienky pre vyšetrovateľov, aby bol dolapený páchateľ tohto ohavného trestného činu. 15:04 Fico kritizuje opozíciu „Takúto mieru zneužívania dvojnásobnej vraždy som nezažil," tvrdí premiér Fico. 15:02 Ochrana slobody slova a bezpečnosť novinárov sú našou spoločnou prioritou, tvrdí Fico. 15:02 Milión v hotovosti Premiér Fico priniesol na úrad vlády milión eur v hotovosti.

Premiér Robert Fico
Zdroj: YouTube
15:00 Fico: Nezmysly ma nezaujímajú Fico tvrdí, že dnes nikto nehovorí o vražde. "Len sa politizuje. Ja však chcem hovoriť o vražde. Vôbec má netrápia výkriky a nezmysly opozície, ktoré sa šíria od rána." 14:58 Fico: Máme dve možnosti Máme dve možnosti. Buď sa zomkneme, budeme spolupracovať, koalícia, opozícia a médiá, aby sme túto úkladnú vraždu vyšetrili, našli páchateľov a objednávateľov, ak to tak bolo, vyzýva Fico. 14:57 Fico zopakoval, že ak sa potvrdí, že vražda bola spáchaná kvôli práci investigatívneho novinára išlo by o bezprecedentný útok na demokraciu.

01 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 02 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 03 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 04 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu 05 - Modified: 2024-04-13 10:57:13 - Feat.: - Title: hn
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 17:59