StoryEditor

Všetko, čo vieme o vražde novinára Jána Kuciaka. Šéf polície prezradil podrobnosti

26.02.2018, 09:21
Autor:
lmlmTASRTASR
Policajný prezident Tibor Gašpar prezradil podrobnosti o zastrelení investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky.

Šéf polície Tibor Gašpar potvrdil vraždu investigatívneho novinára Jána Kuciaka. Príčinou smrti boli strelné poranenia hrudníka, resp. hlavy.

"Nasadíme maximálne počty síl a pokúsime sa zodpovedať na otázky, kto spáchal restný čin. Chcem zdôrazniť, že polícia nasadí všetky možné kapacity na objasnenie. Slovensko nečelilo takému bezprecedentnému útoku na novinára," povedal na úvod brífingu Gašpar.

Šéf polície zároveň vyhlásil, že ak sa zistí pochybenie z jeho strany, tak odstúpi zo svojej funkcie. "Pevne verím, že išlo o ojedinelú udalosť, ktorú sa budeme snažiť čo najskôr vyriešiť," dodal Gašpar. 

Čo prezradil o prípade policajný šéf Tibor Gašpar:

  • V nedeľu o 22.30 hod. bola vykonaná cez obvodné oddelenie Sládkovičovo previerka vo Veľkej Mači v rodinnom dome číslo 558 na základe oznámenia matky poškodenej, ktoré prišlo o 21.35 hod.
  • Matka volala, že sa nevie skontaktovať s dcérou a žiada o previerku o mieste zdržiavania sa svojej dcéry.
  • Po príchode hliadky na miesto bolo vizuálnym kontaktom zistené, že vidieť tam osobu ležiacu v domových priestoroch, preto hliadka privolala okamžite aj záchranné zložky ako Hasičský záchranný zbor a RZP Rýchlu zdravotnícku pomoc.
  • Spoločne vstúpili v zmysle oprávnenia polície do bytu za účelom previerky toho, čo sa vlastne v byte stalo, či ide o nehodu, alebo o nejakú udalosť spojenú napríklad s únikom plynu, alebo inú okolnosť.
  • Previerkou na mieste činu bolo zistené, že v dome sa nachádzajú dve mŕtvoly, obidve boli usmrtené pravdepodobne z prvotných zistení strelným poranením. Na základe toho sa rozbehla štandardná činnosť.
  • Bolo vyrozumené Krajské riaditeľstvo v Trnave, aby bol na miesto poslaný lekár a súčasne, aby prišiel výjazd krajského riaditeľstva, pretože sa javilo z prvotných informácií, že ide o podozrenie z trestného činu vraždy.
  • Na mieste sa rozbehla ohliadka miesta činu, obhliadka mŕtvol, boli tam dve strelné poranenia. U družky novinára pravdepodobne do hlavy a u samotného novinára do hrude.
  • Ďalšie okolnosti ozrejmí pitva, telá boli odvezené na pitevné pracovisko do Nitry, kde bude prebiehať pitva na zistenie bližších okolností a detailov celého usmrtenia.
  • Ohliadka na mieste činu pokračuje, okrem policajtov krajského riaditeľstva úradu kriminálnej polície sú tam aj príslušníci NAKA.
  • Rozbehli sa operatívne previerky okolo celého prípadu, ktoré nie je možné v tejto chvíli identifikovať.
  • Na prípade pracujú policajti z Galanty, Trnavy, NAKA.
  • Gašpar sa spojil s generálnou prokuratúrou. Upresnili si spôsob, akým sa bude vec právne kvalifikovať, prípadne ako bude rozhodnuté dozorové konanie.
  • Posledný kontakt bol najmä s poškodenou Martinou K. vo štvrtok, predpokladá sa čas smrti od štvrtku do nedele.
  • Vykonali sa niektoré povinné úkony v súvislosti s vypočutím príbuzných
  • Polícia nasadí všetky možné kapacity na to, "aby sme čo najskôr mohli vec objasniť a to práve preto, že Slovensko nečelilo takému bezprecedentnému útoku na novinára."

01 - Modified: 2024-04-25 20:59:16 - Feat.: - Title: Dvaja ruskí vojaci sa priznali k trojnásobnej vražde na Ukrajine, jeden z nich je recidivista 02 - Modified: 2024-04-12 16:50:15 - Feat.: - Title: Reportér tureckej štátnej televízie utrpel v Pásme Gazy vážne zranenia 03 - Modified: 2024-04-05 12:45:07 - Feat.: - Title: Trinásťročný chlapec v Nemecku je podozrivý, že zabil bezdomovca 04 - Modified: 2024-03-27 09:19:39 - Feat.: - Title: Mladú Slovenku odsúdili v Rakúsku za vraždu seniora. Odvolávala sa na prostitúciu, drogy a schizofréniu, psychiatrička to videla inak 05 - Modified: 2024-03-26 16:51:19 - Feat.: - Title: V Rakúsku odsúduli opatrovateľku zo Slovenska za vraždu na 20 rokov za mrežami
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 01:48