StoryEditor

Pri Poprade narazilo auto do dvanástich detí, dve sú vážne zranené

22.02.2018, 15:24
Autor:
TASRTASR
Prípadom sa bude ďalej zaoberať vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Poprade.

Pri obci Spišské Bystré v okrese Poprad sa stala vážna dopravná nehoda. Z doposiaľ nezistených príčin tam narazilo osobné auto do väčšieho počtu detí vo veku od päť do 12 rokov, pričom si udalosť vyžiadala predbežne 12 zranených.

Podľa polície sa pri nehode zranilo až 12 detí. Vodič do nich narazil, lebo jeho auto údajne dostalo šmyk.

Krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik pre TASR potvrdil, že podľa predbežných informácií si nehoda vyžiadala až 12 zranených detí, z toho dve sú zranené ťažko, štyri stredne ťažko a zvyšok má ľahšie zranenia.

"Vodič z Kežmarku bol viac-menej bez nejakých vážnych zranení, alkohol u neho zistený nebol. Pri jazde dostal šmyk, prevrátil sa na strechu a vrazil do detí, ktoré šli okolo. Ide o rómske deti, ktoré sa tam pohybovali," priblížil Džobanik s tým, že prípadom sa bude ďalej zaoberať vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Poprade.

V blízkosti cesty z Popradu smerom na Spišské Bystré sa nachádza rómska osada a pohyb jej obyvateľov popri vozovke je tam bežný.

Hovorkyňa VZZS Air Transport Europe Zuzana Hopjaková pre TASR potvrdila, že približne 11-ročné dievča previezli letecky s ťažkým poranením hlavy, v kritickom stave a na umelej pľúcnej ventilácii, do Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach.

"U nás bolo ošetrených šesť detí, dve ostali hospitalizované, jedno má ťažšie a jedno ľahšie zranenia. Ostatní pacienti smerovali na vyššie špecializované pracoviská," doplnila hovorkyňa popradskej nemocnice Sylvia Galajda.

Do Levočskej nemocnice previezli tri zranené deti. Jedno ťažko zranené museli previezť do špecializovaného pracoviska v Martine.

"Dvaja malí pacienti s ľahšími povrchovými zraneniami ostávajú hospitalizovaní u nás v nemocnici," informovala Alžbeta Sivá z Levočskej nemocnice.

Podľa hovorkyne Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Aleny Krčovej po nehode ošetrili celkovo 12 zranených detí a previezli ich do nemocníc v Levoči, Spišskej Novej Vsi, do Popradu a Košíc.

"Vzhľadom na to, že ide o deti, viac informácií k ich zdravotnému stavu neposkytneme," uviedla.
Deti zrazil vodič, ktorý dostal údajne šmyk.

01 - Modified: 2024-04-10 08:08:37 - Feat.: - Title: Nehoda za tunelom Sitina smerom do Petržalky. Polícia odkláňa dopravu 02 - Modified: 2024-04-08 06:39:16 - Feat.: - Title: V Starej Ľubovni sa rozlúčia s dievčatami, ktoré zahynuli v Spišskom Podhradí 03 - Modified: 2024-04-07 19:05:34 - Feat.: - Title: Tragédia na železničnej trati. Vlak zrazil chodca za Ložínom smerom na Bánovce nad Ondavou 04 - Modified: 2024-04-06 18:05:20 - Feat.: - Title: Biskup Judák vyjadril sústrasť rodinám obetí tragickej dopravnej nehody autobusu 05 - Modified: 2024-04-06 17:59:48 - Feat.: - Title: Zranené dievča z nehody autobusu v Spišskom Podhradí operovali a je v stabilizovanom stave
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 03:29