StoryEditor

V Smere sa dohodli. Novým generálnym manažérom strany bude Viktor Stromček

21.02.2018, 13:40
Autor:
slmslmTASRTASR
Štátny tajomník ministerstva dopravy Viktor Stromček nahradí vo funkcii súčasného ministra práce Jána Richtera.

Novým generálnym manažérom strany Smer bude Viktor Stromček. V strane sa na tom dohodli na utorkovom rokovaní hlavní predstavitelia strany.

Informáciu potvrdili pre HN dva zdroje z prostredia Smeru.

Stromček je stále na doprave

Stromček tak nahradí vo funkcii súčasného ministra práce Jána Richtera.

Viktor Stromček je stále štátnym tajomníkom ministerstva dopravy. Podľa našich informácií, by sa jeho pôsobenie v rezorte malo vyriešiť najneskôr do dvoch týždňov.

​Strana tieto informácie zatiaľ oficiálne nepotvrdila. "Opýtajte sa pána predsedu, ja vám na toto neodpoviem, pretože je to kompetencia pána predsedu," reagoval na otázku o novom manažérovi strany podpredseda Smeru-SD a minister hospodárstva Peter Žiga.

Myslí si však, že určiť na tento post Stromčeka by bol dobrý výber. "Môžem povedať, že Viktor Stromček z hľadiska projektov, ktoré riadil a viedol, napríklad Jaguar Land Rover, boli to úspešné projekty, takže ja nemám žiadnu výhradu," opísal Žiga.

Nahradí Richtera

Zároveň má pocit, že na poste generálneho manažéra strany je potrebné oddeliť prácu v exekutíve, od práce v straníckych štruktúrach. "A bude mať na to dostatok času a prostriedkov, aby sa venoval strane na sto percent," dodal Žiga.

Stromček by sa mal vrátiť do Národnej rady, kam bol zvolený za poslanca.

Funkciu generálneho manažéra Smeru-SD dlhé roky zastáva minister práce Ján Richter.

Po vlaňajších krajských voľbách sa začalo hovoriť, že by sa tejto pozícii mal venovať človek na plný úväzok. Richter chce zostať ministrom.

Funkcia generálneho manažéra sa tak uvoľní. Menovať človeka na tento post je kompetenciou predsedu strany Roberta Fica.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 03 - Modified: 2024-04-08 14:35:16 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Chystá sa politické zemetrasenie? SNS chce otvoriť koaličnú zmluvu, žiada posty Hlasu 04 - Modified: 2024-04-07 00:06:27 - Feat.: - Title: Hlas čaká veľký snem pred inauguráciou. Strana sa nestratí niekde v Smere, tvrdí Šutaj Eštok 05 - Modified: 2024-04-06 23:16:12 - Feat.: - Title: Fico gratuloval Pellegrinimu: Voľby dopadli skvele. Ľudia ukázali, že rozoznávajú, čo tejto krajne hrozí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 00:24