Ivo NesrovnalPavol Funtál
StoryEditor

Pôjde o najväčšie opravy ciest v histórii Bratislavy. Dotkne sa to celého mesta, tvrdí Nesrovnal

19.02.2018, 06:41
Autor:
TASRTASR
Tohtoročné rekonštrukcie sa budú týkať celej Bratislavy.

Pri každom úseku komunikácií, ktorý hlavné mesto plánuje v tomto roku opraviť, bude týždeň dopredu upozorňovať na rekonštrukciu mobilné elektronické zariadenie.

Doplní tak ďalšie informačné kanály, ktoré mesto využije pri oboznámení s chystanou obnovou, v rámci ktorej chce opraviť až 100 kilometrov (km) jazdných pruhov.

"Musíme to urobiť, naše mesto to potrebuje," uviedol v tejto súvislosti bratislavský primátor Ivo Nesrovnal v relácii Hlavné mesto spravodajskej televízie Tablet.TV.

100 kilometrov

Odmenou za trpezlivosť a dočasné obmedzenie, ktoré si rozsiahla rekonštrukcia vyžiada, bude podľa primátora rekordný benefit pre ľudí v hlavnom meste. "Spolu so 100 km cestných pruhov, ktoré sme opravili v roku 2016 a 2017, budeme mať dovedna dvesto km zrekonštruovaných komunikácií v hlavnom meste, a to Bratislava nepamätá," upozornil Nesrovnal.

Potvrdil, že gro prác sa uskutoční v letnom prázdninovom období, keď jazdí v uliciach najmenej áut. S prvou rekonštrukciou sa však začne už v marci, keď sa cestári pustia do opravy Bajkalskej ulice v úseku od Prístavného mosta až po križovatku s Trnavskou ulicou.

Ako Nesrovnal ozrejmil, súvisí to s výstavbou obchvatu D4/R7.

Koordinačná odpoveď mesta na túto stavbu je, že urobíme príjazdovú cestu do Bratislavy v tej najlepšej kvalite. Práve tu sa bude totiž koncentrovať aj prvý nápor áut a vodičov. Navyše, dokončuje sa aj národný futbalový štadión, to je ďalší dôvod pre opravu Bajkalskej ulice," uviedol primátor.

"Petržalka opravy potrebuje"

Tohtoročné rekonštrukcie sa budú týkať celej Bratislavy.

V Petržalke sa dokončí Panónska cesta, má sa urobiť veľká časť Dolnozemskej, ale i Mamateyova či Jiráskova.

"Do Petržalky pôjde veľká časť investícií, najväčšia mestská časť to potrebuje," povedal primátor.

Dôraz však kladie aj na opravy ďalších dôležitých cestných ťahov v iných mestských častiach – napríklad Pionierskej v Novom Meste, Brnianskej a Cintorínskej v Starom Meste, Hradskej vo Vrakuni. „V každej mestskej časti budeme opravovať komunikácie," dodal.

Všetky opravy podľa jeho slov magistrát koordinuje s mestskými časťami a Krajským dopravným inšpektorátom, aby bol dopad obmedzení na motoristov a cestujúcich čo najmenší.

Na rekonštrukcie dá magistrát celkovo 16 miliónov eur, deväť miliónov dostala Bratislava ako dotáciu od vlády, zvyšok je z rozpočtu mesta.

01 - Modified: 2024-04-18 14:08:09 - Feat.: - Title: Bratislavské letisko patrí k desiatke najlepších letísk vo východnej Európe 02 - Modified: 2024-04-18 14:00:59 - Feat.: - Title: V Bratislave sa poobede tvoria kolóny, zdržíte sa aj 20 minút 03 - Modified: 2024-04-18 11:51:59 - Feat.: - Title: V bratislavskom Ružinove plánujú postaviť polyfunkčný objekt za 21 miliónov eur 04 - Modified: 2024-04-17 16:51:42 - Feat.: - Title: "Iba núdzový personál." Rozsiahly štrajk organizovaný odbormi v Grécku ochromil dopravu 05 - Modified: 2024-04-17 14:21:24 - Feat.: - Title: Veľká prasklina ohrozuje termíny na Višňovom. Ráž pripúšťa scenár, že sa spustí dočasne len jedna rúra
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 23:31