Eduard ChmelárTASR
StoryEditor

Politický sen mu stroskotal. Známy kritik Kisku zvažuje kandidovať za prezidenta

15.02.2018, 11:07
Autor:
lmlm
Eduard Chmelár na Facebooku oznámil, že zvažuje kandidovať v budúcoročných prezidentských voľbách.

Pred takmer tromi rokmi mal svoj politický sen. A vysoké ambície. Známy analytik a občiansky aktivista Eduard Chmelár chcel odstrániť oligarchický systém a korupčný systém.

Chcel zmeniť Slovensko k lepšiemu a urobiť z neho štát pre všetkých.

Preto sa rozhodol založiť stranu SEN. Jeho sen však trval len niekoľko mesiacov, ministerstvo vnútra mu totiž jeho stranu nezaregistrovalo. Dôvodom bolo, že pri overovaní hárkov s 11 500 podpismi boli nájdené nedostatky. Časť z nich bola nepravá.

Zvažuje kandidatúru na prezidenta

Teraz Chmelár zvažuje opäť ísť do politiky. Na sociálnej sieti vyhlásil, že uvažuje o kandidatúre na prezidenta Slovenskej republiky.

Netajím sa tým, že mám vlastnú koncepciu fungovania tohto úradu, vlastnú predstavu o úlohe prezidenta a vlastnú víziu o budúcnosti nášho štátu. Prezident by nemal byť formálnym nudným úradníkom, ktorý netvorivo plní, čo je vopred dané," povedal Chmelár.

Známy kritik Kisku

Je známy svojou otvorenou kritikou voči prezidentovi Andrejovi Kiskovi. Tvrdí však, že Kiskovo rozhodnutie jeho úvahy o kandidatúre nezmení.

"Dnes vo verejnosti rezonuje najmä moja kritika Andreja Kisku, ale predchádzajúceho prezidenta som hodnotil oveľa tvrdšie. Chcem preto zdôrazniť, že moje uvažovanie sa neviaže na očakávané rozhodnutie súčasnej hlavy štátu. V každom prípade si myslím, že pán prezident by kandidovať mal – mal by obhajovať svoje doterajšie postoje, zmysel svojho verejného pôsobenia, ako aj latku, ktorú nasadil svojím výkonom. Ak sa však rozhodne inak, moje rozmýšľanie o veci to nijako neovplyvní. Nečakám na jeho vyjadrenie," píše Chmelár.

Dodáva, že jeho ambíciou nie je si splniť osobný sen. "A už vôbec nie si ho kúpiť. Neláka ma ani funkcia, ani moc, ale vplyv na smerovanie spoločnosti. Nezjavil som sa tu náhodne, môj príbeh je dostatočne čitateľný," tvrdí Chmelár. 

01 - Modified: 2024-04-25 16:59:57 - Feat.: - Title: Najvyšší súd rozhoduje o imunite Trumpa voči trestnému stíhaniu. Ten tvrdí, že ho na proces nepustili 02 - Modified: 2024-04-19 14:28:02 - Feat.: - Title: Už žiadna bagetejšn. Attila Végh doplatil na svoje ostré vyjadrenia, spoluprácu s ním nepredĺži ani známa bagetáreň 03 - Modified: 2024-04-10 15:09:30 - Feat.: - Title: Bývalý manažér Trumpovej firmy ide opäť do väzenia, tentoraz za krivú výpoveď 04 - Modified: 2024-04-07 13:19:26 - Feat.: - Title: Pellegrini chce po skončení vojny rokovať aj s Ruskom. Tam už píšu o mierových rozhovoroch v Bratislave 05 - Modified: 2024-04-07 13:31:17 - Feat.: - Title: Saková v zmanipulovanej fotke ukrajinského vojaka nevidí problém. Prezradila, kto sa môže stať novým predsedom parlamentu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 13:13