Ľubomír GalkoPeter Mayer
StoryEditor

Galkovi diagnostikovali rakovinu. Tomáš preto chce odložiť rokovanie o jeho kauze

14.02.2018, 09:22
Autor:
klklTASRTASR
Zhubný nádor bývalému ministrovi vyoperovali začiatkom tohto roka.

Podpredsedovi opozičnej Slobody a Solidarity (SaS) a bývalému ministrovi obrany Ľubomírovi Galkovi diagnostikovali rakovinu. Potvrdil to pre denník Nový Čas.

„Áno, začiatkom tohto roka mi diagnostikovali nádor na hrubom čreve s veľkosťou 3x4 centimetre. Podstúpil som operáciu, kde mi nádor odstránili a histológia ukázala, že nádor bol zhubný,“ povedal pre Nový Čas Galko.

Poslanec ďalej potvrdil, že ho ešte čakajú viaceré vyšetrenia, ktoré by mali ukázať, čo bude ďalej. Ako uviedol, predpovede sú v tejto chvíli optimistické.

Galko, ktorý dnes oslavuje 50-te narodeniny, bol počas Radičovej vlády (2010-12) ministrom obrany a práve jeho aktivity v čase, keď bol na tomto poste, má dnes riešiť aj Národná rada. Galko mal podľa koaličných poslancov zneužívať Vojenské obranné spravodajstvo (VOS) v prospech SaS.

Tomáš chce rokovanie odložiť
Koaličný poslanec Erik Tomáš (Smer-SD) odporučí svojim kolegom, aby sa plánované rokovanie o podozreniach zo zneužívania VOS z čias Galkovho "ministrovania" odložilo na neurčito. Tomáš to napísal na sociálnej sieti, dôvodom sú práve zverejnené informácie o Galkovom zdravotnom stave.

"Aj keď načasovanie medializácie informácií o vážnom ochorení Ľubomíra Galka je minimálne zvláštne, pevne verím, že ani on nie je taký cynik, aby si to celé vymyslel," uviedol Tomáš.

Doplnil, že on sám mal byť ako hovorca vtedy opozičného Smeru-SD jednou z obetí odpočúvaní vojenskou tajnou službou. "Napriek tomu chcem odporučiť svojim kolegom-poslancom, aby sa dnes o bode týkajúcom sa pána Galka nerokovalo a navrhujem ho odročiť na neurčito. Zdravie je to najcennejšie čo máme a určite je dôležitejšie ako politika či mnoho iných vecí. Želám skoré uzdravenie, pán Galko," dodal Tomáš.

Galko: Pália po mne ako diví
Galko v blogu uviedol, že Smer-SD otvoril prevarenú, sedem rokov starú pseudokauzu "Odpočúvania novinárov". "Pália po mne ako diví. Komické na tom však je, že sa snažia novinárom podsunúť niekoľko rokov staré informácie ako 'nové skutočnosti'.

Je možné, že smeráci majú v rukách interné hĺbkové prieskumy, v ktorých brutálne letia s preferenciami dole alebo im ukazujú, že konkrétne ja oslovujem časť ich elektorátu, napríklad z radov starších ľudí, čo ukázali v minulosti niektoré prieskumy zhodou okolností aj nám. Preto chcú mňa aj SaS čo najviac znedôveryhodniť a diskreditovať," napísal Galko.

V blogu zároveň pripomína, že vyšetrovanie ešte v roku 2015 preukázalo, že do nasadzovania odposluchov nijako nezasahoval a že všetci svedkovia, ktorí vo VOS nasadzovanie infočmačno-technických prostriedkov (ITP) nejakým spôsobom riešili, vypovedali, že nevydal ani jediný pokyn alebo rozkaz na nasadenie ITP, "že VOS konala autonómne a všetci dôstojníci VOS konali výlučne na základe vlastných poznatkov alebo poznatkov svojich podriadených".

01 - Modified: 2024-04-11 22:00:00 - Feat.: - Title: Onkologička: Muži majú horšiu prognózu rakoviny prsníka ako ženy 02 - Modified: 2024-04-11 09:55:29 - Feat.: - Title: SaS navrhuje zmeniť zloženie členov rady školy v reedukačných centrách 03 - Modified: 2024-04-11 09:20:07 - Feat.: - Title: Gröhling predstavil nových podpredsedov SaS. Vybral si štyri známe tváre 04 - Modified: 2024-04-10 11:00:00 - Feat.: - Title: Vedci bijú na poplach, muži sa musia mať na pozore. Predpovedajú, že do 20 rokov sa tento konkrétny druh rakoviny zdvojnásobí 05 - Modified: 2024-04-10 13:17:17 - Feat.: - Title: Naď vysvetľoval kontroverznú kampaň Demokratov: Pôjdeme na hranu, výroky na našich bilbordoch sú nechutné
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
12. apríl 2024 09:52