StoryEditor

Danko útočil na Kollára: Nerozprávajte od polpása hlúposti, ktoré sú dobré akurát na internete

11.02.2018, 11:10
Autor:
klkl
Šéfovia parlamentných strán SNS a Sme Rodina diskutovali o modernizácii armády.

Šéf parlamentu a vládnej SNS Andrej Danko sa v diskusnej relácii na televízii TA3 stretol s lídrom opozičnej Sme Rodina Borisom Kollárom. Základnou témou debaty bola modernizácia armády a piatková mimoriadna schôdza parlamentu, ktorú k tejto téme zvolala opozícia.

​Danko priznal, že tému modernizácie armády treba riešiť. "Armáda je v žalostnom stave, za 25 rokov sme do nej neinvestovali v takom rozsahu, ako by potrebovala," povedal Danko, ktorému sa však nepáči prístup opozície.

V HNtelevízii si pozrite rozhovor s riaditeľom Slovenského inštitútu pre bezpečnostnú politiku Jaroslavom Naďom aj o modernizácii armády:

Modernizovať treba transparentne

Boli to práve opozičné strany, ktoré schôdzu zvolali, avšak podľa šéfa parlamentu v pléne nesedeli, aby si vypočuli argumenty ministra obrany Petra Gajdoša (SNS). "Mrzí ma, že poslanci opozície, ktorá schôdzu zvolala, si ministra vypočuť neprišli," skonštatoval Danko.

Kollár uznal, že armádu modernizovať treba, na tom je podľa neho zhoda naprieč politickým spektrom. Problémom však má byť spôsob, akým to chce vláda vykonať. "V Česku a Litve to išlo robiť transparentne bez utajovania, keby sme to tak chceli spraviť aj na Slovensku, tak by táto schôdza nebola potrebná," vytkol Kollár.

Nevedia, o čom hovoria

Danko svojho diskusného kolegu kritizoval najmä za neodbornosť jeho poslancov počas diskusie. "Rozprávať o technickej spôsobilosti, na to nestačí si sadnúť večer na dve hodiny na google," povedal Danko Kollárovi a dodal, že "problematike nerozumiete."

Predseda parlamentu opakovane obhajoval nákup fínskych obojživelných vozidiel, za ktorý ho opozícia kritizuje. "My potrebujeme vozidlo, ktoré pláva, a taký podvozok má len fínska firma," povedal Danko s tým, že najväčšou výhodou tohto spôsobu nákupu je, že sa podarí zachrániť slovenský zbrojársky priemysel a 4-tisíc pracovných miest v ňom. "Ja hovorím toto vážne, toto je posledná šanca zachovať 4-tisíc pracovných miest," povedal Danko.

Ide o pracovné miesta

Takýto spôsob zaobstarania vozidiel podľa Danka umožní vyvinúť vozidlo na mieru slovenským potrebám miesto toho, aby sme len kupovali hotové vozidlo z iných krajín, ako presadzuje Kollár. "Ja hovorím, že netreba kupovať všetko nemecké a francúzske, poďme niečo vlastné vyrobiť," argumentoval šéf SNS.

"Ja nebudem dávať peniaze Francúzom a Nemcom," dodal predseda parlamentu rozhorčene.

Kollár obhajoval, že oni nemajú žiadny problém s tým, že by sa tieto vozidlá mali montovať na Slovensku. "Sme za to, aby sa to montovalo na Slovensku, aby sa čo najviac práce urobilo na Slovensku, aby dostali naši ľudia na Slovensku prácu," povedal Kollár s tým, že ich jediný problém je, že sa na obstaranie vozidiel neurobil tender a nebolo to tak transparentné. 

Rozprávate hlúposti

Kollár predsedovi parlamentu zároveň vytkol, že podľa slov ministra obrany sa má v súvislosti s armádnymi vozidlami vytvoriť len 50 pracovných miest a nie 4-tisíc ako hovoril Danko. Ten mu na druhú stranu pripomenul, že on nehovoril o vytváraní pracovných miest ale o zachovaní tých existujúcich.

"Rozprávate o niečom čomu nerozumiete, ale nerozprávajte od polpása hlúposti, ktoré sú dobré akruát tak na internete," zaútočil následne Danko na Kollára, ktorého nazval bohémom, ktorý si politikou len spestruje kariéru.

01 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 02 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica 03 - Modified: 2024-04-11 17:59:10 - Feat.: - Title: Danko chce dusiť parlamentnú rozpravu, po voľbách má zelenú od Hlasu na zmeny v rokovacom poriadku 04 - Modified: 2024-04-10 15:10:40 - Feat.: - Title: „Všetko je v poriadku,“ zakričal Pellegrini po rokovaní koaličnej rady. SNS vo svojom postoji otočila 05 - Modified: 2024-04-10 13:17:17 - Feat.: - Title: Naď vysvetľoval kontroverznú kampaň Demokratov: Pôjdeme na hranu, výroky na našich bilbordoch sú nechutné
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 11:14