TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Ruska konfrontovali s Kaštanom. Jednoznačne exministra usvedčuje, tvrdí Černákov advokát

07.02.2018, 13:04
Autor:
chochoTASRTASR
Podľa Pavla Ruska sa stále viac ukazuje, že jeho obvinenie je absurdný nezmysel.

Bývalý minister Pavol Rusko bol v stredu opäť na polícii. Medzi výpoveďami bývalého politika a obvineného Miloša Kaštana existujú rozpory, ktoré sa však nepodarilo odstrániť ani konfrontáciou. Uviedla to Kaštanova obhajkyňa Emília Matrtajová.

"Myslím, že čím ďalej tým viac sa ukazuje, že je to všetko absurdný nezmysel a nelogickosti, jedna po druhej, z tých výpovedí trčia stále viac a viac," povedal v stredu obvinený Rusko po skončení konfrontácie.

V krátkom videu HNtelevízie si pozrite, o čo ide v kauze okolo Pavla Ruska:

​Opačný pohľad na tento vyšetrovací úkon mala Kaštanova obhajkyňa Matrtajová. "Môj klient zotrval od začiatku prípravného konania až doposiaľ na svojich výpovediach," zdôraznila. Konfrontácia medzi Ruskom a jej klientom podľa nej prebehla tak, ako mala. "Bol to normálny úkon, boli kladené otázky, neboli žiadne problémy a v takejto súvislosti určite bude rozhodovať súd, pretože sú tu dve skupiny dôkazov, o ktorých bude musieť v každom prípade rozhodnúť," vyjadrila sa.

František Polák, právny zástupca Mikuláša Černáka, uviedol, že "každý si tvrdí svoje." Rusko mal otázky, ale Kaštan "vypovedal tak ako predtým" a jednoznačne podľa jeho názoru Ruska usvedčuje.

Včera bol Rusko konfrontovaný práve s Černákom"Niekedy odpovedajú oči viac ako ústa," reagoval po výpovedi Rusko na otázky novinárov o tom, ako odpovedal Černák na jeho otázky. Ďalej dodal, že z očí vyčítal, že sa Černák hanbil. 

Bývalý minister hospodárstva je obvinený z toho, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej. Okrem iných mal proti nemu vypovedať práve bývalý šéf banskobystrického podsvetia Černák, ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest.

Okrem Ruska čelia obvineniu v tejto veci aj Kaštan, Černák a Róbert Lališ alias Kýbel.

Krajský súd v Bratislave prepustil obvineného Ruska na slobodu dňa 21. novembra minulého roka. Zároveň mu však uložil povinnosť podrobiť sa dohľadu probačného a mediačného úradníka, nosiť elektronický náramok či zákaz vycestovať do zahraničia.

01 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Z autobusára sa stala hlava gangu. Bos všetkých bosov spôsobí manévre v Piešťanoch, rozhodnú o jeho slobode 02 - Modified: 2024-02-07 14:09:32 - Feat.: - Title: Audiovizuálny fond reaguje na kritiku trestným oznámením. Dôvodom sú dotácie k filmu o Mikulášovi Černákovi 03 - Modified: 2023-12-19 14:19:29 - Feat.: - Title: Mafiánsky bos Mikuláš Černák môže byť prepustený. Cieľom trestu nie je pomsta, ale zmena, tvrdí psychológ 04 - Modified: 2023-11-29 15:21:00 - Feat.: - Title: FOTO Palacinková väzenská kauza ovládla internet. Pozri si výber najlepších memečiek s Kočnerom a Černákom 05 - Modified: 2023-11-29 09:59:31 - Feat.: - Title: Kočner a Černák sa pohádali vo väzení. Kulinársku kauzu v Leopoldove mala spustiť hrúbka palaciniek
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 04:04