StoryEditor

V Bratislave sa skrížili autobusy. Hasiči zasahovali pri nehodách po celom Slovensku

07.02.2018, 07:31
Autor:
chochoTASRTASR
Počasie skomplikovalo dopravu na takmer celom Slovensku.

Dopravu v Bratislave výrazne skomplikovalo sneženie. Meškali spoje MHD a v kopcovitých oblastiach niektoré vôbec nepremávajú.

V uliciach mesta sa vytvorili zápchy. Polícia varovala vodičov, aby jazdili so zvýšenou opatrnosťou a chodcov vyzvala, aby používali reflexné prvky.

Počasie komplikuje dopravu v Bratislave 17:09 Dopravu v Bratislave obnovili Bratislavská mestská hromadná doprava (MHD) sa pomaly dostáva do normálu. "Premávka MHD bola obnovená v plnom rozsahu," uviedla pre TASR hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová. Dispečing dopravného podniku ale stále zaznamenáva meškania spojov od 30 minút vyššie. Všetky vozidlá MHD sú postupne nasadzované opäť do premávky, verejnosť by napriek tomu mala byť trpezlivá. Istý čas ešte potrvá, kým bude premávka plne plynulá. 15:23 Pri odstraňovaní následkov dopravnej nehody narazilo do hasičského vozidla auto Hasiči zasahujú v katastri mesta Stará Turá pri dopravnej nehode troch automobilov. Pri nehode sa podľa nej v dôsledku zasneženej vozovky zrazili osobné, dodávkové a nákladné vozidlo, nikto neutrpel zranenie. „Počas zásahu hasičov došlo k nárazu ďalšieho auta do odstaveného hasičského vozidla z dôvodu nerešpektovania pokynov usmerňovania dopravy príslušníkom polície,“ informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová. 15:04 Vodič spôsobil poškodenie techniky hasičov 14:44 Postupne začínajú obnovovať dopravu na Kramáre Imhd.sk informuje, že doprava na Kramáre je od 14:14 postupne obnovovaná, na linkách 64, 204, 209, 212 je zatiaľ naďalej nepravidelná. 14:21 Situácia v Nitrianskom kraji je bez problémov Sneh tu začal padať o ôsmej hodine ráno. O jeho odstraňovanie z ciest sa momentálne stará 12 mechanizmov. "V teréne máme už od rána sypače a ďalšiu techniku. Vonku sneží, ale situácia je normálna. Cesty sú momentálne všade zjazdné, nemáme žiadne informácie o problémoch v doprave," povedal Ľubor Andrášik z Regionálnej správy a údržby ciest v Nitre. 14:19 Problémy majú aj električky Podľa informácií, ktoré má k dispozíci imhd.sk, majú v Bratislave problém aj električky na linke 2. Tie nepremávajú na ŽST Nové Mesto, ale sú presmerované do vozovne Jurajov Dvor. 14:16 Cesty v Trenčianskom kraji sú zjazdné Cesty na území Trenčianskeho samosprávneho kraja sú po stredajšom snežení zjazdné, pokryté sú vrstvou snehu od jedného do dvoch centimetrov. Informovala Slovenská správa ciest. 
Asi trojcentimetrová vrstva snehu je len na cestách III. triedy v okrese Bánovce nad Bebravou, dvojcentimetrová vrstva čerstvého snehu je na cestách III. triedy v Myjavskom okrese. 
14:16 Hasiči v Trnave majú plné ruky práce Jedenásť výjazdov absolvovali hasiči v Trnavskom kraji v stredu od rána v súvislosti s hustým snežením. Pri dopravných kolíziách neprišlo k vážnejším zraneniam, tri autá skončili prevrátené v priekope.
Podľa vedúceho operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Martina Krajčoviča k nehodám začalo prichádzať krátko po 7. hodine, keď v regióne začalo snežiť a najviac udalostí sa stalo do 10. hodiny. 
13:51 Meškania prímestskej dopravy "V súčasnosti naše linky meškajú v rozpätí od 40 do 50 minút," informovala Eva Vozárová, hovorkyňa spoločnosti Slovak Lines, ktorá zabezpečuje v Bratislavskom kraji regionálnu autobusovú dopravu.
"Vzhľadom na momentálny vývoj situácie očakávame, že meškania budú ešte narastať, a to najmä v čase popoludňajšej dopravnej špičky," avizovala Vozárová.
13:14 Dopravný podnik pomaly obnovuje dopravu Podľa informácií, ktoré zverejnil Dopravný podnik Bratislava (DPB) na svojom webe, boli už obnovené linky do Lamača. 12:49 Situácia v okolí bratislavskej Hlavnej stanice Polícia na Facebooku naživo vysielala situáciu v okolí Hlavnej stanice v Bratislave, kde sa skrížili trolejbusy.

12:48 V Trnave husto sneží už niekoľko hodín
12:47 Aktuálna situácia na Nábreží arm. gen. L. Svobodu pri River Parku:
Zdroj: Michaela Dénešová
12:33 Pri viacerých nehodách zasahujú aj hasiči Doteraz najviac výjazdov (10) zaznamenali hasiči do týchto chvíľ v Trnavskom kraji. "V Trenčianskom kraji zasahovali počas dňa už šesťkrát, v Nitrianskom a Prešovskom kraji mali päť výjazdov k dopravným nehodám, v Žilinskom štyri a v Banskobystrickom, Bratislavskom a Košickom kraji museli zasahovať v troch prípadoch," priblížila Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) 12:31 O situácii priebežne informuje aj polícia 12:19 Cesty sú stále upchaté So zhustenou premávkou a zdržaním rátajte:
  • v Bratislave na Pražskej, moste SNP, moste Apollo, Račianskej, Slovnaftskej, Svornosti, Ráztočnej a Hradskej, v smere do centra,
  • v Bratislave na Nábreží armádneho gen. L. Svobodu smerom do centra počítajte so zdržaním približne 25 minút,
  • na vjazde do Bratislavy, v smere z D2 zo Stupavy, s kolónami už od Stupavy až na most Lafranconi, tunel Sitina je z dôvodu kolón priebežne uzatváraný, zdržíte sa viac ako 50 minút,
  • na vjazde do Bratislavy, v smere z D1 zo Senca s kolónami až na Prístavný most,
  • v Bratislave - Vajnoroch na hlavnom ťahu smerom na obchvat, sa zdržíte 10 minút,
  • v Dunajskej Lužnej, v smere do Bratislavy sa zdržíte 15 minút,
  • pri Ivanke pri Dunaji sa v smere od Bernolákova do Bratislavy, zdržíte 15 minút,
  • v Moste pri Bratislave sa v smere do Bratislavy zdržíte 10 minút
(Stella Centrum)
12:18 Stella centrum hlási veľké množstvo nehôd Následky dopravných nehôd odstraňujú:
  • v Bratislave na D1 pri odbočke na Einsteinovu smerom z Mosta Lafranconi, blokovaný jeden pruh,
  • v Bratislave – Dúbravke na konci Agátovej, v smere do Devínskej Novej Vsi,
  • v Bratislave na Ul. 29. augusta smerom z Mickiewiczovej, počítajte tam so zdržaním,
  • v Bratislave - Lamači na Hodonínskej pri OBI smerom zo Záhorskej Bystrice,
  • v Bratislave na konci Dolnozemskej cesty pri Univerzite, v smere na most Apollo,
  • v Bratislave na Trnavskej ceste pri hypermarkete, v smere na Rožňavskú,
  • pred Rusovcami, v smere z Jaroviec,
  • na D1 za Sencom, v smere do Bratislavy,
  • pred Ivankou pri Dunaji, v smere zo Zálesia
(Stella Centrum)
12:16 Nemáte odhrnuté cesty? Pohyb mechanizmov, ktoré od snehu čistia bratislavské cesty môžete sledovať online. 12:13 Nesrovnal: Fungujeme na plné obrátky 12:11 Na Eiffelovku sa nedostanete
Zdroj: TASR/Reuters
Jeden zo symbolov Paríža a Francúzska - Eiffelova veža - je v dôsledku silného sneženia už druhý deň uzavretý pre verejnosť. Informovala o tom v stredu spravodajská televízia BFMTV.
12:09 Doprava kolabuje aj v Paríži V noci na stredu sa na cestách v okolí Paríža vytvorili kolóny v celkovej dĺžke okolo 700 kilometrov. Kvôli snehu na cestách počas noci uviazli posádky stoviek áut. Úrady v regióne otvorili niekoľko centier, aby prichýlili ľudí v núdzi. 11:58 Zasnežené Letisko M.R. Štefánika
Zdroj: Facebook/Letisko Bratislava
11:57 So snehom bojuje aj bratislavské letisko Letecké spoločnosti využívajú služby odnámrazovania lietadiel a technici zimnej údržby sa starajú o čistenie vzletovo-pristávacích dráh. Ako ďalej informovala hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková, všetky lety sú zatiaľ vybavované včas podľa platného letového poriadku. 11:49 Problémy aj na diaľnici "Limitovaná dohľadnosť na 100 metrov je v dôsledku hustého sneženia na cestách v oblasti Bratislavy, Nitry, Banskej Štiavnice i na diaľnici D1 Bratislava - Trnava," informuje Slovenská správa ciest. 11:34 Donovaly uzavreli pre nákladnú dopravu Horský priechod Donovaly museli pre silné sneženie uzatvoriť pre nákladnú dopravu nad desať metrov. Cestári dodávajú, že na hlavných cestách v Bratislave a takisto i na viacerých cestách II. triedy v oblasti Vysokých Tatier, Nízkych Tatier, Kremnice, severovýchodného Slovenska i Gemera je miestami zľadovatený sneh do dvoch centimetrov. 11:19 Počasie komplikuje život aj poslancom Poslancom parlamentu spôsobuje počasie problémy s dochádzkou. Tie pretrvávajú aj po dvoch hodinách od začiatku rokovania. Pre ich nízky počet sa tak tradičné hlasovanie o prerokovaných bodoch o 11. hodine vynechá a hlasovať sa bude až podvečer.  11:14 V akcii sú desiatky sypačov Hlavné mesto od skorých ranných hodín začalo s celomestským likvidačným posypom. "Aktuálne je v teréne 43 sypačov nad 4 tony, 11 sypačov pod 4 tony a 88 pracovníkov, ktorí zabezpečujú ručné dočisťovanie odhrnutých komunikácií," informovala hovorkyňa Bratislavy Zuzana Onufer. 11:08 Problémy hromadnej dopravy v Bratislave Pre sneženie zaznamenáva bratislavská MHD komplikácie v nasledujúcich oblastiach:
  • Pražská ul. a Kramáre: trolejbusy nepremávajú (autobusy premávajú)
  • Kozia, Palisády, Mudroňova: MHD nepremáva
  • nábrežie: autobusy majú meškanie viac ako 30 min
  • Lamač (Klanec až obratisko Lamač): autobusy nepremávajú
  • vzhľadom na uviaznuté vozidlá na vyššie uvedených miestach nasledujúce linky buď nepremávajú vôbec alebo premávajú len vo veľmi obmedzenom rozsahu: linka 63, 203, 204, 207, 209, 211, 212
11:02 Polícia vyzýva k opatrnosti "Brzdná dráha sa pri zasnežených cestách predlžuje a vodič môže mať problém zastať tak, aby nedošlo ku kolízii," upozornila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Veronika Slamková. Vzhľadom na zníženú viditeľnosť odporúčala tiež chodcom používať reflexné prvky. 10:09 Ranná dopravná situácia v Bratislave
10:00 Snehová kalamita 09:50 Varovania Stella Centra Dopravné nehody v Bratislave a okolí:
  • v Bratislave na Partizánskej, v smere na Palisády
  • v Bratislave na Vajanského, pri Univerzite, v smere z mosta SNP
  • v Bratislave na Trnavskej ceste pri Kauflande smerom von z mesta
  • na D1 zo Senca v smere do Bratislavy, na 21. kilometri, blokovaný je pravý pruh počítajte tam so zdržaním
  • za Viničným smerom do Senca, počítajte tam so zdržaním
  • na D1 za Voderadmi smerom do Trnavy, na 44. km, v ľavom pruhu sa zrazili tri vozidlá
09:20 Porovnanie dopravy Mapa znázroňuje dopravnú aktuálnu dopravnú situáciu v provnaní s bežnou premávkou v stredu ráno.
Zdroj: maps.google.com
09:15 Wazeri hlásia mnoho problémov
Zdroj: Waze.com
07:59 Meteorológovia vydali výstrahy Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varoval pred snežením v Bratislave a južnej polovici Slovenska. V hlavnom meste môže do podvečera spadnúť až 10 centimetrov (cm), ešte väčší prídel snehových zrážok zažijú okresy Nitrianskeho, Banskobystrického i časti Trenčianskeho a Košického kraja, kde do 19.00 h môže pribudnúť od 10 do 15 cm nového snehu.
Zdroj: SHMÚ
Meteorológovia vydali pre spomínané regióny výstrahu pred snežením 1. stupňa. So snežením súvisí aj tvorba snehových jazykov. SHMÚ upozorňuje, že sa od 09.00 h do 16.00 h môžu tvoriť na cestách juhozápadného Slovenska i južnej časti stredného Slovenska.
Od poludnia sa k týmto výstrahám pridá aj ďalšia, varujúca pred poľadovicou. Tá platí pre celé územie Slovenska.
07:02 Posypy od skorého rána Hlavné mesto od skorých ranných hodín začalo s celomestským likvidačným posypom. "Aktuálne je v teréne 43 sypačov nad 4 tony, 11 sypačov pod 4 tony a 88 pracovníkov, ktorí zabezpečujú ručné dočisťovanie odhrnutých komunikácií," informovala hovorkyňa Bratislavy Zuzana Onufer.

01 - Modified: 2024-04-15 13:20:16 - Feat.: - Title: Známa meteorologička o príchode studeného frontu pre HN: Pocitovo bude ešte chladnejšie, niekde aj nasneží 02 - Modified: 2024-04-13 10:09:43 - Feat.: - Title: Čaká nás slnečná nedeľa, teploty vystúpia až na 26 stupňov Celzia 03 - Modified: 2024-04-12 10:42:57 - Feat.: - Title: Teplé oblečenie neodkladaj, vracia sa zima a teploty môžu klesnúť až o 20 stupňov. Kedy očakávať prudkú zmenu počasia? 04 - Modified: 2024-04-10 13:27:05 - Feat.: - Title: Extrémy sú tu, už niet cesty späť. Marec bol najteplejší v histórii meraní, už ako desiaty mesiac za sebou 05 - Modified: 2024-04-10 12:56:55 - Feat.: - Title: Čoskoro sa výraznejšie a trvalejšie ochladí. A dorazil aj saharský prach, toto vieme o jeho vplyve na telo
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 06:13