StoryEditor

Rusko sa stretol s Černákom: Chcel by som sa opýtať pána vraha, prečo tak odporne klame

06.02.2018, 11:11
Autor:
klklchocho
Černák tvrdí, že Rusko si mal objednať vraždu Sylvie Volzovej, ten to popiera.

Pavol Rusko, ktorý je obvinený z toho, že si v roku 1997 objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej dnes opäť vypovedal na polícii.

Pred vyšetrovateľa sa však nepostavil sám. Polícia sa rozhodla jeho výpoveď konfrontovať s výpoveďou mafiánskeho bossa Mikuláša Černáka. Práve Černák odpykávajúci si doživotný trest na jeseň povedal policajtom o tom, ako si mal Rusko u neho vraždu objednať.

Oči povedia viac ako ústa

„Chcel by som sa opýtať pána vraha, dokonca pána niekoľkonásobného vraha, prečo tak odporne klame a kto ho na to naviedol,“ povedal Rusko dnes pred výpoveďou novinárom.

"Niekedy odpovedajú oči viac ako ústa," reagoval po výpovedi Rusko na otázky novinárov o tom, ako odpovedal Černák na jeho otázky. Ďalej dodal, že z očí vyčítal, že sa Černák hanbil. 

Čas na pravdu príde

Černák podľa Ruska klame a jeho obvinenie si mal niekto objednať. Černák bol podľa neho na svoje vyjadrenia navedený. "Čas na pravdu príde," vyhlásil Rusko po konfrontácii s Černákom.

Konfrontácia podľa Ruskovho právnika priniesla jasné dôkazy o tom, že sa to nemohlo stať tak, ako tvrdí Černák.

Bolo to pokojné

Podľa Černákovho advokáta Františka Poláka bola atmosféra pokojná a nepriniesla žiadne nové skutočnosti. "Neboli tam žiadne emócie zo strany nášho klienta ani zo strany pána Ruska," povedal Polák. Černák podľa neho zopakoval to, čo povedal už pred tým.

Na Ruskove tvrdenia, že sa objavili nové dôkazy Polák reagoval, že "to sú možno len želania pána Ruska, ja o ničom takom neviem." Rusko podľa Poláka nepredložil žiadny nový dôkaz.

Mikuláša Černáka privážajú na stretnutie s Pavlom Ruskom:

Rusko vinu popiera

Zakladateľ a bývalý šéf televízia Markíza všetky obvinenia poprel. „Nič také som neurobil. Nič také sa nestalo,“ povedal Rusko po tom, ako bol prepustený z väzby.

V krátkom videu HNtelevízie si pozrite, o čo ide v kauze okolo Pavla Ruska:

​Dnes tvrdí, že Černák klame. „Chcem vyhlásiť, že všetko to, čo tvrdí Černák sú klamstvá, výmysly a absolútne  lži,“ vyhlásil dnes po príchode na výsluch Rusko. Podľa jeho slov si toto obvinenie na neho niekto našil.

Polícia Ruska zatkla v októbri minulého roka. Vyšetrovanie začalo práve na základe trestného oznámenia Mikuláša Černáka. „Rusko povedal, že to bude dobre zaplatené a že jemu tam ide o veľa. Hlavne, že to musí byť urobené čisto,“ tvrdí Černák v trestnom oznámení o objednávke vraždy Volzovej.

Stretnutie prebehlo

Černák opisoval, ako ho mal Rusko kontaktovať s požiadavkou likvidácie spoločníčky. S Volzovou mal Rusko v Markíze spory. Na osobnom stretnutí s bossom banskobystrického podsvetia v jeho kancelárii v Banskej Bystrici mal ponúknuť odmenu 20 miliónov korún (viac ako 663-tisíc eur). Neskôr mal Rusko zložiť zálohu 500-tisíc korún.

Okrem Ruska čelia obvineniu v tejto veci aj Miloš Kaštan, Róbert Lališ alias Kýbel a Mikuláš Černák. Kaštan dokonca potvrdil aj Černákove tvrdenia. Všetci svedkovia zároveň potvrdili, že Rusko sa s Černákom stretol.

​Stretnutie s mafiánskym bossom priznal aj samotný Rusko. ​Stretnutie sa malo uskutočniť na návrh Kováčika po tom, ako šéfa Ruskovej ochranky varovala Anna Nagyová, blízka osoba vtedajšieho premiéra Vladimíra Mečiara, že si Volzová objednala u "nejakej ruskej skupiny" jeho vraždu. Rusko poznamenal, že malo ísť o jediné stretnutie s Černákom.

​Krajský súd v Bratislave prepustil Ruska na slobodu dňa 21. novembra 2017. Zároveň mu však uložil povinnosť podrobiť sa dohľadu probačného a mediačného úradníka, zákaz vycestovať do zahraničia či nosiť elektronický náramok.

01 - Modified: 2024-02-07 14:09:32 - Feat.: - Title: Audiovizuálny fond reaguje na kritiku trestným oznámením. Dôvodom sú dotácie k filmu o Mikulášovi Černákovi 02 - Modified: 2023-12-19 14:19:29 - Feat.: - Title: Mafiánsky bos Mikuláš Černák môže byť prepustený. Cieľom trestu nie je pomsta, ale zmena, tvrdí psychológ 03 - Modified: 2023-11-29 15:21:00 - Feat.: - Title: FOTO Palacinková väzenská kauza ovládla internet. Pozri si výber najlepších memečiek s Kočnerom a Černákom 04 - Modified: 2023-11-29 09:59:31 - Feat.: - Title: Kočner a Černák sa pohádali vo väzení. Kulinársku kauzu v Leopoldove mala spustiť hrúbka palaciniek 05 - Modified: 2023-11-23 14:11:13 - Feat.: - Title: Exminister Rusko je vinný v kauze Maják nádeje, trest nedostal
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 17:21