Člen SaS Roman VrťoTASR
StoryEditor

SaS bude riešiť okresného šéfa za zmluvy počas druhej Ficovej vlády: Prípad dôkladne posúdime, odkazuje Sulík

26.01.2018, 12:10
Autor:
TASRTASR
Člen SaS Roman Vrťo čelí podozreniam, že získal a využil verejné zdroje na svoje podnikateľské aktivity v rozpore s dobrými mravmi.

Republiková rada opozičnej SaS sa bude v pondelok zaoberať medializovanými podozreniami, že člen SaS a okresný šéf strany v Detve Roman Vrťo získal a využil verejné zdroje na svoje podnikateľské aktivity v rozpore s dobrými mravmi. TASR o tom informovala hovorkyňa strany Katarína Svrčeková.

„Medializované informácie nás znepokojili"

"Bezúhonnosť našich členov je jedným z pilierov strany SaS. Medializované informácie i samotné vyjadrenia pána Vrťa, ktoré sa v tomto článku objavili, nás znepokojili. Celú záležitosť dôkladne posúdime a prijmeme rozhodnutie," povedal predseda SaS Richard Sulík.

Podľa stanov SaS Republiková rada je najvyšším orgánom strany medzi jednotlivými kongresmi a rozhoduje aj o vylúčení člena.

Spravodajský portál Aktuality.sk tento týždeň informoval, že Vrťo vlastní IT firmu eSoft a je tiež zakladateľom občianskeho združenia Sportpolana, ktoré získalo štedré dotácie z eurofondov. Ide o vyše 190-tisíc eur od Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA), ktoré boli vyčlenené na rozvoj turizmu v Podpoľaní.

Zmluvy za druhej Ficovej vlády

Podľa zistení aktuality.sk boli zmluvy uzavreté za druhej Ficovej vlády.

"Za PPA vtedy zodpovedal minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek (Smer-SD)," píše portál.

Okolo 30-tisíc eur dostalo združenie Sportpolana na mobilnú aplikáciu Podpoľanie a ďalších 60-tisíc eur išlo na podporu webu podpolanie.sk.

Aktuality.sk tvrdia, že denne ho má navštíviť len 20 ľudí.

Zároveň redakcia nedokázala v mobilnej aplikácii zobraziť žiadne informácie okrem loga EÚ. Vrťo portálu nevedel vysvetliť, ako aplikácia funguje a odkázal na jej dodávateľa spoločnosť Datalan.

Tá deklaruje, že zabezpečila potrebnú funkcionalitu.

Aktuality.sk pred pár dňami informovali aj o tom, že Vrťo prepísal svoju firmu DetvaNet na konateľa, ktorého meno figuruje aj v bývalej firme Ladislava Bašternáka.

01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 03 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 04 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS 05 - Modified: 2024-04-16 13:32:21 - Feat.: - Title: Poslanec SaS kritizuje, že rezort zahraničia riadi Fico a nie Blanár: Zaujíma ho len právo veta krajín EÚ
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 15:16