Richard RašiTASR/František Iván
StoryEditor

Raši podal trestné oznámenie, má podozrenie na volebný podvod

24.01.2018, 14:39
Autor:
TASRTASR
V novembri minulého roka Raši podal na Ústavný súd žiadosť, na základe ktorej žiada o prešetrenie sčítania hlasov.

Neúspešný kandidát na predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) za stranu Smer–SD Richard Raši podal v uplynulých dňoch na polícii v súvislosti s jesennými voľbami do vyšších územných celkov (VÚC) trestné oznámenie.

"Pri analýze výsledkov volieb a správ z jednotlivých okresov padli aj podozrenia na volebný podvod. To bolo dôvodom, že som podal trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu marenia prípravy a priebehu volieb. Volebné právo je garantované občanom našou Ústavou a preto by malo byť riadne prešetrené každé jeho zneužitie či porušenie," zdôvodnil podanie Raši.

"V tejto súvislosti polícia vedie trestné stíhanie pre trestný čin marenia prípravy a priebehu volieb a referenda. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie ďalšie informácie nie je možné poskytnúť," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

V polovici novembra minulého roka Raši podal na Ústavný súd (ÚS) SR žiadosť, na základe ktorej žiada o prešetrenie sčítania hlasov vo voľbách do VÚC. Súd zatiaľ o jeho podaní nerozhodol.

"Žiadosť o prešetrenie sčítania hlasov bola iniciovaná podnetom jedného z členov okrskovej volebnej komisie, ktorý upozornil na to, že hlasy, ktoré v okrsku získal kandidát za stranu Smer–SD Richard Raši, boli pripísané inému kandidátovi. Podnet z okrskovej volebnej komisie prišiel tesne pred koncom desaťdňovej lehoty, v rámci ktorej je možné podávať námietky voči priebehu volieb a podanie na Ústavný súd bolo podané v posledný deň uvedenej lehoty," informovala v tlačovej správe krajská organizácia Smeru–SD v Košickom kraji.

Vo voľbách predsedu KSK 4. novembra 2017 uspel Rastislav Trnka (KDH, SaS, OĽaNO, NOVA, ŠANCA), ktorý porazil Rašiho tesným rozdielom 875 hlasov.

01 - Modified: 2024-04-15 14:42:23 - Feat.: - Title: Fico rešpektuje nomináciu Rašiho na post šéfa parlamentu. Tvrdí však, že lepšie by bolo iné riešenie 02 - Modified: 2024-04-15 11:16:59 - Feat.: - Title: Pellegriniho Hlas sa rozhodol. Za šéfa parlamentu nominuje Rašiho 03 - Modified: 2024-04-11 19:32:41 - Feat.: - Title: Vláda schválila novelu zákona: Samosprávy majú v máji dostať celoročný podiel na dani z príjmu firiem 04 - Modified: 2024-04-11 14:13:15 - Feat.: - Title: Štátne aktíva vo výške takmer štyri milióny eur pôjdu na príspevok do spoločnosti Slovensko IT 05 - Modified: 2024-04-11 13:58:15 - Feat.: - Title: Dve výzvy za viac ako päť miliónov. Ministerstvo investícii chce podporiť cezhraničnú spoluprácu s Českom
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 01:05