StoryEditor

Kaliňák: Urobil som chybu. Migranti si mali spraviť na námestí stanový tábor, aby ste pochopili, čo je migračná kríza

24.01.2018, 12:27
Autor:
lmlm
Kaliňák zdôraznil, že s Ficovými výrokmi súhlasí, pretože podľa neho sú migračné toky, ktoré znamenali aj priame ohrozenie niektorých krajín teroristickými útokmi.

Minister vnútra Robert Kaliňák súhlasí s kontroverzným vyhlásením premiéra Roberta Fica v Sobotných dialógoch. Povedal to po rokovaní na Úrade vlády.

Fico vyvolal nevôlu výrokom, ktorý sa týkal hodnotenia bezpečnosti ako predpokladu pre rozvoj slovenského cestovného ruchu. „Turisti chcú prísť k nám, kde nie sú výbuchy, kde nebudú na námestiach otravovaní moslimami,“ povedal premiér.

"Možno som urobil chybu"

Kaliňák tvrdí, že niektorým vyjadreniam patrí aj politická hyperbola. "Povedal to úplne jasne. Dnes sa väčšina novinárov tvári, akoby sa nás migračná kríza netýkala, dokonca to pomaly označujú ako hoax," povedal Kaliňák.

​Dokonca sa ďalším svojím vyjadrením k premiérovi pripojil.

"Tak sa môžem pripojiť k tomu, že možno som v roku 2015 urobil chybu, že sme neuvoľnili našu hranicu s Maďarskom, aby si urobili migranti na Hviezdoslavovom námestí stanový tábor, aby sme pochopili, o čom migračná kríza je," vyhlásil Kaliňák.

S Ficovými výrokmi súhlasí

Kaliňák zdôraznil, že s Ficovými výrokmi súhlasí, pretože podľa neho  sú migračné toky, ktoré znamenali aj priame ohrozenie niektorých krajín teroristickými útokmi.

"Spomeňte si na to, keď si niekto dovolil spájať migračné toky s terorizmom, tak bol označený za rasistu a nakoniec sa potvrdilo, že to tak bolo," tvrdí minister. 

V utorok kvôli Ficovmu výroku poslalo premiérovi výzvu 61 osobností. Vyzvali ho, aby neurážal ľudí pre svoje náboženské vyznanie.

​Osobnosti Ficovi pripomínajú, že občanom Slovenska ťažko padne, keď nás kvôli hŕstke zlodejov áut a vykrádačov domov z nášho regiónu označujú ľudia v západnej Európe za hrozbu.

"To isté robí premiér, keď vytvára neprípustnú skratku medzi náboženským vyznaním veľkej skupiny ľudí a kriminálnym správaním niektorých z nich. Žiaľ, nie je to prvýkrát. V nedávnej minulosti sme boli svedkami aj jeho opakovaných vyjadrení o nebezpečenstve „ucelenej moslimskej komunity," o neschopnosti moslimov integrovať sa, či o riziku plynúcom z moslimov slúžiacich v polícii alebo armáde," píše sa vo výzve.

01 - Modified: 2024-04-23 16:48:10 - Feat.: - Title: Slovákom nie je osud Ukrajiny ľahostajný. Na muníciu vyzbierali 3,5 milióna eur, suma stále rastie 02 - Modified: 2024-04-24 22:00:00 - Feat.: - Title: Skeptikov presvedčila až pandémia 03 - Modified: 2024-04-23 09:20:03 - Feat.: - Title: Fedor Flašík mal veľké ústa 04 - Modified: 2024-04-22 12:24:40 - Feat.: - Title: Vallov údiv: Primátor Bratislavy to prehnal a už to asi aj vie (komentár) 05 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Možno nie sme najrovnostárskejší
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 07:00