Premiér Robert FicoTASR/D. Veselský
StoryEditor

Osobnosti reagujú vo výzve na Ficov výrok: Neurážajte ľudí pre náboženstvo

23.01.2018, 13:24
Autor:
lmlm
​Osobnosti Ficovi pripomínajú, že občanom Slovenska ťažko padne, keď nás kvôli hŕstke zlodejov áut a vykrádačov domov z nášho regiónu označujú ľudia v západnej Európe za hrozbu.

Osobnosti verejného života vyzývajú premiéra Roberta Fica, aby neurážal ľudí pre svoje náboženské vyznanie. Pod výzvu sa podpísalo celkovo 61 osobností (Zoznam nájdete TU).

Osobnosti reagujú na konkrétny citát premiéra Fica zo Sobotných dialógov v Slovenskom rozhlase. Týkal sa hodnotenia bezpečnosti ako predpokladu pre rozvoj slovenského cestovného ruchu. „Turisti chcú prísť k nám, kde nie sú výbuchy, kde nebudú na námestiach otravovaní moslimami,“ povedal premiér. 

​Osobnosti Ficovi pripomínajú, že občanom Slovenska ťažko padne, keď nás kvôli hŕstke zlodejov áut a vykrádačov domov z nášho regiónu označujú ľudia v západnej Európe za hrozbu.

"To isté robí premiér, keď vytvára neprípustnú skratku medzi náboženským vyznaním veľkej skupiny ľudí a kriminálnym správaním niektorých z nich. Žiaľ, nie je to prvýkrát. V nedávnej minulosti sme boli svedkami aj jeho opakovaných vyjadrení o nebezpečenstve „ucelenej moslimskej komunity," o neschopnosti moslimov integrovať sa, či o riziku plynúcom z moslimov slúžiacich v polícii alebo armáde," píše sa vo výzve.

Poukazujú na to, že na Slovensku žije približne päťtisíc moslimov, z toho viacerí sú občanmi Slovenska majú veľký prínos pre túto krajinu.

Slovensko potrebuje, aby ho jeho lídri viedli k znášanlivosti a nie k nenávisti. Oceňujeme, že je stále viac občianskych a politických predstaviteľov, ktorí túto inú, lepšiu tvár Slovenska ukazujú svojimi skutkami a postojmi k menšinám. Vtedy sa Slovensko stane prívetivou krajinou nielen pre turistov, ale pre všetkých jeho občanov," dodávajú osobnosti. 

01 - Modified: 2024-04-25 21:48:43 - Feat.: - Title: V Škótsku bude vládnuť menšinový kabinet, premiér vypovedal koalíciu Zeleným 02 - Modified: 2024-04-25 20:06:55 - Feat.: - Title: Španielska prokuratúra odporučila zrušenie vyšetrovania premiérovej manželky. Mala sa dopustiť korupcie 03 - Modified: 2024-04-23 22:00:00 - Feat.: - Title: Ťažké časy v paláci: Čo vieme o skutočnom zákulisií ochorenia kráľa Karol III. a princeznej Kate? 04 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 05 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: O feminizme, inceloch a strachu: Muži strácajú pôdu pod nohami, necítia sa dobre, sú osamelí, nepochopení
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 20:03