Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
17.01.2018, 00:00

Cenová revolúcia v londýnskej reštaurácii. Príďte mimo špičky, zaplatíte menej

jedlo
Zdroj: pixabay

Luxusná londýnska reštaurácia Bob Bob Ricard prichádza s novou úpravou cenníka založenou na systéme ponuky a dopytu. V dňoch, keď sa chodí najesť najväčšie množstvo ľudí, zostanú ceny rovnaké, v období mimo špičky – napríklad okolo pondelňajšieho obeda – sa však o štvrtinu znížia, aby nalákali viac zákazníkov. Londýnsky podnik s názvom Bob Bob Ricard je známy napríklad svojou luxusnou jedálňou, v ktorej je každý stôl vybavený tlačidlom na objednávku šampanského. Teraz začal podľa servera Bloomberg.com po novom ponúkať svoje menu so štvrtinovou zľavou v čase, keď do reštaurácií prichádza najmenej ľudí, čo je štatisticky okolo pondelkového poludnia. V utorok či v nedeľu večer poskytuje reštaurácia zľavu 15 percent, sobotná večera je za plnú cenu. Novinka je inšpirovaná prístupom iných trhových odvetví, napríklad dopravou či hotelierstvom, ktoré už so zmenou dopytu v priebehu týždňa pracujú.

Lacnejší homár

„K novému prístupu ma inšpiroval pohľad na to, ako funguje zvyšok sveta,“ vysvetľuje Leonid Shutov, majiteľ a zakladateľ reštaurácie Bob Bob Ricard. „Bez vyvažovania ponuky a dopytu by nefungoval obchodný model. Aerolinky by nemohli existovať

Nenechajte sa obmedzovať

Tento článok je súčasťou exkluzívneho obsahu HN. Pokiaľ si ho chcete dočítať do konca, predplaťte si jeden z troch nasledujúcich balíkov

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.

Cookies

Na našich stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania HNonline.sk. Bližšie informácie nájdete v Pravidlách používania cookies. Spracovanie a správu cookies nastavíte priamo vo Vašom prehliadači.