StoryEditor

Na D-jednotke sa zrazilo niekoľko áut. Diaľnica je prejazdná v jednom pruhu

16.01.2018, 10:39
Autor:
redredTASRTASR
Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na dnes výstrahu prvého stupňa pred poľadovicou pre väčšinu Slovenska.

Hasiči počas celého dňa zasahujú pri desiatkach dopravných nehôd, ktoré spôsobilo silné sneženie a poľadovica. Boli už na vyše 70 výjazdoch. Najčastejšie pomáhali v Trnavskom kraji. Na diaľnici D1 smerom na Žilinu zasahovali pri reťazovej nehode, kde sa zrazili nákladné a osobné autá. 

Viacero áut sa zrazilo na diaľnici D1 pred Trenčínom, informuje Zelená vlna na svojom Twitteri. Motoristi sa tak na mieste zdržia desiatky minút.

"Podľa predbežných informácií sa na mieste zrazilo päť nákladných a šesť osobných vozidiel," informovala o nehode pri Chocholnej Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Dve zranené osoby odviezla záchranná zdravotná služba.

Zelená vlna informuje, že pod Strečnom sa tvoria kolóny v oboch smerom.Skrížil sa tu kamión a zdržanie v oboch smeroch je minimálne hodina.

Stella centrum upozorňuje aj na situáciu na horských priechodoch. "Horské priechody Šútovce a Vrchslatina sú uzatvorené pre vozidlá nad 10 m dĺžky," píše na svojom webe Stella centrum. Rovnako sú pre husté sneženie uzavreté aj Donovaly. Obmedzenie sa týka kamiónov dlhších ako 10 metrov.

Na Donovaloch si treba dávať obzvlášť pozor, Zelená vlna hlási viaceré odstavené vozidlá a chodcov na vozovke.

"Od 5.30 h doposiaľ vykonali 79 výjazdov k dopravným nehodám rôzneho charakteru. Najčastejšie pomáhajú v Trnavskom kraji, kde sa stalo 18 dopravných nehôd," uviedla Farkasová. V Nitrianskom kraji zasahovali 14-krát, v Košickom kraji 13-krát, v Banskobystrickom kraji 10-krát, v Trenčianskom kraji deväťkrát, v Žilinskom kraji sedemkrát, v Prešovskom kraji päťkrát a v Bratislavskom kraji trikrát.

Polícia v Nitrianskom kraji v utorok eviduje od skorého rána viacero škodových udalostí a dopravných nehôd, ktoré sa stali v dôsledku poľadovice. Rýchlostná cesta R1 v smere od Banskej Bystrice do Nitry medzi Čaradicami a Zlatými Moravcami bola uzavretá. Dôvodom bolo dokumentovanie dopravnej nehody vodičky, ktorá nezvládla riadenie a narazila do zvodidiel a tiež ďalších škodových udalostí troch vozidiel, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Nitre Renáta Čuháková. V súčasnosti je R1 prejazdná bez zdržania.

​Poľadovica na cestách sa počas dnešného dopoludnia podpísala pod 17 dopravných nehôd a ďalších 18 škodových udalostí. Najviac ochromená je plynulosť cestnej premávky na rýchlostnej ceste R1 pri Zlatých Moravciach. „Operační dôstojníci z Operačného strediska KR PZ v Nitre vyzývajú vodičov k opatrnosti, maximálnej obozretnosti a k primeranej rýchlosti vzhľadom na poveternostné podmienky,“ upozornila Čuháková. Podľa jej slov sa počasie nezlepšuje ani počas dňa a pri mínusových teplotách naďalej sneží a fúka.

SHMÚ

​Obozretnejší by mali byť vodiči aj pre vytvárajúce sa snehové jazyky a záveje. Tie sa môžu tvoriť na cestách Trnavského, Nitrianskeho, Trenčianskeho, Žilinského a Prešovského kraja. Výstraha prvého stupňa platí predbežne do stredy (17.1.) rána. "Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity," uvádza SHMÚ.

01 - Modified: 2024-04-17 16:51:42 - Feat.: - Title: "Iba núdzový personál." Rozsiahly štrajk organizovaný odbormi v Grécku ochromil dopravu 02 - Modified: 2024-04-17 14:21:24 - Feat.: - Title: Veľká prasklina ohrozuje termíny na Višňovom. Ráž pripúšťa scenár, že sa spustí dočasne len jedna rúra 03 - Modified: 2024-04-17 07:45:00 - Feat.: - Title: VIDEO Dubaj pod vodou. Krajinou sa prehnali najhoršie búrky v histórii, zaplavilo najrušnejšie letisko aj metro 04 - Modified: 2024-04-16 08:25:33 - Feat.: - Title: Na hory sa vracajú zimné podmienky, nižšie budú rizikom nočné teploty 05 - Modified: 2024-04-15 13:20:16 - Feat.: - Title: Známa meteorologička o príchode studeného frontu pre HN: Pocitovo bude ešte chladnejšie, niekde aj nasneží
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 13:40