StoryEditor

Poslankyňa SaS vyzvala Tomanovú, aby sa okamžite vzdala funkcie

16.01.2018, 09:53
Autor:
lmlm
Poslankyňa SaS Natália ​Blahová dnes na brífingu objasnila situáciu a viackrát povedala, že Tomanová klame.

Poslankyňa SaS Natália Blahová vyzvala šéfku úradu Komisára pre deti komisárku Vieru Tomanovú, aby sa okamžite vzdala funkcie.

Ide o prípad, pri ktorom Tomanová obvinila Blahovú, že pravdepodobne chcela uniesť dieťa.

Blahová vyzvala Tomanovú, aby odstúpila

​Blahová dnes na brífingu objasnila situáciu a viackrát povedala, že Tomanová klame. "Komisárka Tomanová šíri nezmysly. Toto jej neodborné a amorálne vstupovanie do citlivých prípadov ju absolútne diskvalifikuje z pozície Komisára pre deti. Preto ju vyzývam, aby sa okamžite vzdala funkcie. Obeťami jej hlúpych politických výčinov sú deti. Sekunduje jej v tom minister Richter a to asi nikoho neprekvapí," vyhlásila Blahová.

Dodala, že žiadny politický marketing nevytĺkala, pretože sa držala v úzadí a bola len morálnou oporou matky, ktorá ju o požiadala.

Tomanová odstúpiť nemieni

"Na mieste ma zviditeľnila len Tomanová a jej politická ješitnosť a neschopnosť. Keď odstúpi okamžite, ušetrí si fiasko s trestným stíhaním za ohováranie, krivé obvinenie, zneužitie právomocí verejného činiteľa a marenie úlohy verejným činiteľom. Dávam jej čas do konca týždňa. Kým bude ona premýšľať, ja budem naďalej stáť pri strápenej matke a pomáhať jej," doplnila Blahová.

"Detská ombudsmanka opakovane žiada politikov, aby veľmi citlivo zvažovali, do akej miery budú osobne vstupovať do riešenia prípadov týkajúcich sa detí," uviedol Pavol Kováč, mediálny poradca Úradu komisára pre deti, ktorému Tomanová šéfuje. Takisto je podľa ombudsmanky neprípustné, aby si ktorýkoľvek z rodičov v prípade bral spravodlivosť do vlastných rúk.

​K udalosti malo prísť v piatok na pôde základnej školy v Jakubove v okrese Malacky. Tomanovej úrad tvrdil, že Blahová sprevádzala matku maloletej na pôdu školy, spolu s údajnou sociálnou pracovníčkou a dvoma údajnými šoférmi.

Podľa ich tvrdení prišli odobrať maloletú z rúk otca. Blahová mala tvrdiť riaditeľke školy, že sú zo „sociálky“ a prišli pre dieťa.

Toto tvrdenie potvrdil otec dieťaťa, ktorý je zamestnancom školy v pozícii asistenta maloletej.

01 - Modified: 2024-04-23 10:54:22 - Feat.: - Title: SaS kritizuje návrh k vyplateniu príspevkov organizáciám v zdravotníctve 02 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 03 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 04 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 05 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 06:29