StoryEditor

Richter útočí na Blahovú: Naháňa si len vlastnú popularitu a neberie ohľad na dieťa

15.01.2018, 11:21
Autor:
klkl
Minister Richter reagoval na piatkový incident.

Ešte v piatok minulý týždeň sa mala poslankyňa SaS Natália Blahová vybrať do Malaciek, kde v sprievode údajnej sociálnej pracovníčky, dvoch šoférov a matky prišla odobrať dieťa, ktoré bolo v tom čase v opatere otca.

Médiá o tom informoval Úrad Komisára pre deti pod vedením Viery Tomanovej s tým, že Blahová sa dieťa mala pokúsiť uniesť. Blahová strávila celé piatkové popoludnie na polícii, kde k prípadu vypovedala. Podľa Blahovej Tomanovej úrad zavádzal a vec bude mať právnu dohru.

Poslankyňa strany Sloboda a Solidarita Natália Blahová, ktorá sa dlhodobo zaoberá ochranou práv detí, dnes v obci Jakubov pomáhala nešťastnej matke domôcť sa spravodlivosti a naplniť súdne rozhodnutie, podľa ktorého mala matka stráviť víkend so svojou dcérou. Otec, ktorý sa odmietol tomuto súdnemu rozhodnutiu podriadiť a dcéru odovzdať, vyvolal nechutný a najmä poľutovaniahodný konflikt, a to priamo pred očami maloletej," vysvetľovala v stanovisku SaS.

Blahovú dnes za jej konanie ostro skritizoval aj minister práce Ján Richter (Smer-SD). "Nejde o nič iné len o vytĺkanie politického kapitálu a marketingu. Ako inak nazvať tento postoj poslankyne Blahovej?" rozhorčil sa Richter a poukázal na to, že práve Blahová bola v minulosti zástankyňou toho, aby sa v podobných prípadoch kládol dôraz v prvom rade na dieťa.

"Najviac ma mrzí, že dieťa muselo byť svedkom toho, ako sa bodyguardi ktorých si poslankyňa doniesla dostali do potýčky so starým otcom, zhodou okolností aj starostom obce," skonštatoval Richter.

"Poslankyňa sa bez akéhokoľvek ostychu postaví tam, kde ju je politicky vidno a použije svoju zmes poloprávd a lží a na úkor dieťaťa a rodičov si naháňa vlastnú popularitu," pokračoval ostro Richter.

Ako ďalej uviedol, on rešpektuje rozhodnutie súdu, podľa ktorého malo dieťa víkend stráviť s matkou. Prekáža mu však spôsob, akým sa to odohralo. "Spôsob a formu, akú poslankyňa Blahová zvolila vysoko odsudzujem a nemalo by sa to nikdy opakovať, aby politik prišiel s vlastnými bodyguardmi a bral dieťa," uzavrel minister.

01 - Modified: 2024-02-08 23:03:08 - Feat.: - Title: „Je to desivé a odsúdeniahodné.“ Odborníčka hovorí, že reedukačné centrá zničili stovky životov 02 - Modified: 2024-01-18 14:57:44 - Feat.: - Title: Reakcia Jána Richtera na vyjadrenie prezidentky 03 - Modified: 2023-12-30 13:06:10 - Feat.: - Title: V budúcom roku by sa mohol novelizovať rokovací poriadok, avizoval Richter 04 - Modified: 2023-11-19 11:09:58 - Feat.: - Title: O 5 minút 12 05 - Modified: 2022-12-22 10:40:47 - Feat.: - Title: Čistý deň prehral súd s Natáliou Blahovou o 60-tisíc eur. Nemali dobrú povesť, píše sa v rozsudku
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 19:18