StoryEditor

Kaliňák naznačil, že sa mu prezident vyhrážal

10.01.2018, 12:02
Autor:
lmlm
Minister vnútra na vláde vyhlásil, že prezident Andrej Kiska zneužil peniaze firmy na kampaň.

Minister vnútra Robert Kaliňák dnes po rokovaní vlády zdôraznil, že nemá problém s Andrejom Kiskom, ale prezident má problém s ním.

Iba som odpovedal na jeho útoky, ktoré sú pravidelné. On má problém so mnou. Jemu vadí viac to, že sa dostali na verejnosť jeho problémy a už je takým zvykom, že vždy je na vine minister vnútra. Ja za to nemôžem, že majú tieto problémy. To nie je vec polície, ale finančnej správy. Čo ja s tým mám?" povedal Kaliňák.

"Oni vedia, aký tam bol žúr"

Ku kauze ohľadne letu do Mexika sa najprv vracať nechcel. "Ja sa k tomu nechem vracať. Oni vedia, aký žúr tam bol a nesúvisí to s tým, že sa niekto bojí lietania, alebo mu príde zle. To je trápna obrana," dodal minister vnútra.

Kaliňák dodal, že faktúry za súkromné lety do Popradu prezidentovi teraz neposlal, tie spred štyroch rokov sú podľa ministra už stornované.

"Pán prezident rozdáva svoj plat ľuďom a potom im zoberie milión (toľko mal podľa Kaliňáka Kiska prelietať na súkromné účely, pozn. red.). Nad tým by sa mal zamyslieť."

Kaliňák: Zneužije peniaze firmy a potom káže morálku

Kaliňák na vláde ďalej povedal, že nerieši, či podľa neho bude Kiska opätovne kandidovať za prezidenta.

"On povedal, že ak má niekto tieň podozrenia, tak by mal odísť. Mal by sa teda zamyslieť nad tým, čo hovorí a ako koná. Zneužije na prezidentskú kampaň peniaze firmy a potom chce kázať morálku," skonštatoval minister.

Podľa neho Kiska nikdy nedodržal slovo, ktoré dal. "On nemôže hovoriť o bezcharakternosti. Boli pre mňa niektoré nepochopiteľné rozhodnutia prezidenta, v tejto chvíli to však nebudeme komentovať. Ale nedodržanie slova je to najmenej."

Kaliňák zopakoval, že Kiska môže využívať letku aj na súkromné lety, ale musí si to zaplatiť. "Aj domov je možné lietať, len to treba zaplatiť. 800 eur je fantastická cena," hovorí minister.

Minister naznačil vyhrážanie

Robert Kaliňák tvrdí, že na neho prezident začal útočiť bez sám od seba. "Prezdent na mňa útočí už trištvrte roka úplne neopodstatnene a pomerne dosť tvrdo," vyhlásil.

Minister naznačil, že mu prezident hrozil predtým ako sa útoky z jeho strany začali. "Posielal mi odkazy ešte predtým ako to začal, že to urobí, ak niečo nesplním. Ja som to zjavne nespravil, tak to urobil," popísal.

Kiskova kritika na Kaliňáka

Kiska naposledy kritizoval Kaliňáka v rozhovore pre Vasárnap. "Moji spolupracovníci mi často vyčítajú, že vždy hľadám v ľuďoch to dobré, aj keď stokrát o niekom počujem, že je falošný a bezcharakterný človek, vždy mu dám ešte šancu ... Dnes už viem, že skúsenosť môže byť aj veľmi bolestivá. Typickým príkladom je minister vnútra Robert Kaliňák," povedal prezident o podpredsedovi Smeru.

Kaliňák mal na Kisku nastražiť viacero pascí, okrem iného aj kauzu letov za rodinou do Popradu. "Som zvedavý, čo sa ešte chystá,“ povedal prezident.

O ministrovi vnútra prezident "počul veľa zlého už pred tým, ako som nastúpil do funkcie. Mnohí ma varovali, aby som mu neveril, pretože je priateľský, dokonca žoviálny, ale keď to bude v jeho záujme, okamžite ma oklame."

Podľa Kisku aj v Smere vyvolalo nepokojnosť, že pri kontrolách v jeho firmách bol zneužitý štát. "V médiách presiakla informácia, že na predsedníctve strany Smer minister financií, na ktorého sa paradoxne ukazovalo ako keby zlyhával daňový úrad, keď v úvodzovkách nahnevaný pracovník daňového úradu posielal list novinárom, tak na tom predsedníctve strany Smer minister financií hrubo vytkol ministrovi vnútra Kaliňákovi, že tú špinu chceli hodiť naňho, a pritom on za tým stojí. A na predsedníctve Smeru sa pohádali," vyhlásil prezident. Tvrdí, že mu to potvrdili viacerí členovia najsilnejšej vládnej strany.

01 - Modified: 2024-04-17 13:04:48 - Feat.: - Title: Drucker: Školy by mali mať od septembra o štyritisíc ľudí viac v pomocných profesiách 02 - Modified: 2024-04-17 09:01:20 - Feat.: - Title: Kaliňák pred rokovaním vlády: Nová nemocnica v Prešove bude spojením nového i súčasného komplexu 03 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh 04 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica 05 - Modified: 2024-04-14 10:38:59 - Feat.: - Title: Vláda sa rekonštruovať nebude, vyhlásil Taraba. Na poste šéfa parlamentu vidí Andreja Danka
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 19:43