StoryEditor

Fico obvinil SDKÚ z tunelovania štátu

25.05.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

Strana Smer-SD sa podľa jej predsedu Roberta Fica dostala k hodnoverným informáciám, ktoré dokazujú, že predstavitelia SDKÚ-DS vo vláde rozpredávajú nehnuteľný štátny majetok. Má ísť o predaji budov a pozemkov bývalého štátneho podniku Letecké opravovne Banská Bystrica, ktorý bol od januára akciovou spoločnosťou v stopercentnom vlastníctve ministerstva obrany. "Dvaja členovia predstavenstva leteckých opravovní, dosadení ministrom Martinom Fedorom, podpísali kúpno-predajnú zmluvu o predaji budov a pozemkov v centre Banskej Bystrice na Skuteckého ulici fyzickej osobe bez výberového konania a za cenu dohodou," vyhlásil Fico. Ľudia dosadení ministrom za SDKÚ-DS predali podľa Fica dve lukratívne budovy a pozemky za 7,5 milióna korún. Podľa Fica sa pritom trhová cena nehnuteľností dá odhadnúť až na 48 miliónov.
Tento prípad považuje Fico len za smietku v obrovskom objeme vytunelovaného majetku. "Postup je jednoduchý. Nominanti SDKÚ-DS predajú za podhodnotenú cenu svojmu známemu štátny majetok a kupujúci pod stolom doplatí dohodnutú sumu. Peniaze z takéhoto kšeftu sú špinavé a dajú sa oprať, napríklad vo volebnej megakampani SDKÚ-DS," vyhlásil Fico.
Predseda poslaneckého klubu SDKÚ Milan Hort to označil za absolútne nezmysly. Jediným programom Smeru okrem rušenia reforiem je podľa neho škandalizovať a nadávať na SDKÚ. "Ešte sme nepočuli od Smeru, ako chce vytvárať nové pracovné miesta, ako chce zvyšovať životnú úroveň, ako chce zmenšovať medziregionálne rozdiely. Zato denne počúvame, čo všetko chcú zrušiť a podobné výmysly a obvinenia."

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 04:56